KNIPPR: eerste poging; nog niet af

37 reacties

We hebben de afgelopen weken mogen spelen met een andere manier van TV kijken: KNIPPR, de televisie-via-internet-dienst van T-Mobile, waarmee je kijkt onafhankelijk van je internetaanbieder. Conclusie: een aardige poging, maar duur en nog niet volwassen.

Onafhankelijk van je internetaanbieder betekent dat je met KNIPPR over een andere internetverbinding televisie kijkt. Een basis-aansluiting van Ziggo, KPN, Tele2 of enige andere aanbieder volstaat. Zelfs met alleen een iPhone kun je via KNIPPR TV kijken, maar dan is het wel verstandig om een abonnement te kiezen met onbeperkt data.

Zenders op maat
Een van de unique selling points van KNIPPR volgens T-Mobile zou het op maat samenstelbare zenderpakket moeten zijn. Als ik dat hoor vul ik meteen voor mezelf in: de publieke omroep + RTL + Discovery + NatGeo en Comedy Central. Helaas, KNIPPR is gebonden aan een of andere afspraak om een minimaal basispakket aan te bieden. Dit basispakket is met 17 zenders voor mij al te uitgebreid en de zenders die je er voor 99 cent per maand bij kunt bestellen te niche. En voor mij een echte show stopper: Geen Comedy Central.

KNIPPR op de iPhone
KNIPPR op de iPhone

The good
Het goede aan KNIPPR is dat alle basiszenders en een aantal optionele zenders HD zijn, je via de TV Gids alles tot 7 dagen kunt terugkijken en dat wanneer je midden in een live programma valt, je terug kunt naar het begin. Ook goed is het feit dat KNIPPR naast een iOS-app ook een Apple TV-app heeft, waardoor je als Apple-adept nooit meer van input hoeft te switchen op je TV. Tenslotte kun je natuurlijk onafhankelijk(1) van je internet-aansluiting kijken: bij de bushalte of sportclub via 4G, in de bieb of op school via Wi-Fi. Technisch werkt het allemaal prima.

The Bad
In de categorie ‘anno 2016 onvergefelijk’ valt de Flash Player die vereist is om TV te kijken op je Mac. De Flash-emulator in Google’s Chrome-browser geeft alleen schokkerig beeld en is daardoor onbruikbaar. Gek hè, dat niet dezelfde codec wordt gebruikt als op iOS apparaten?

Helaas-flash
Een Flash Player. Menen ze dat nou?

Denk ook niet dat je met KNIPPR een oplossing hebt voor het hele gezin, want na het registreren van twee apparaten is de koek op. In mijn geval de Apple TV en m’n iPhone. Kijken tijdens het koken op m’n iPad Pro? Kan niet tenzij ik een ander apparaat verwijder uit m’n KNIPPR-profiel. Het zou beter zijn wanneer  gelijktijdig gebruik gemeten zou worden of wanneer je tegen betaling extra apparaten zou kunnen toevoegen.

The Ugly
De apps zien er netjes uit, maar qua gebruiksgemak zitten er een paar grote missers in, die mij de lol van het televisiekijken ontnemen. Zo kun je op iOS apparaten weliswaar pauzeren, maar niet vooruit spoelen. Alsof De Ster en IP de functionele specificaties hebben gedicteerd.

Waar de TV Gids als startpunt voor het terugkijken van uitzendingen op iPhone en iPad prima werkt heeft de UX-ontwerper in de Apple TV-app verzonnen dat het leuk is dat wanneer je terug scrollt in de tijd, je dat alleen doet voor de geselecteerde zender. De andere zenders ‘halen de tijd in’ wanneer je stopt met scrollen. Heel irritant, maar vooral volkomen onnodig.

Een minor detail is dat de iOS app weliswaar iPad compatible is, maar native ondersteuning voor de grote iPad Pro ontbeert. Het zou fijn zijn als KNIPPR snel met updates uitkomt, want al deze problemen zijn goed oplosbaar.

