Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 augustus 2016

iOS 9.3.4 fikst één beveiligingsprobleem

Apple heeft iOS 9.3.4 uitgebracht. Een rechtstreekse reactie op de jailbreak die het inmiddels bekende Pangu Team enkele weken geleden beschikbaar stelde. De update lost één beveiligingsprobleem dat de jailbreak mogelijk maakte op.

Het probleem bevond zich in IOMobileFrameBuffer, een onderdeel van iOS dat verantwoordelijk is voor het tonen van de interface op het scherm.

Met iOS 10 in de steigers werd aangenomen dat iOS 9.3.3 de laatste iOS 9-versie ooit zou worden, maar de jailbreak gooide -voor Apple- roet in het eten. In een beschrijving van de update bedankt Apple ‘Team Pangu’ voor het vinden van het probleem.

Of er een nieuwe versie van de jailbreak komt is niet duidelijk. Dit is afhankelijk van de gaten in de beveiliging die het Chinese Pangu-team nog kan vinden en gebruiken. Waarschijnlijk ligt de focus daarbij nu op iOS 10.

Reageer op artikel:
iOS 9.3.4 fikst één beveiligingsprobleem
Sluiten