‘iPhone 7 aanzienlijk sneller op te laden’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Naast de capaciteit van een accu, is ook de tijd die het duurt om op te laden van belang. Apple gaat met de iPhone 7 zorgen dat de laadtijd behoorlijk korter wordt, dat blijkt uit een nieuwe foto van iPhone 7-onderdelen die op Twitter is gelekt.

De foto toont een printpraat met oplaadcircuit dat een stroom van 2 ampère kan weerstaan. De huidige iPhone laadt met 1 ampère op. Een verdubbeling van dit vermogen zal de oplaadtijd aanzienlijk verkorten.

De tijd die het duurt om te laden is al langer de achilleshiel van de iPhone. Concurrerende Android-smartphones van onder andere Samsung en LG laden dankzij fast charge-technieken aanzienlijk sneller op.

In zekere zin heeft Apple al een kleine stap genomen, het is mogelijk om een iPad-lader met de iPhone te gebruiken. Dat zorgt voor snelladen tot 80 procent, maar de beperkingen in het oplaadcircuit in de telefoon blijven gelden. Mogelijk komt daar met de iPhone 7 die op 7 september wordt verwacht verandering in. Dat Apple wat in te halen heeft, blijkt uit onderstaande vergelijking die door Tom’s Hardware is gemaakt.

iphone-laden-tijden-fix
Test: Tom’s Hardware (2015).

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  winwiz

  Interne laad circuit moet het wel kunnen verwerken. Als je voeding 100A zou kunnen leveren wordt er toch niet meer geladen dan dat de telefoon aankan/nodig heeft.

 • Profielfoto
  SKB

  Ik weet niet hoe dit soort dingen werken.
  Kun je je iphone ook sneller opladen met een huidig battery pack?
  Of heb je hier een battery pack voor nodig die dit soort laden ondersteund?

 • Profielfoto
  koen

  Als die dan maar niet ook sneller leegloopt…

 • Profielfoto
  winwiz

  Het laadcircuit is als het goed is aangepast aan de accu. Elk type accu heeft zijn eigen laadprotocol. De accu fabrikant bepaalt het optimale laadproces. Buiten specificatie te snel op willen laden kan er voor zorgen dat de temperatuur te snel oploopt en kan gevaarlijke situaties opleveren. De beveiliging zal, als het goed is, de boel op tijd afschakelen maar je hebt dan weer de kans dat de maximale capaciteit niet bereikt wordt.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het opladen met de iPad lader doe ik al wat langer, gaat indd. aanzienlijk sneller.:smile:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Mijn Porsche hoeft helemaal niet op te laden en die gaat vet snel! ?

 • Profielfoto
  Dydefox

  Soms wil je wat langer wachten, het alternatief is beperking van functionaliteit, vorm en techniek. Vertaald: liever wachten dan een Androl gebruiken.

 • Profielfoto
  ray-

  Mijn iPhone laadt via die 2A uitgang en dat gaat imo toch al heel snel. ’s II de 1A gebruik is het natuurlijk trager, dus laadt die nu niet al op aan 2A?

 • Profielfoto
  ray-

  Mijn iPhone laadt via die 2A uitgang en dat gaat imo toch al heel snel. ’s II de 1A gebruik is het natuurlijk trager, dus laadt die nu niet al op aan 2A?

 • Profielfoto
  Nummer36

  @ray- de huidige en ook vorige generaties van iPhone ondersteunen 2 A dus ik weet ook niet echt wat hier spectaculair aan is…