Pokémon GO: 100 miljoen downloads, Niantic reageert op kritiek

11 reacties

Pokémon GO gaat nog steeds als een speer. Terwijl de game eerder een App Store-record verbrak en de meest gedownloade app ooit in de eerste week na release werd, is Pokémon GO vandaag een nieuwe mijlpaal gepasseerd: 100 miljoen downloads.

Dat heeft App Annie becijferd door de downloads op iOS en Android te combineren. Ondanks dit succes was er na de laatste update ook kritiek op voornamelijk uitgeschakelde functies.

100 miljoen downloads

Terug naar de cijfers. Volgens de analyse van App Annie brengen de in-app aankopen van Pokémon GO dagelijks zo’n 10 miljoen dollar op. Bijzonder is dat het succes van Pokémon GO geen negatieve invloed lijkt te hebben op andere populaire games zoals Clash of Clans of Candy Crush Saga. Het lijkt erop dat Pokémon-trainers het vangen van de virtuele beesten een vaste plaats in hun dagelijkse routine hebben gegeven.

Niantic zegt sorry

Afgelopen weekend werd Pokémon Go geüpdatet en schakelde Niantic onder andere de radarfunctie uit. Deze toonde door middel van een aantal voetstappen welke Pokémon in de buurt waren. Ook werd de toegang voor onofficiële trackers zoals PokeVision, PokéRadar en PokeHound geblokkeerd.

De ontwikkelaar schrijft op zijn Facebook-pagina: “het 3-stappen-scherm is verwijderd om het onderliggende ontwerp te verbeteren. Hoewel de oorspronkelijke functie populair was, werkte deze ook verwarrend en voldeed het niet aan onze standaarden. We streven ernaar deze functie te verbeteren”. Ten aanzien van het blokkeren van onofficiële apps: “We hebben de toegang voor diensten van derden geblokkeerd om de kwaliteit van de diensen (lees: de servers) te verbeteren.”

pokego001
De tracker-functie (links) voor en na de update (rechts).

Het bedrijf zegt verder dat het online houden van een immens populaire game “een uitdaging” is en belooft in de toekomst beter te communiceren over veranderingen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb nu al drie keer gehad dat een Pokémon ontsnapte. De krengen!:) Ze hebben de moeilijkheidsgraad duidelijk verhoogd.

 • Profielfoto
  Loek1991

  @KW
  Dat heeft niks met de update te maken. Waarschijnlijk ben je gewoon een level omhoog, dan wordt het vangen van Pokémon moeilijker. Dit stopt geloof ik bij level 20.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Misschien dat we Pokemon Go ook aan terroristen moeten introduceren voor de broodnodige afleiding van het maken van bomgordels. Bovendien mogen ze opvoeding van hun Pokemon-vangsten van mij zoveel verzieken als ze maar willen. En als er eens eentje onder een trein wandelt bij het zoeken is dat ook weer opgelost.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb al eens meegemaakt dat ze gewoon niet mee willen. Dan gooi je een bal om ze te vangen en dan gooien de Pokemons de bal weer terug.

  Dan sta je er lekker op zeg ik je.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Die drie stapen of stappen waren helemaal geen drie stappen, maar veel meer! Ik wil mijn geld terug…

 • Profielfoto
  LT Barclay

  @zerk. Heb je er dan voor betaald? Zo ja mooi stom dan.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Geen cent, maar ik wil toch mijn geld terug!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Dat heeft niks met de update te maken. Waarschijnlijk ben je gewoon een level omhoog, dan wordt het vangen van Pokémon moeilijker…..

  .
  Ah, natuurlijk.

 • Profielfoto
  Xnator

  @Loek1991

  Dat heeft niks met de update te maken. Waarschijnlijk ben je gewoon een level omhoog, dan wordt het vangen van Pokémon moeilijker. Dit stopt geloof ik bij level 20.

  Het is wel degelijk moeilijker geworden en dat is ook bekend. Ik zit al een tijdje nu op level 23 en pokemons rennen veel sneller weg of komen sneller uit hun bal. Kort na de update had ik gewoon 7 keer achter elkaar dat pokemon weg geregend zijn wat voorheen zo goed als nooit gebeurde.

  Als je nu echter met een curve bal de hele tijd gooid dan vang je de pokemon bijna even makkelijk als voor de update met een normale worp. Dat maakt nu wel echt een groot verschil uit.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik gooi ze eerst dood met een heleboel razzberries en dan lukt het (ook met een curveball) vrijwel altijd. De cp is van sommige pokemons wel sterk verhoogd: boven de 300 is geen uitzondering meer…

 • Profielfoto
  JailbreakLover101

  Ik ben lvl 17 op pokemon go! Wie bij base zit heeft tot 30 september gratis 4g met pokemon go