Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 augustus 2016

Pokémon GO: 5 veranderingen in de laatste update

Niantic heeft zondag een update voor Pokémon Go op iOS en Android beschikbaar gesteld. Daarin worden een groot aantal bugs opgelost en wordt afgerekend met tracking-apps zoals Pokévision die op onofficiële wijze Pokémon in kaart brachten.

Opvallend is dat een aantal functies uit de game zijn gehaald, zoals energy saver. Een overzicht van de 5 belangrijkste veranderingen en een oplossing voor spelers die na de update weer op level 1 beginnen:

1. Stroombesparingsmodus uitgeschakeld

De stroombesparingsmodus is na het installeren van de update niet meer te vinden. Deze dimde het scherm en schakelde een aantal animaties uit. Bij een aantal iOS-gebruikers veroorzaakte dit problemen zoals een scherm dat niet reageerde. Vooralsnog is de functie uitgeschakeld. Op Android is de battery saver nog wel beschikbaar.

2. Radarfunctie aangepast

Het overzicht met Pokémon die in de buurt zijn is aangepast. De radius is nu 70 in plaats van 100 meter, wat wil zeggen dat Pokémon die zich binnen een straal van 70 in plaats van 100 meter weergeven in het nearby-overzicht verschijnen. De voetstappen die aangeven hoe dicht een Pokémon in de buurt is zijn helemaal verdwenen. Deze functie werkte al langer niet goed.

Radar voor de update (links) en na de update (rechts).

3. Avatar en teamkleding

Het is nu mogelijk om de avatar die je bij het aanmaken van een account hebt gekozen aan te passen. Daarnaast is er nu kleding in de kleur van je team beschikbaar. Het aanpassen van je avatar gaat door erop te tikken en in het menu rechtsonder te kiezen voor ‘customize’.

4. Favoriete Pokémon niet transferbaar

Om te voorkomen dat je per ongeluk je favoriete Pokémon terug aan Professor Oak geeft, is het nu onmogelijk om deze te transferen. Een foutmelding volgt.

5. Pokémon vangen is lastiger

Hoewel Niantic hier met geen woord over rept, horen we van diverse lezers dat het vangen van Pokémon lastiger is geworden. Na de update is het vaker nodig om meerdere pokeballs te gebruiken en er moet langer tussen pogingen gewacht worden.

Bug: Spelers terug naar level 1

Een aantal spelers klagen over hun account dat na de update terug is gezet naar level 1. Dit komt omdat Pokémon Go na de update gebruik maakt van het Google-account dat in Safari is ingelogd. Als dit een ander account is dan waar je je aanvankelijk mee hebt aangemeld in de game. De oplossing is uitloggen in Safari en opnieuw inloggen in Pokémon Go. Alle voortgang is in je account opgeslagen, dus uitloggen kan zonder gevaar.

Reageer op artikel:
Pokémon GO: 5 veranderingen in de laatste update
Sluiten