Microsoft komt met Evernote Importer voor Mac

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Het gaat Evernote niet voor de wind. De met durfkapitaal gefinancierde app kampte vorig jaar met organisatorische problemen en moest onlangs de prijzen verhogen. Microsoft springt er met zijn nieuwe Evernote Importer voor OneNote handig op in.

De OneNote Importer is gratis beschikbaar voor Windows 7, OS X 10.11 en nieuwer. Om de conversie te versnellen, raadt Microsoft het installeren van de Evernote-app op Mac aan, dit is echter geen absolute vereiste.

Microsoft is niet de enige die aan de poten van Evernote zaagt. Onlangs introduceerde Apple al de mogelijkheid om een Evernote Export (.enex-bestand) in de Notities-app van de Mac te importeren. De Notities-app van OS X en iOS is echter beperkter dan Evernote en kan bijvoorbeeld geen tabellen en labels weergeven. OneNote heeft grofweg dezelfde functionaliteit.

Microsoft verwijst naar de onlangs verhoogde prijzen van Evernote als reden om de overstap te maken. Met een jaarlijkse prijs van € 59 is Evernote Premium slechts marginaal goedkoper dan een Office 365 Personal-abonnement (€ 69 per jaar). OneNote is echter onafhankelijk van Office 365 en volledig gratis. Voor het gebruik is alleen een Microsoft-account nodig, dat standaard 15GB opslag biedt.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Als jij bij Evernote werkt moet je toch elke dag een stuk uit je bureau bijten van alle ToDo en Notitie apps die het ineens supermakkelijk maken om data vanuit Evernote te importeren.

 • Profielfoto
  pnobels

  Als ze bij Evernote even onverschrokken hun data formaat aanpassen, als anderen import modules schrijven, is het probleem zo opgelost! Want als het zo verder gaat is Evernote geen lange toekomst beschoren. Dat zou spijtig zijn want het is een mooi produkt.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ooit zullen we er met weemoed aan terugdenken. Zoals we nu ook met weemoed terugdenken aan Wordstar (weet je nog? CTRL K – D):cool:

 • Profielfoto
  jwveld

  Het zou toch megazonde zijn. Ik heb Onenote even geprobeerd met mijn Evernote data.. Een andere klasse… Evernote wint met grote voorsprong.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Het zou toch megazonde zijn. Ik heb Onenote even geprobeerd met mijn Evernote data.. Een andere klasse… Evernote wint met grote voorsprong.

  In sommige zaken is Evernote inderdaad goed, voor het opslaan van bestanden, organiseren in tags en zoeken is het inderdaad beter.
  Maar de laatste jaren hebben ze er ook veel te veel nutteloze fratsen erin gebakken i.p.v. het product echt beter te maken.
  OneNote is gewoon straatlengtes vooruit op het aanmaken van notities, de editor van Evernote is echt 10 jaar stil blijven staan.
  Webclipper van OneNote is ook nu eensluidend verbeterend en zit op gelijk niveau met Evernote.

  Het bedrijf Evernote is helaas volledig de weg kwijt, met enorme spijt ben ik overgestapt naar OneNote. Maar intussen vindt ik daarin mijn weg. Maar dan puur voor de notities. Document beheer doe ik gewoon maar in Onedrive.

 • Profielfoto
  BomC

  De manier waarop OneNote notities organiseert vind ik toch echt een stuk minder intuïtief dan Evernote en ik kan ook niet zeggen erg gecharmeerd te zijn van de editor. Bovendien, als je niet van paars houdt heb je ook een probleem (hetzelfde probleem dat je bij Evernote hebt als je niet van groen houdt);-)

  Mijn probleem is vooral dat ik gebruik maak van de OCR van Evernote. Zolang OneNote dat niet biedt is overstappen geen optie. Gelukkig lijkt het nu met Evernote iets beter te gaan en hebben ze veel overbodige activiteiten overboord gezet.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Interface van Evernote ziet er niet uit. Na jarenlang gebruik van Evernote Premium nu overgestapt op OneNote. De prijsverhoging gaf het laatste zetje. Ook OneNote op mijn iPad Pro met pencil is erg goed.

 • Profielfoto
  BomC

  Ik kan niet zeggen dat ik buitengewoon gecharmeerd ben van de interface van Evernote óf OneNote. Maar die van OneNote staat me niet eenvoudig toe om mijn notes in een lijst te zien. Evernote is wat dat betreft wel gemakkelijker te customizen. Waarmee ik niet wil ontkennen dat Evernote rap iets aan zijn app moet gaan doen.

  De conversietool werkt niet behoorlijk overigens – na drie pogingen, ook met een .enex-bestand, is het nog steeds niet gelukt een conversie tot stand te brengen. OK, het is een preview, maar ik zou als ik Microsoft was niet iets releasen, ook niet als preview, als het met belangrijke informatie moet omgaan.

 • Profielfoto
  Buzz

  De importer gaf bij mij ook een crash. Heeft iemand hier al wel succes ermee gehad?

 • Profielfoto
  RJG

  OneNote is geweldig….. maar dan alleen op de PC en niet op de Mac.
  Ik ben circa 2 maanden geleden overgestapt van Evernote naar OneNote en ik heb daar geen spijt van. Uiteindelijk kan OneNote meer dan Evernote.

  De echte kracht, werken met markeringen, aanpassen van markeringen en het zoeken van markeren onvoldoende aanwezig op de Mac.
  Daar naast nog wat kleine dingentjes die jammer zijn zoals indeling, inklappen van subpagina’s e.d.
  Ik zie dat wel meer bij M$ office voor de Mac, net iets minder opties beschikbaar dan op de PC.
  Het zijn boefjes bij M$;-)