‘iPad krijgt in 2018 flexibel OLED-scherm’

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Will it bend? Vanaf 2018 wel. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de iPad in 2018 voorzien van een flexibel OLED-scherm. Ook zou er volgend jaar een 10,5-inch iPad Pro naast het 12,9-inch model verschijnen.

Er gaan al langer geruchten over OLED-schermen in iOS-apparaten. Mogelijk rust Apple volgend jaar eerst de iPhone met een OLED-scherm uit, om de techniek daarna op het grote iPad-scherm toe te passen.

De analist die in het verleden heeft bewezen over betrouwbare informatie uit de leveranciersketen van Apple te beschikken, stelt dat een flexibel OLED-scherm kan zorgen voor een radicaal nieuwe vormfactor en veranderingen in het gebruikersgedrag. Mogelijk doelt Kuo op een apparaat met afgeronde hoeken die doorlopen in de behuizing.
alle-ipads-tot-ipad-air-2

Veranderende line-up

Naast OLED-iPad in 2018, zou Apple volgend jaar een aanpassing in de line-up gaan doen. De 9,7-inch iPad zou een budgetmodel worden, als middenklasser wordt een nieuwe 10,5-inch iPad Pro geïntroduceerd en aan de bovenkant van het segment blijft de 12,9-inch iPad Pro bestaan. Of er nog plaats is voor de iPad mini is onduidelijk, deze wordt niet in het bericht van Kuo genoemd. (Via: MacRumors)

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MrHammond

  Met ingebouwde Yogamat?!?:-D

 • Profielfoto
  Shmoo

  iPads? Oja, dat zijn die dingen die extreem handig zijn bij alles wat je doet zolang je maar naar Apple luistert en ze gebruikt op de manier dat Apple dat graag ziet. Ook al verkoopt Apple er steeds minder exemplaren van en krijgt de iPad die er echt toe doet voor de meeste mensen al 3 jaar geen upgrade meer..
  .

 • Profielfoto
  ajschot

  bron Kuo… goed geïnformeerd? alle sites zeggen dit maar hij zit er toch ook erg vaak naast….

 • Profielfoto
  Nummer36

  @ajschot, noem dan eens één foute voorspelling over de iPhone 6s?

 • Profielfoto
  knekkie

  Is Kuo niet gewoon in dienst? Onderdeel van Apple’s PR