Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 augustus 2016

Instagram wordt een beetje Snapchat met Stories

Als je het niet kunt kopen, kloon je het toch gewoon. Snapchat heeft meermaals een overname door Facebook afgeslagen en nu heeft Instagram (eigendom van Facebook) een functie aangekondigd die Snapchat-gebruikers ongetwijfeld kennen: Stories.

Stories zijn korte verhalen die uit foto’s of video’s bestaan die achter elkaar afgespeeld worden. Snapchat heeft deze functie al langer en Instagram begint met de uitrol van precies dezelfde functie met dezelfde naam.

Instagram omschrijft Stories als perfect voor momenten die je wel wil delen, maar die niet de moeite van het eeuwig bewaren in je feed zijn. Net als bij Snapchat verdwijnen de verhalen na 24 uur automatisch en kunnen foto’s en video’s opgeleukt worden met stickers, tekeningen en tekst.

https://vimeo.com/177180549

Stories van je vrienden verschijnen binnenkort bovenaan in de Instagram-app en daar is het ook mogelijk om een nieuw ‘verhaal’ te maken. In de officiële aankondiging geen props voor Snapchat, maar in een interview met TechCrunch zegt Instagram-CEO Kevin Systrom dat Snapchat “alle lof verdient voor het uitvinden van deze verhaalvorm”. What’s next? Hondenfilters in Instagram? ?

Instagram Stories op iOS – Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Instagram wordt een beetje Snapchat met Stories
Sluiten