Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 augustus 2016

iOS 10 en macOS Sierra versimpelen beoordeling muziek

In iOS 10 en macOS Sierra gaat Apple het beoordelen van muziek behoorlijk versimpelen. De 1 tot en met 5 sterren die traditioneel aan nummers en albums toegekend kunnen worden, zijn vervangen door een simpele keuze: love of dislike.

Zowel op iOS 10 als macOS Sierra met iTunes 12.5 zijn de sterren standaard niet meer zichtbaar, maar is naast de mogelijkheid om een nummer een hartje te geven, ook een dislike-knop toegevoegd.

Vervangen en verborgen

De muziek-app kreeg in iOS 10 een grote make-over en Apple zet daarbij in op simpelheid. De mogelijkheid om een nummer te beoordelen met 1 tot en met 5 sterren is volledig verdwenen. In iOS 9.3 verschijnt de mogelijkheid om een nummer een aantal sterren toe te kennen na een tap op het hoesje, in iOS 10 gebeurt niets.

Like of Dislike in de Muziek-app van iOS 10.

In iTunes 12.5 op macOS Sierra is de mogelijkheid om een beoordeling met sterren te geven nog wel aanwezig, maar verstopt onder het menu ‘Info tonen’. Of Apple de beoordelingen definitief versimpelt en de sterren vervangt door hartjes is onzeker, gezien iOS 10 en macOS Sierra momenteel in betafase zijn.

Love en dislike in iTunes 12.5 (Klik/tap voor groter).
Ratings in iTunes 12.4.
Reageer op artikel:
iOS 10 en macOS Sierra versimpelen beoordeling muziek
Sluiten