ING-app ondersteunt nu iDeal met QR-code

12 reacties

Door iDeal krijgt de QR-code pas écht een toekomst. Eerder kwam Betaal­vereniging Nederland, de beheerder van iDeal, met mobiel betalen via een QR-code en nu haakt ING aan. De ING-app kan een iDeal-betaling afronden door een QR-code te scannen.

iDeal-betalingen bij een webshop op desktop of tablet kunnen zo via de ING-app verlopen. De code verschijnt op het scherm, wordt gescand met de app gescand en met Touch ID of de mobiele pincode bevestigd.

Werkt overal

De QR-code dient zo als vervanger voor de tan-code die per SMS verzonden wordt. Het werkt met alle iDeal-betalingen omdat ING de optie direct in zijn betaalpagina heeft geïntegreerd. In plaats van inloggen en de betaling via de ING verschijnt na een klik op “Betaal met de Mobiel Bankieren App” een QR-code om met de app te scannen.

Schermafbeelding 2016-08-10 om 16.44.48
Klik/tap voor groter.

ING is er vaak als eerste bij als om het implementeren van nieuwe technologieën gaat, maar het moed gezegd worden: Bunq Bank had in Nederland de primeur. Inmiddels bieden ook Regio Bank, SNS Bank en ASN Bank iDeal met een QR-code aan.

Onlangs kwam Betaal­vereniging Nederland ook met een eigen iDeal-app die gebruikt kan worden om bij restaurants, winkeliers, goede doelen en andere fysieke locaties die een QR-code op hun kassabon zetten af te rekenen.ideal-qr-16x9

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Het valt me op dat de ING Bank (en andere banken) steeds meer naar innovatieve startups zoals Bunq kijkt. Bunq timmert hard aan de weg en wordt steeds door meer mensen gebruikt. Ik hoop voor de traditionele banken dat ze op tijd het tij weten te keren. Maar ik vrees dat ING over 5 jaar te vergelijken is met TCA, waarbij Bunq te vergelijken is met Uber.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  het moed gezegd worden…

  :nerd:

 • Profielfoto
  Macteach

  TheBigZ: Ja, daar is moet voor nodig!:lol:

 • Profielfoto
  koekiewous

  Lees ff na voor je post ofzo…

 • Profielfoto
  Buzz

  Door iDeal krijgt de QR-code pas écht een toekomst.

  Ik vind het eigenlijk diep treurig dat je in het tijdperk van NFC nog moet gaan rommelen met QR-codes, kassabonnen, computerschermen en het gebruik van je camera als scanner. En vooral dat dat dan als innovatie wordt gezien!

 • Profielfoto
  websania

  NFC met betaling op een website? Hoe zie je dat precies?

  Ik ben het wel eens dat de QR code hiervoor goed gebruikt kan worden. En natuurlijk zou betalen met NFC in winkels heel makkelijk zijn, maar winkeliers moeten dan wel (weer)hun apparatuur weer aanpassen. (is net weer gebeurt ivm contactloos betalen)
  Ik zie dit eerder als een soort tussenoplossing waarmee je gewoon aardig mee uit de voeten kan voorlopig. Je zou ook op de bestaande pin apparatuur een QR code kunnen laten verschijnen, zodat deze optie overal bruikbaar is. En dat is alleen een software aanpassing.

 • Profielfoto
  Geert_iv

  Nu nog die 16-cijferige acceptgiro code’s vervangen door een QR-code.

 • Profielfoto
  Buzz

  websania: Inderdaad, voor een desktop website betaling heb je weinig aan NFC, maar hierboven wordt ook gesproken over een QR code op een kassabon, en dat is natuurlijk een uiterst armoedig alternatief.

  Voor website betalingen vind ik de huidige TAN code SMS van ING al een fraaiere oplossing dan een QR code. Ik type toch liever 4 cijfers over dan dat ik een camera moet gaan richten op zulk robot-braaksel.

  En Apple komt nu met Apple Pay for the Web. Dan kan je met je Apple Watch of vingerafdruk op je iPhone je betaling op je Mac accorderen. Gedetailleerde informatie is hier te vinden: https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2016/703/

  Dat zal wel nooit naar Nederland komen, op deze manier.

  In ieder geval is in mijn ogen het gebruik van een QR code een flinke technologische stap achteruit in plaats van vooruit.

 • Profielfoto
  Tjerker

  @Buzz: ik denk dat je het niet snapt: Het is echt wel handig: als je een betaling doet via iDeal op je Mac kun je de betaling overnemen met je iPhone ING app door ‘m even op de QR code te richten.

  Je hoeft dus niet meer in te loggen op iDeal in je desktop browser, dat stukje doe je met de iPhone app. Scheelt een hoop gedoe met secure houden van wachtwoorden enzo!

 • Profielfoto
  Buzz

  Die app opstarten en een QR code scannen, óf zoals hiervoor, even automatisch inloggen (met iCloud Keychain) en een TAN code overtypen. Ik zie geen voordeel, behalve as je QR codes mooi vindt. Ik vind ze oerlelijk.

  Apple Pay for the Web is toch veel eleganter? Zonder eerst de juiste bank te hoeven kiezen, zonder QR code en zonder de camera te hoeven richten, maar simpelweg met gebruik van de Bluetooth / WiFi verbinding tussen Mac en iPhone (of Apple Watch). Je hoeft er niet eens een aparte app voor op te starten.

  Zo’n QR code en gebruik van de camera is toch suf, lelijk en ouderwets in vergelijking met hoe het ook zou kunnen?

  Maar Nederlandse banken willen liever met eigen oplossingen komen, met hun eigen branding, om zich zelf daarvoor op de borst te kunnen kloppen.

 • Profielfoto
  Tjerker

  Dit werkt met elke browser – niet per se met die van je eigen Mac met keychain etc. Je kunt dus een veiliger(e) betaling doen met een apparaat die je vertrouwt (je iPhone) en bijv een computer op je werk. Ik vind het wel elegant, eigenlijk.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Bestaat Rabo nog? O ze zijn nog steeds bezig uit te zoeken wat TouchID precies is. Ik switch naar eerste #NL bank die Apple Pay ondersteund.