De kosten
Het basispakket is kleiner en goedkoper dan bij de Ziggo’s en KPN’s, maar € 10,99 per maand is toch een fors bedrag voor 17 zenders. Zeker wanneer je je realiseert dat 70 zenders als onderdeel van een all-in-one pakket bij de concurrentie gemiddeld € 17,50 per maand kost.

Conclusie
Ik was hoopvol gestemd. Televisie kijken los van kabel of ADSL. Een eerste stap naar het nieuwe TV kijken, zoals Steve Jobs het voor zich zag. Helaas blijkt de praktijk minder rooskleurig. KNIPPR is relatief duur, omvat een te groot basispakket, mag op slechts twee apparaten geïnstalleerd zijn en vereist tot overmaat van ramp een prehistorische Flash Player op je Mac.

Wil je kijken of je het met me eens bent? Je mag KNIPPR één maand gratis uitproberen

(1) de Ziggo Horizon iOS-app ondersteunt ook kijken onafhankelijk van je aanbieder.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Dat zij Flash gebruiken is best logisch… zenders hebben namelijk veel te zeggen.
  Het is ook niet makkelijk om diezelfde codec als iOS apparaten te gebruiken omdat ook gebruikers zijn met Windows en Linux.
  De prijs valt bij mij qua TV zelfs lager uit.. bij Ziggo ben je voor standaard kabel; tv al minstens €18,70 p.m. kwijt en via Knippr ben ik nu €15,- p.m. kwijt en belangrijk detail.. Knippr is een maand contract.

  Daarnaast is de Horizon app van Ziggo echt veel slechter dan de app van Knippr omdat Ziggo zo leuk vind om silverlight te gebruiken en dat is op steeds minder browsers te installeren.
  Ook werkt het casten alleen voor LIVE TV kijken.. niet de extra functies als MyPrime of andere on demand functies.

  Mijn conclussie:
  Ik ben hartstikke tevreden en gebruik Knippr al sinds de beta fase en de respond is ook veel beter dan met Ziggo naar mijn mening.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Flash, Apple, nuff said….

 • Profielfoto
  rob seller

  Fijn dat er totaal niet gekeken is naar de Apple tv app. Daarnaast is dit echt een slecht niet objectief stuk.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik dacht ook dat knippr een innovatief iets was.
  Maar helaas is gewoon tv via internet. en duur alternatief.
  Als echt de reclame moet geloven. Moet je gewoon voor 10 euro x aantal zenders kunnen aanvinken. Onafhankelijk van elkaar.
  Punt.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Het is duur. En teveel zenders.
  De App is vreselijk op Apple tv. Je kunt 30 seconden terug maar in sommige gevallen ga je de hele aflevering terug òf naar het tijdstip van de lineaire tv uitzending.
  Vooruitspoelen? Vergeet het maar!

  Hopelijk komt de nieuwe App van de publieke omroep snel met HD live en HD uitzendinggemist. Dat is voldoende voor mij.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vergeet ook niet dat als je graag sport kijkt je nu ineens bij Ziggo wel heel erg goed zit.

  F1, Premier League, Spaans voetbal en dat allemaal ‘gratis’. Je moet wek het geluid uitzetten want dat soort zenders begrijpen niet dat als je Liverpool tegen Arsenal wilt kijken dat je dan ook het typische Engelse commentaar wilt horen en niet een of andere malloot die lekker goedkoop in de bezemkast van de studio verslag doet van hetzelfde beeld dat wij ook zien op TV.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Aangezien ik Knippr gratis kon uitproberen en net een Apple TV(4) had gekregen wilde ik ’t uittesten.

  Ik zal eerlijk bekennen dat ik het artikel niet eens gelezen heb, maar in ieder geval hier mijn mening.

