Project Titan: Apple shopt innovatieve accu’s in Zuid-Korea

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Er zit weer vaart in Apple’s autoproject, ook wel bekend als Project Titan. Onlangs kreeg veteraan Bob Mansfield de leiding en vandaag meldt de Koreaanse site ETNews dat Apple een nieuwe partner voor de batterijen in de elektrische auto heeft gevonden.

Het gaat om het Zuid-Koreaanse Orange Power dat een lithium-ion batterij van ongeveer 5 cm dik maakt. Door een holte in het midden kan warmte beter afgevoerd worden en is minder ruimte voor een koelsysteem nodig.

Apple wil deze technologie toepassen in zijn eigen voertuig en heeft volgens ETNews een overeenkomst met het bedrijf gesloten. De batterijen en accupacks zullen in samenwerking geproduceerd worden.

tesla-accuplaat
Het chassis van een Tesla Model S met batterijen op de bodemplaat.

Volgens eerdere geruchten staat de onthulling van ‘Project Titan’ voor 2020 of 2021 gepland. Of Apple een auto van A tot Z aan het ontwerpen is, of een volledig geautomatiseerd en elektrisch systeem voor een bestaand voertuig maakt is vooralsnog onduidelijk. (Via: MacRumors)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Als ze batterijen gaan maken, dan lijkt het me aannemelijk dat er een auto komt.

 • Profielfoto
  --help

  Inderdaad, want batterijen worden alleen in auto’s gebruikt. Goed punt.

 • Profielfoto
  Melle

  als ik op die link klik van “oranje kracht” dan kom ik op een weinig zeggende soort “stop” pagina in het onbegrijpbare Koreaans.

 • Profielfoto
  bartb112

  daar staat gewoon dat ze door hun data heen zijn, zullen wel teveel mensen nieuwsgierig zijn.

 • Profielfoto
  imathijs

  @bwmmaster, batterijen van 5 cm dik duw je niet in een telefoon of laptop…

 • Profielfoto
  Nummer 36

  @Raymon: Wat is de relevantie van de foto van het chassis van een Tesla? Deze foto heeft totaal geen meerwaarde voor je verhaal en je verwijst er ook niet naar in je tekst…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De functie van de foto lijkt me duidelijk. Het is goed en interessant om te zien waar de batterijen bij een elektrische auto als de Tesla zitten. Voorlopig zijn er nog geen foto’s van de Apple Car. Officieel is dat project nog niet eens bevestigd. Maar we kunnen wel concluderen dat er een ‘car’ van Apple aankomt. En het lijkt er ook steeds meer op dat Apple afziet van coproductie met een autofabrikant en het ding helemaal zelf gaat (laten) fabriceren.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik denk dat ze woonhuis accu’s gaan maken!;-)