Instagram wordt een beetje Snapchat met Stories

3 reacties

Als je het niet kunt kopen, kloon je het toch gewoon. Snapchat heeft meermaals een overname door Facebook afgeslagen en nu heeft Instagram (eigendom van Facebook) een functie aangekondigd die Snapchat-gebruikers ongetwijfeld kennen: Stories.

Stories zijn korte verhalen die uit foto’s of video’s bestaan die achter elkaar afgespeeld worden. Snapchat heeft deze functie al langer en Instagram begint met de uitrol van precies dezelfde functie met dezelfde naam.

Instagram omschrijft Stories als perfect voor momenten die je wel wil delen, maar die niet de moeite van het eeuwig bewaren in je feed zijn. Net als bij Snapchat verdwijnen de verhalen na 24 uur automatisch en kunnen foto’s en video’s opgeleukt worden met stickers, tekeningen en tekst.

Stories van je vrienden verschijnen binnenkort bovenaan in de Instagram-app en daar is het ook mogelijk om een nieuw ‘verhaal’ te maken. In de officiële aankondiging geen props voor Snapchat, maar in een interview met TechCrunch zegt Instagram-CEO Kevin Systrom dat Snapchat “alle lof verdient voor het uitvinden van deze verhaalvorm”. What’s next? Hondenfilters in Instagram? ?

instagram-stories-001
Instagram Stories op iOS – Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Ugh dit is jammer, Instagram was altijd een classy plek voor mooie foto’s (als je de juiste mensen volgt). Voor ongein hebben we Snapchat.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies, dat was ooit Instagram.

  https://www.instagram.com/onemorething.nl/

  En gewoon 1000 volgers hebben, op deze gradiënt-onzin. Dan valt je toch ook niets meer in. Er bestaan schijnbaar mensen die zo graag aan al dat social media meedoen dat je je gaat afvragen of ze het ook fijn zouden vinden wanneer ze tegen de wind in zouden schijten.

 • Profielfoto
  Jhingha

  staat hier al aan! Ik vind het niet in de weg zitten van de normale instagram “experience”