  The pros

  1. Beeldkwaliteit is in mijn ogen beter dan via KPN’s interactieve mediabox
  2. Snelle UI
  3. Eenvoudig zoeken naar alle programma’s
  4. Je kan dingen terugkijken die je zelfs niet eens hebt opgenomen. Ideaal i.c.m. vorige punt. Wil je nu The Big Bang Theory kijken, dan zoek je ’t op en speel je ’t af.
  5. Meer zelf in de hand, je betaald voor wat je kijkt. Soort van.

  The cons

  1. UI kan wat geoptimaliseerd worden qua posities van items. Switchen van zender in de TV-gids ligt de focus op het linkervlak, terwijl alles zou moeten bewegen vanuit het midden
  2. TV kijken & TV-gids tonen (doorzichtige overlay) is niet mogelijk. Wil je zien wat er op RTL4 bezig is, dan mis je hetgeen afspeelt op SBS6 (niet dat je iets mist bij SBS6..:evil: )
  3. Ik mis een aantal basis zenders
  4. Je kan niet altijd doorspoelen tijdens de reclame (schuld/eis van de zender/programma maker
  5. Maximaal 1 maand terugkijken. Dit in tegenstelling tot de concurrenten (vaak 1 jaar)
  6. Geen on-demand store van bijvoorbeeld films (geen ramp overigens).

  Daarnaast heb ik een verdeelde mening qua prijs. Content-wise bieden de huidige aanbieders (Ziggo & KPN) voor maar een paar euro meer. I.c.m. een alles-in-een abonnement ben je soms zelfs relatief duurder uit.

  Conlusie
  Ik vind Knippr prettiger TV kijken dan via m’n KPN kastje. Maar zodra die 30 dagen over zijn stap ik weer over.

  Vergeet trouwens niet je abonnement stop te zetten. Deze wordt stilzwijgend verlengd.

 • Profielfoto
  Bert

  Eens met de review, maar daar wil ik nog wel aan toevoegen dat de kwaliteit van de beelden niet goed is. Bij mijn glasvezel abonnement (xs4all) zie ik vloeiende beelden. Bij KNIPPR zit er vertraging in de snelle beelden en zie ik de kwaliteit van de 720p zenders niet terug. Details van KNIPPR 720p zenders zijn op een groot scherm minder goed zichtbaar dan op mijn glasvezelabonnement. Snelle beelden (actiefilm, voetbal) laten een vertraging zien, alsof in slow motion wordt afgespeeld. Het loopt gewoonweg niet soepel. Ik ga na mijn proefabonnement niet verlengen. Maar ik houd KNIPPR wel in de gaten, omdat het op een AppleTV wel heel prettig kan werken (alles bij elkaar via 1 input op je tv). Nog even wachten tot de kwaliteit wordt opgeschroefd…

 • Profielfoto
  mikehons

  Ik heb een bericht ontvangen van Knippr dat de 2 apparaten eind augustus aangepast worden naar 5 apparaten. Voorlopig ben ik dik tevreden over Knippr. Je moet een nieuw concept wel de kans geven. De OMT live shows waren in het begin ook niet altijd een succes.

 • Profielfoto
  yasser

  ….De OMT live shows waren in het begin ook niet altijd een succes.

  Nee nu zijn ze een succes… o nee wacht , ze zijn er helemaal niet .

 • Profielfoto
  Mark Smits

  Knippr is pas interessant geworden toen ze de app op de Apple tv uitbrachten. Het is nu een vervanging van mijn Ziggo decoder. Nu heb ik Netflix, NOS, live tv (incl. 7 dagen terugkijken), muziek, youtube…alles in in 1 kastje en de content is met 1 afstandsbediening te bedienen:)

 • Profielfoto
  Imade

  Wil wel btw reageren tegen Hanrath.. man man man.. wat NIET objectief stuk kan je schrijven.. als je iets niet wilt tikken.. doe het dan niet.

