iOS 9.3.4 fikst één beveiligingsprobleem

2 reacties

Apple heeft iOS 9.3.4 uitgebracht. Een rechtstreekse reactie op de jailbreak die het inmiddels bekende Pangu Team enkele weken geleden beschikbaar stelde. De update lost één beveiligingsprobleem dat de jailbreak mogelijk maakte op.

Het probleem bevond zich in IOMobileFrameBuffer, een onderdeel van iOS dat verantwoordelijk is voor het tonen van de interface op het scherm.

Met iOS 10 in de steigers werd aangenomen dat iOS 9.3.3 de laatste iOS 9-versie ooit zou worden, maar de jailbreak gooide -voor Apple- roet in het eten. In een beschrijving van de update bedankt Apple ‘Team Pangu’ voor het vinden van het probleem.

Of er een nieuwe versie van de jailbreak komt is niet duidelijk. Dit is afhankelijk van de gaten in de beveiliging die het Chinese Pangu-team nog kan vinden en gebruiken. Waarschijnlijk ligt de focus daarbij nu op iOS 10.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  proXify

  Het is maar een Sem-iTethered Jailbreak. Dus bij elke heropstart van de iPhone verlies je de functies van de jailbreak (cydia,..) en moet je die via de computer opnieuw jailbreaken.
  Ik wachtte op de “Untethered Jailbreak” deze behoudt de jailbreak altijd, zelfs na heropstarten.

  Misschien best dat ze wachten tot en met iOS 10. Als Apple alle lekken ontdekt, wordt het moeilijker om IOS 10 te jailbreaken…

 • Profielfoto
  rctgamer3

  Niet helemaal waar. Er komt geen computer aan te pas mits je gewoon de jailbreak app na een reboot start.