Philips introduceert eigen Health Watch

12 reacties

Philips gaat groots inzetten op elektronische gezondheidsproducten en heeft zijn eigen Health Watch uitgebracht. De wearable is onderdeel van een nieuw e-health platform voor iOS en Android dat het van oorsprong Nederlandse bedrijf lanceert.

De Philips Health Watch is niet hip, uitgebreid of mooi, maar heeft wel iets dat de Fitbit en Apple Watch niet hebben: klinische validatie. Dat wil zeggen dat de nauwkeurigheid hoog genoeg is voor medische doeleinden.

Niet voor sporters

De wearable heeft een e-inkscherm dat voorzien is van Gorilla Glass. Bediening gaat door middel van de rand die aanraakgevoelig is. Het horloge is waterdicht en meet de hartslag, het aantal stappen, slaap en aantal verbande calorieën. Eline de Graaf, directeur Philips Personal Health Solutions, benadrukt: “We zijn een bedrijf in de gezondheidszorg, voor sporters kunnen we geen waarde toevoegen. We richten ons op consumenten die het risico op chronische ziekten lopen.”
Philips_health_watch_app
Naast de Health Watch (€ 250), biedt Philips ook een weegschaal (€ 100), een oor-thermometer (€ 60), een bloeddrukmeter voor de bovenarm (€ 100) en een bloeddrukmeter voor de pols (€ 90). Al deze apparaten sturen verzamelde data naar een centrale app binnen het Personal Health Platform van Philips. Omdat de apparaten klinisch gevalideerd zijn, kunnen dokters en andere medische professionals ze aanraden en op de data vertrouwen.

Philips richt zich duidelijk op consumenten die nog nooit over een wearable nagedacht hebben, maar deze misschien wel op doktersadvies krijgen. Centrale verzameling van data en weinig poespas maken de wearable niet erg aantrekkelijk voor gadget-fans, maar wel voor ouders of grootouders van gadget-fans die iets gemakkelijks willen en niet om looks geven.

 • De producten zijn vanaf september in Nederland verkrijgbaar. De bijbehorende Philips HealthSuite-app staat al in de App Store.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Wittebert

  Veel te door voor gewoon gebruik pebble is goed koper

 • Profielfoto
  H.deweg

  De Philips Health Watch is niet hip, uitgebreid of mooi

  Ik vind hem wel lekker basic, mooi en derhalve behoorlijk hip.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een bloeddrukmeter zou ik nog wel willen hebben. Eentje met Apple Health integratie. In de Apple Store staat er volgens mij eentje maar die kost dacht ik 200 ballen.

 • Profielfoto
  janvanes

  Over die klinische validatie kan ik in de folders en de gebruiksaanwijzing van bijv. die weegschaal en de polsbloeddrukmeter niets terugvinden..?
  Die weegschaal zal het gewicht best redelijk nauwkeurig (nou ja, op 0,3-0,5 kg) aangeven, maar je lichaamsvet met zo’n ding “meten” lijkt me erg optimistisch. De gebruiksaanwijzing spreekt dan ook van “estimate” – schatten.
  Polsbloeddrukmeters zijn voor zover ik weet, per definitie redelijk onbetrouwbaar. Niet voor niets verkopen ze ook een bovenarm-model.

 • Profielfoto
  Olieboer

  @Wittebert: de doelgroep is dan ook totaal anders

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is niet helemaal waar. De Pebble 2 kun je rustig met dit horloge vergelijken. En die kost maar 130 dollar.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Philips die zich helemaal op het medische segment stort…en dan dit. Straks een therapeutische ambilight breedbeeld monitor?

 • Profielfoto
  knekkie

  Vette animatie.

 • Profielfoto
  H.deweg

  @Dydefox
  Je ooit afgevraagd waarom Philips überhaupt nog bestaat?
  Stap maar even een willekeurig academisch ziekenhuis binnen, je zult verbaasd staan hoeveel high end Philips apparatuur er staat. Check this out

 • Profielfoto
  Gigs

  En zo meteen verplicht je zorgverzekeraar je om zo’n ding te dragen, anders gaat je premie omhoog. Big Brother ‘Health’ is Watch-ing you!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom meteen het negatieve van dat systeem willen belichten?

  Ik zou bijv. mijn zorgverzekeraar maar al te graag toegang willen geven tot mijn Apple Health. Kunnen ze mooi zien dat ik ongeveer 3 maal per week mijn best doe om gezonder te leven. En dat ik daarom mogelijk minder bij de huisarts kom, maar goed resultaten van andere leden zullen dat moeten aantonen. Als ze veel data ontvangen kunnen ze ook heel goed inzicht krijgen waar zorg naar toe moet.

  Het is niet allemaal lelijk om informatie van iemand te hebben.

 • Profielfoto
  Spam

  Philips die zich helemaal op het medische segment stort…en dan dit. Straks een therapeutische ambilight breedbeeld monitor?

  Ik weet niet onder welke steen jij leeft maar Philips zit al ongeveer 50 jaar in de medische wereld. Ze maken erg veel medische apparatuur in ziekenhuizen, met name in de diagnostiek. Daarnaast hebben ze hele veel patenten in biometrische sensors. Sterker nog; veel pols-hartslaghorloges hebben een licentie bij Philips.

  Dat Philips toevallig de minder winstgevende takken als licht & TV’s afstoot heeft niets veranderd aan hun aanwezigheid in de medische sector.