  Als ik dat hoor vul ik meteen voor mezelf in: de publieke omroep + RTL + Discovery + NatGeo en Comedy Central. Helaas, KNIPPR is gebonden aan een of andere afspraak om een minimaal basispakket aan te bieden

  Dat is bijvoorbeeld niet objectief en jij komt met verzinsels.. want welke afspraken dan? Welke bewijzen heb jij daarvoor?

  n de categorie ‘anno 2016 onvergefelijk’ valt de Flash Player die vereist is om TV te kijken op je Mac. De Flash-emulator in Google’s Chrome-browser geeft alleen schokkerig beeld en is daardoor onbruikbaar. Gek hè, dat niet dezelfde codec wordt gebruikt als op iOS apparaten?

  Windows, Linux.. werken die met iOS codecs en de DRM beveiliging dan?
  Knippr / T-Mobile moet ook de zenders tevreden houden natuurlijk.
  horizon.tv werkt btw met silverlight en dat werkt op gering aantal browsers.

  Kijken tijdens het koken op m’n iPad Pro?

  Hoeveel gezinnen hebben dan een iPad Pro?
  Denk niet veel.

  Het basispakket is kleiner en goedkoper dan bij de Ziggo’s en KPN’s, maar € 10,99 per maand is toch een fors bedrag voor 17 zenders. Zeker wanneer je je realiseert dat 70 zenders als onderdeel van een all-in-one pakket bij de concurrentie gemiddeld € 17,50 per maand kost.

  Hier ga jij 100% nat.. want bij Ziggo moet je VERPLICHT internet bijnemen en dan heb je enkel analoge kwaliteit.
  Geen extra functies als tot 1 maand terug kijken bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  kevinboos

  Boor dit soort nieuwe initiatieven maar de grond in, dan blijven we vooral niet stilstaan op tv gebied.
  Ik kan Knippr alleen maar toejuichen. Natuurlijk werkt het nog niet perfect, maar zijn zij al tig jaar bezig met dit concept en hebben ze de tijd gehad om te leren van hun fouten? Daarnaast luisteren ze goed naar hun gebruikers en brengen ze vaak nieuwe of verbeterde functionaliteit uit.
  Ik denk dat Knippr nog wel een goede toekomst tegemoet gaat. Het opent in ieder geval de ogen van de concurrentie, wat uiteindelijk alleen maar goed is voor ons als consument.

  Ik zeg: Knippr, ga zo door!

 • Profielfoto
  SvS

  Nee. Zolang basispakket niet afwijkt van zender-aanbod bij Ziggo, wordt het geen doorslaand succes. Ik wil gewoon bijv. alleen NPO en bepaalde zenders kunnen kiezen, zònder dat SBS/RTL weer door mijn strot geduwd wordt, omdat ze hun contractuele beperkingen hebben.

  Voor de rest ben ik het eens met @Kevinboos, het is een beginfase en het kan alleen maar beter worden, zolang ze naar de gebruikers luisteren en blijven ontwikkelen voor alle platformen (en ban dat Flash es eruit).

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik heb hier al eerder geschreven dat Knippr niet het ei van Columbus is qua televisie, uit de review blijkt dat des te meer.

  Overigens is het stuk een review, dus per definitie niet objectief, fijn dat er gereageerd wordt, maar bedenk dan eerst even waarop je reageert. Klagen dat een review niet objectief is, is een beetje onzin.

 • Profielfoto
  marksapple

  @Imade
  Waarom gelijk zo’n nare toon in je reacties? Het is een review. Reviews zijn nooit helemaal objectief.
  Dat je het niet eens bent met Jan David kan natuurlijk, maar doe niet zo opgefokt:)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @Imade: je kunt wel overdrijven zeg. Ik had het stuk van regel 1 gelezen als: “ik heb het uitgeprobeerd, dit zijn mijn ervaringen, wat vinden jullie”. Het is in alles duidelijk dat Jan-David uit is gegaan van zijn eigen situatie en keuzes bij de beoordeling of het iets voor hem is. Dat zou je breder verwachten en wat feitelijker als hij het als normaal review had bedoeld. Nu is het geen review maar een gebruikerservaring en dat is idd vreemd op deze plaats. Maar dat wil nog niet zeggen dat al je argumenten verder steek houden.

