Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2016

Pokémon GO: 100 miljoen downloads, Niantic reageert op kritiek

Pokémon GO gaat nog steeds als een speer. Terwijl de game eerder een App Store-record verbrak en de meest gedownloade app ooit in de eerste week na release werd, is Pokémon GO vandaag een nieuwe mijlpaal gepasseerd: 100 miljoen downloads.

Dat heeft App Annie becijferd door de downloads op iOS en Android te combineren. Ondanks dit succes was er na de laatste update ook kritiek op voornamelijk uitgeschakelde functies.

100 miljoen downloads

Terug naar de cijfers. Volgens de analyse van App Annie brengen de in-app aankopen van Pokémon GO dagelijks zo’n 10 miljoen dollar op. Bijzonder is dat het succes van Pokémon GO geen negatieve invloed lijkt te hebben op andere populaire games zoals Clash of Clans of Candy Crush Saga. Het lijkt erop dat Pokémon-trainers het vangen van de virtuele beesten een vaste plaats in hun dagelijkse routine hebben gegeven.

Niantic zegt sorry

Afgelopen weekend werd Pokémon Go geüpdatet en schakelde Niantic onder andere de radarfunctie uit. Deze toonde door middel van een aantal voetstappen welke Pokémon in de buurt waren. Ook werd de toegang voor onofficiële trackers zoals PokeVision, PokéRadar en PokeHound geblokkeerd.

De ontwikkelaar schrijft op zijn Facebook-pagina: “het 3-stappen-scherm is verwijderd om het onderliggende ontwerp te verbeteren. Hoewel de oorspronkelijke functie populair was, werkte deze ook verwarrend en voldeed het niet aan onze standaarden. We streven ernaar deze functie te verbeteren”. Ten aanzien van het blokkeren van onofficiële apps: “We hebben de toegang voor diensten van derden geblokkeerd om de kwaliteit van de diensen (lees: de servers) te verbeteren.”

De tracker-functie (links) voor en na de update (rechts).

Het bedrijf zegt verder dat het online houden van een immens populaire game “een uitdaging” is en belooft in de toekomst beter te communiceren over veranderingen.

Reageer op artikel:
Pokémon GO: 100 miljoen downloads, Niantic reageert op kritiek
Sluiten