Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2016
Leestijd: 1 minuut

Derde publieke beta iOS 10 en macOS Sierra beschikbaar

Dat is snel! Een dag nadat ontwikkelaars voorzien werden van nieuwe beta’s, zijn nu publieke betatesters aan de beurt. Zowel van iOS 10 als macOS Sierra is een nieuwe publieke beta beschikbaar die technisch gelijk is aan beta 4 voor ontwikkelaars.

De grootste verandering in deze beta’s zijn de nieuwe emoji. Apple heeft de gele smileys een make-over gegeven en nieuwe genderneutrale emoji toegevoegd. Deze zitten zowel in iOS als macOS.

Kleine veranderingen naast emoji

Naast de nieuwe emoji zijn er voornamelijk in iOS 10 kleine cosmetische veranderingen doorgevoerd. Zo is de datum nu altijd zichtbaar in het notificatiescherm en heeft Apple Music een nieuwe widget die bij albums meer van de artiest weergeeft. Apple heeft nog geen oplossing voor de grote letters van Apple Music die op een klein scherm nogal snel worden afg…

Klik/tap voor groter.

Tot slot maakt het toetsenbord nieuwe geluidjes. Je hoort ze in onderstaande video. Zelf testen? Via http://beta.apple.com kan iedereen zich aanmelden om de nieuwe iOS en macOS-versie te testen. iOS 10 wordt samen met de iPhone 7 begin september verwacht en macOS Sierra volgt waarschijnlijk enkele weken later.

https://www.instagram.com/p/BIlQHy-BGrx

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Derde publieke beta iOS 10 en macOS Sierra beschikbaar
Sluiten