  Hier ga jij 100% nat

  Er staat gewoon “als onderdeel van een all-in-one pakket” precies zoals je zelf aangeeft.

  En meer: nee niet veel gezinnen hebben iPad pro maar dat was alleen een voorbeeld van een derde apparaat en dat hebben er al veel meer.

  Je hebt wel gelijk dat dit opiniestuk een beetje vreemd is tussen reguliere nieuws en reviews oogt.

 • Profielfoto
  flappah

  Hier ga jij 100% nat.. want bij Ziggo moet je VERPLICHT internet bijnemen en dan heb je enkel analoge kwaliteit.
  Geen extra functies als tot 1 maand terug kijken bijvoorbeeld.

  Nee hoor, hij gaat niet nat. Je hoeft absoluut geen internet erbij te nemen. Ik heb jaren lang gewoon analoog en digitaal basis- en pluspakket bij Ziggo gehad zonder internet. Die had ik los van Ziggo. En dan had Ziggo definitief een betere aanbieding dan wat Knippr nu heeft, qua prijs. Het is namelijk precies de overweging die ik ook had toen ik het Knippr aanbod zag. Een te hoge prijs voor maar erg weinig zenderkeuze. Als het nu 10,99 was waarbij je een keuze kon maken voor 16 zenders uit een pakket van zeg 250 zenders, dan was ik om geweest. Maar zoals het nu staat is het te mager.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Een beetje zoals Stevie dat ooit in België was. Kostte ook €10 en is ondertussen opgekocht door de Medialaan die het gratis hebben gemaakt. Zelfs de gratis variant gebruik ik niet omdat er is gewoonweg teveel onzin op TV is en tussen die flauwekul moet ik dan ook nog verplicht reclame kijken.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Er is in Nederland een wettelijke verplichting (waar de staatssecretaris van af wil) om als tv aanbieder een basispakket aan te bieden waar minimaal 30 tv zenders in zitten.

  Toch apart dat Knippr hier niet aan hoeft te voldoen. Zou dit komen omdat ze een zogenaamd over-the-top abonnement aanbieden zonder netwerk- of kabelverbinding en daardoor niet worden gezien als tv aanbieder?

 • Profielfoto
  MrJvG

  Hopelijk komt de nieuwe App van de publieke omroep snel met HD live en HD uitzendinggemist. Dat is voldoende voor mij.

  Dan kun je echt vergeten, lees dit artikel er maar eens op na.

  Er komt wel in begin 2017 een Netflix-achtig NPO Gestart (nieuwe naam voor NPO Gemist).

  Volgens Klein (NPO); Straks zijn premières online te zien, in plaats van op televisie. En mogelijk zet de publieke omroep in één keer series online, zodat je straks A’dam & E.V.A. kan bingewatchen. Daarvoor moet volgens Klein nog wel toestemming van de politiek komen. De NPO zet daarnaast nog zogeheten curatoren in, net zoals je bij Blendle ziet. Die curatoren maken zelf een lijstje met programma’s die zij aanbevelen en goed bij elkaar passen. De NPO wil zich dus wel meer richten op online, om meer jongeren te trekken. NOS op 3 is daar een voorbeeld van: sinds vorig jaar richt de redactie zich hoofdzakelijk nog op online producties en sinds vandaag zijn er ook geen flitsen meer op televisie te zien.

  En dat allemaal niet in HD. Ik begrijp heel die NPO niet. Sluit een goed contract af bij Netflix en bied je content bij hun aan. Scheelt een hoop IT-kosten en ze zijn gegarandeerd van een vast inkomen. Hetzelfde geld voor RTL met zijn Videoland en alle omroepen bij elkaar met NLZiet. Waarom willen ze toch zelf het wiel uitvinden en gaan ze er vanuit dat ze straks hun geld gaan verdienen met online advertenties? Die pot goud in streamingland is straks maar op 1 plek te vinden en dat is bij Netflix.

