GoPro brengt VR-camera op de markt

5 reacties

GoPro brengt een nieuwe VR-camera op de markt. Het gaat om de GoPro Omni die beschikt over zes Hero 4 Black-actiecamera’s met aangepaste firmware. De behuizing bevat vijf camera’s en de zesde dient als hoofd­camera om real-time te synchroniseren.

De Omni-behuizing is los te koop voor € 1700 en er is een all-inclusive-set met koffer, camera’s, voeding en remote voor € 5400. De pre-orders zijn reeds geopend en de levering vindt vanaf 17 augustus plaats.

Steeds meer fabrikanten spelen in op de opkomst van Virtual Reality. Zo bracht Samsung onlangs een VR-camera voor consumentengebruik uit. Nokia richt zich met zijn Ozo-camera meer op het (semi-)professionele segment waar GoPro ook op mikt.

Omni_main2-1.1
De GoPro Omni all-in-one.

Naast steeds meer manieren om VR te produceren, zijn er ook steeds meer manier om VR te bekijken. Apple heeft nog geen eigen hardware of software hiervoor uitgebracht, maar de YouTube-app beschikt op iOS sinds kort over volledige VR-ondersteuning. Bij Apple zelf is het op het aantrekken van een expert op het gebied van VR na stil.