Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2016

Microsoft komt met Evernote Importer voor Mac

Het gaat Evernote niet voor de wind. De met durfkapitaal gefinancierde app kampte vorig jaar met organisatorische problemen en moest onlangs de prijzen verhogen. Microsoft springt er met zijn nieuwe Evernote Importer voor OneNote handig op in.

De OneNote Importer is gratis beschikbaar voor Windows 7, OS X 10.11 en nieuwer. Om de conversie te versnellen, raadt Microsoft het installeren van de Evernote-app op Mac aan, dit is echter geen absolute vereiste.

Microsoft is niet de enige die aan de poten van Evernote zaagt. Onlangs introduceerde Apple al de mogelijkheid om een Evernote Export (.enex-bestand) in de Notities-app van de Mac te importeren. De Notities-app van OS X en iOS is echter beperkter dan Evernote en kan bijvoorbeeld geen tabellen en labels weergeven. OneNote heeft grofweg dezelfde functionaliteit.

Microsoft verwijst naar de onlangs verhoogde prijzen van Evernote als reden om de overstap te maken. Met een jaarlijkse prijs van € 59 is Evernote Premium slechts marginaal goedkoper dan een Office 365 Personal-abonnement (€ 69 per jaar). OneNote is echter onafhankelijk van Office 365 en volledig gratis. Voor het gebruik is alleen een Microsoft-account nodig, dat standaard 15GB opslag biedt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft komt met Evernote Importer voor Mac
Sluiten