  Ontopic;
  Goeie poging van T-Mobile, maar toch iets te snel, iets te baggy. Maar er zit zeker wel potentie in. Vraag me af wat ze van de prijs af kunnen krijgen. Ziggo is oppermachtig en tegen het tarief waar Ziggo zijn zenderpakket voor aanbied is niet tegen op te boksen.

 • Profielfoto
  Imade

  Er is in Nederland een wettelijke verplichting (waar de staatssecretaris van af wil) om als tv aanbieder een basispakket aan te bieden waar minimaal 30 tv zenders in zitten.

  Toch apart dat Knippr hier niet aan hoeft te voldoen. Zou dit komen omdat ze een zogenaamd over-the-top abonnement aanbieden zonder netwerk- of kabelverbinding en daardoor niet worden gezien als tv aanbieder?

  Knippr is ook geen kabel TV dienst.. hierdoor geld die wet niet voor Knippr.

  Nee hoor, hij gaat niet nat. Je hoeft absoluut geen internet erbij te nemen. Ik heb jaren lang gewoon analoog en digitaal basis- en pluspakket bij Ziggo gehad zonder internet. Die had ik los van Ziggo. En dan had Ziggo definitief een betere aanbieding dan wat Knippr nu heeft, qua prijs. Het is namelijk precies de overweging die ik ook had toen ik het Knippr aanbod zag. Een te hoge prijs voor maar erg weinig zenderkeuze. Als het nu 10,99 was waarbij je een keuze kon maken voor 16 zenders uit een pakket van zeg 250 zenders, dan was ik om geweest. Maar zoals het nu staat is het te mager.

  Misschien bood Ziggo dat jaren geleden aan, maar tegenwoordig.. als je TV wilt.. ook internet.. je kan niet los van elkaar nemen.

  Er staat gewoon “als onderdeel van een all-in-one pakket” precies zoals je zelf aangeeft.

  Meld dat ook de ware prijzen en niet ‘voor €18,70 blabla” geneuzel en ook dat je dan veel mindere mogelijkheden krijgt en maar geselecteerde aantal browsers overweg kunnen met horizon.tv

 • Profielfoto
  THX-1138

  Daarnaast. Als je een goedkope internetaanbieder neemt en je neemt daar KNIPPR bij dan ben je weer net zo duur uit als een Alles-in-1 van Ziggo..

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daarnaast. Als je een goedkope internetaanbieder neemt en je neemt daar KNIPPR bij dan ben je weer net zo duur uit als een Alles-in-1 van Ziggo..

  .
  Dat is vooral het probleem nu.

  We hebben geen optie tot internet-only abonnement voor thuis dat ongeveer net zo goedkoop is als een sim-only op je telefoon.

  Koop je ergens Internet-only dan betaal je al 35,- p/maand, daar komt Netflix bij, KNIPPR en dan zit je ook op bijna 60,-
  Nu betaal ik ergens mid- 60,- voor Ziggo met 300 rotzooi zenders die ik nooit kijk maar die zitten mij verder niet in de weg. Het deed alleen pijn omdat je het gevoel hebt dat ze je heel erg veel verkopen waar je geen gebruik van maakt. Alleen sinds kort stopt Ziggo zijn eigen sportzender in hun pakket die andere mensen bij KPN niet hebben, dus F1 en al die sporten waar je normaal premium voor moet betalen mag je nu ‘gratis’ kijken. Dat maakt Ziggo weer interessant. Voor nu althans.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Je kan je afvragen of je een duurder abonnement van Ziggo nodig hebt. Veel mensen kiezen ‘het middelste” abonnement omdat de instapper wel niks zal zijn. Als je inderdaad een gezin hebt, waar iedereen zwaar gamet en downloadt, dan is het wellicht nodig. Maar het gros van de mensen kan toe met het instapabonnment van 40Mbit/4Mbit. Dan kom je in totaal op 45 euro.

