iOS 10: foto’s bewerken en annoteren in de Berichten app

Door: Lucas Raggers - 14 reacties

In iOS 10 krijgt de Berichten app de grootste make-over. Niet alleen kun je met confetti gooien of met berichten smijten, er zijn ook praktischer toepassingen. Zoals het annoteren of bewerken van een foto vanuit de Berichten app zelf.

Zodra je een foto kiest in een chat, kun je erop klikken en aan de slag gaan. Je kunt nu de foto bewerken met de bekende filters en schuifjes die we kennen uit de Foto’s app. Maar je kunt ook markeringen plaatsen, zoals dat nu ook kan in Voorvertoning op je Mac. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat je niet eindeloos hoeft te switchen tussen apps om in een chat snel even een foto te bewerken. Lang verhaal kort, lees verder en bekijk deze functies in een Instagramfilmpje (en abonneer je meteen even).

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  Hoe dan. Opeens geen Raymon meer als enige schrijver.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Hoe dan wat? Welk deel van ‘erop klikken en aan de slag gaan’ begrijp je niet? Ik zou niet direct een vinger richting de schrijver wijzen. Werkt hier perfect, precies zoals Lucas schrijft. Heb je wel de beta van iOS 10?

 • Profielfoto
  yasser

  Hoe dan wat? Welk deel van ‘erop klikken en aan de slag gaan’ begrijp je niet? Ik zou niet direct een vinger richting de schrijver wijzen. Werkt hier perfect, precies zoals Lucas schrijft. Heb je wel de beta van iOS 10?

  Ik denk niet dat hij niet begrijpt wat er bedoeld wordt. Hij begrijpt niet hoe het mogelijk is dat na 3jaar (ik overdrijf) enkel artikelen van Raymon te zien, we nu ook nog eens iets van jan en lucas horen

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Het is allemaal zo veel… Knopje hier, knopje daar, nog een extraatje en nog een menu erbij. Waar is die simpele, gelikte berichten-app heen?

  Ik bedoel, moet ik echt de keuze krijgen om de hoeken van m’n tekeningetje afgerond of hoekig te maken? En nog allerlei bolletjes om m’n tekening verder uit te rekken? Die functies heeft mijn vaste (simplistische) schets-app zelfs niet. Het gaat er volgens mij om dat je heel snel kunt delen wat je wilt zeggen. Nu zit je zo lang over je scherm gebogen en te friemelen, dat je beter gewoon een sms typt.

 • Profielfoto
  Shyos

  @ noplasticphones, zoals je zelf al aangeeft is het een keuze. Wil je dit niet dan typ je gewoon je snelle sms… niet verder zoeken, nergens voor nodig.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Het is allemaal zo veel… Knopje hier, knopje daar, nog een extraatje en nog een menu erbij. Waar is die simpele, gelikte berichten-app heen?

  Je kan ook nog makkelijk een berichtje versturen zoals Shyos al aangeeft. De app dwingt je niet op alle toeters en bellen te gebruiken.
  Ga je echter wel met de toeters en bellen aan de slag dan heb je ineens een overvloed aan keuze’s en bewerkopties en blijft er weinig over van een simpele berichten-app.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Jullie hebben volkomen gelijk dat ik deze nieuwe functie niet hoef te gebruiken, en dat ben ik ook niet van plan.

  Maar ik blijf het op een of andere vreemde manier spijtig vinden dat Apple dit soort prullaria toevoegt omdat het is “wat de (Chinese) consument wilt.”

  Ik hou meer van dat simple, eenvoudige Apple.

 • Profielfoto
  Buzz

  Dat is al een heel oud commentaar op Apple, en volgens mij volstrekt onterecht. Je hoorde dit soort commentaar bijvoorbeeld ook al toen Dashboard widgets en Spotlight geïntroduceerd werden in OS X 10.4. Gebruikers dachten dat hun Mac er trager van zou worden, of de bediening complexer. Maar Apple is er juist goed in om complexiteit en een veelheid aan opties te bieden, en toch de interface voor eenvoudige dingen eenvoudig te houden.

  Om terug te komen bij Messages: Ik ben iOS 10 nu al even aan het beta testen, en ik vind de nieuwe Messages app echt heerlijk. En dat terwijl ik geen enkele van de nieuwe opties gebruik.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Mooi om te horen dat de app gewoon gebruiksvriendelijk blijft, zelfs al heb je niks aan al die toeters en bellen. Misschien stel ik mijn mening nog wel bij in september;)

 • Profielfoto
  Shyos

  Mooi om te horen dat de app gewoon gebruiksvriendelijk blijft, zelfs al heb ik niks aan al die toeters en bellen. Misschien stel ik mijn mening nog wel bij in september;)

  Zo klopt het beter…

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Ook leuk is dat Berichten, als je een pijl in die foto tekent, probeert uit te zoeken of je een losse-pols-pijl of een kaarsrechte pijl wilt krijgen en dat je dan kunt kiezen welke stijl je wilt gebruiken. Misschien niet nodig, maar wel handig!

 • Profielfoto
  Jaap Blom

  @Shyos: ‘zo klopt het’ óf ‘zo is het beter’. ?

 • Profielfoto
  Shyos

  @ Jaap Blom, bedankt nerd! Weer wat geleerd vandaag. ?

 • Profielfoto
  MacRay

  Top functie! Toevallig had ik het eigenlijk laatst nodig.
  Omdat ik snel even iets moest accorderen.