  Het enige wat Ziggo van mij mag verbeteren is de uploadsnelheid. Dan zou hun pakket een top-deal zijn.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Geen Comedy Central show stopper… serieus?:confused:

 • Profielfoto
  HugovandenBeld

  Ik vraag me eigenlijk altijd af waarom er nog steeds geen ‘kijjken en betalen per minuut’ is: net als bij veel telecomproviders voor ‘bellen en betalen per seconde’. Dat zou wat mij betreft het beste zijn: dat ik alleen betaal voor de tijd dat ik naar een zender kijk. Maar daar heb ik nog nooit ergens iets over gelezen. Of zijn er wel dergelijke mogelijkheden?

 • Profielfoto
  Imade

  Ik vraag me eigenlijk altijd af waarom er nog steeds geen ‘kijjken en betalen per minuut’ is: net als bij veel telecomproviders voor ‘bellen en betalen per seconde’. Dat zou wat mij betreft het beste zijn: dat ik alleen betaal voor de tijd dat ik naar een zender kijk. Maar daar heb ik nog nooit ergens iets over gelezen. Of zijn er wel dergelijke mogelijkheden?

  Dat komt omdat sommige mensen zich anders blauw betalen aan TV kijken.
  Daarnaast hebben veel mensen al een onbeperkt bellen abonnement.

 • Profielfoto
  Wessel

  KPN heeft ook een soort gelijk initiatief genaamd Play. Deze heeft een best mooi zender pakket met naast de gebruikelijke zenders het HBO pakket, en Comedy Central ;-).

  Echter heb ik er zelf nog geen ervaring mee, maar kwam het een paar weken terug tegen toen ik wat research had gedaan naar services zoals KNIPPR.

 • Profielfoto
  Nohara

  Tja, ik zie het voordeel niet zo. Je krijgt verplicht hetzelfde als een gemiddeld basispakket, ongeveer voor de prijs van een basispakket. Je krijgt geen opnamefunctie en het aanbod van extra kanalen is nihil. Geen HBO, geen Film1, geen Ziggo Sport, geen Fox Sports, geen BBC, geen Comedy Central etc. etc. En dan is er nog de ‘maximaal 2 apparaten’ regel, belachelijk. Voor hetzelfde geld deel ik nu een Netflix account met familie (die niet apparaat gebonden is) en genieten we (4 huishoudens) met 1 abonnement van HBO via Horizon Go en Chromecast.

  Knippr en Play e.a. zijn voorlopig nog geen uitkomst. Het wordt pas interessant wanneer je huidige kabel/glas boer je de keuze geeft om een dergelijk abonnement re kiezen. Als consument zit je eigenlijk niet te wachten op TV van A, Internet van B en mobiel van C. Onhandig, en vrijwel altijd duurder.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Ik vraag me eigenlijk altijd af waarom er nog steeds geen ‘kijjken en betalen per minuut’ is: net als bij veel telecomproviders voor ‘bellen en betalen per seconde’. Dat zou wat mij betreft het beste zijn: dat ik alleen betaal voor de tijd dat ik naar een zender kijk. Maar daar heb ik nog nooit ergens iets over gelezen. Of zijn er wel dergelijke mogelijkheden?

  Dat komt omdat sommige mensen zich anders blauw betalen aan TV kijken.
  Daarnaast hebben veel mensen al een onbeperkt bellen abonnement.

  Je kan je ook bedenken dat de huidige abonnementen onbeperkt zijn en dat er pay per view naast kan bestaan. Ook kan je denken aan een Netflix-achtig model voor tv-programma’s.

 • Profielfoto
  Gert Scholten

  Ik gebruik knippr nu ruim een maand op de apple tv en ben zeer positief. De kwaliteit van het beeld is gewoon goed. Ik zie weinig verschil met ziggo.

  Ook is het voor ons veel goedkoper dan ziggo. Wij hebben een 1000/1000 mb verbinding van tweak. Deze kost ons 365 euro per jaar. Dat is 30 euro per maand. Plus knippr is dat 42 euro. Wij kijken toch niets anders als het basispakket.

  Bij ziggo waren we voor vergelijkbaar internet. Dat is voor ons het belangrijkste.

 • Profielfoto
  Gert Scholten

  Ik gebruik knippr nu ruim een maand op de apple tv en ben zeer positief. De kwaliteit van het beeld is gewoon goed. Ik zie weinig verschil met ziggo.

  Ook is het voor ons veel goedkoper dan ziggo. Wij hebben een 1000/1000 mb verbinding van tweak. Deze kost ons 365 euro per jaar. Dat is 30 euro per maand. Plus knippr is dat 42 euro. Wij kijken toch niets anders als het basispakket.

  Bij ziggo waren we voor vergelijkbaar internet, dat is voor ons het belangrijkste, 77 euro kwijt geweest. Voor een mindere snelheid ook nog.

  Dat scheelt toch 35 euro per maand!

 • Profielfoto
  Ziegler

  [Misschien bood Ziggo dat jaren geleden aan, maar tegenwoordig.. als je TV wilt.. ook internet.. je kan niet los van elkaar nemen.

  Je bent slecht geïnformeerd voor iemand met een grote mond. Ga naar de site van Ziggo en zoek het uit. Je kan gewoon alleen tv nemen.

 • Profielfoto
  Berendonline

  Ja bij Ziggo voorheen UPC gebied is het altijd al mogelijk geweest om alleen een tv abonnement te nemen.

  Je betaald nu 18,70 maar dan heb je wel:

  -30 zenders (digitaal) waarvan 4 in HD.
  -30 zenders (analoog) voor oude tv’s (en al heb je 10 tv’s in huis dat maakt niets uit)
  -Ziggo sport met o.a. Formule 1 en spaans voetbal.
  -Online tv kijken op pc, mac, Ios, android (op de pc gebruik ik onder Windows10 nu Firefox)

  En ook dit is per maand opzegbaar.

  Persoonlijk zit ik dan toch liever bij Ziggo.
  Ik ben al vanaf dag 1 beta tester geweest van de Horizon box en moet zeggen dat het apparaat nu bij mij echt stabiel draait inclusief bovengenoemde extra’s. Daarnaast nog een 200/20 Mbit verbinding en telefonie, (welke ik alleen gebruik om bereikbaar te zijn) extra zenderpakket, Myprime en gratis Film1 gratis omdat ik nog een oud abonnement heb.

  Dit alles voor 73.95 per maand.

 • Profielfoto
  Berendonline

  Ja bij Ziggo voorheen UPC gebied is het altijd al mogelijk geweest om alleen een tv abonnement te nemen.

  Je betaald nu 18,70 maar dan heb je wel:

  -30 zenders (digitaal) waarvan 4 in HD.
  -30 zenders (analoog) voor oude tv’s (en al heb je 10 tv’s in huis dat maakt niets uit)
  -Ziggo sport met o.a. Formule 1 en spaans voetbal.
  -Online tv kijken op pc, mac, Ios, android (op de pc gebruik ik onder Windows10 nu Firefox)

  En ook dit is per maand opzegbaar.

  Persoonlijk zit ik dan toch liever bij Ziggo.
  Ik ben al vanaf dag 1 beta tester geweest van de Horizon box en moet zeggen dat het apparaat nu bij mij echt stabiel draait inclusief bovengenoemde extra’s. Daarnaast nog een 200/20 Mbit verbinding en telefonie, (welke ik alleen gebruik om bereikbaar te zijn) extra zenderpakket, Myprime en gratis Film1 gratis omdat ik nog een oud abonnement heb.

  Dit alles voor 73.95 per maand.

 • Profielfoto
  Mona

  Knippr is kut en komt bij lange na niet na wat ze je middels commercials laten geloven. ‘Ja, komt later’. Lul niet, toon ballen óf wacht met het uitbrengen van je so called ‘dienst’.