Google Docs ondersteunt eindelijk Split Screen op iPad

2 reacties

Beter laat dan nooit. Na vele maanden wachten heeft Google zijn Office-applicaties Google Docs, Google Spreadsheets en Google Presentations voorzien van ondersteuning voor Split Screen en Slide over op de iPad.

De mogelijkheid om twee apps naast elkaar te openen werd vorig jaar met iOS 9 geïntroduceerd en Google heeft ruim de tijd genomen om ondersteuning in zijn productiviteitsapps in te bouwen.

IMG_0059
Klik/tap voor groter.

Naast ondersteuning voor Split Screen is ook het invoeren van afbeeldingen en pagina-einden vereenvoudigd.

 • Google Docs is een gratis download in de App Store ↩︎

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Waarom zou je Google Docs gebruiken? Ik denk niet dat men zit te wachten op die Android apps met Material design op iOS.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Waarom zou je Google Docs gebruiken? Ik denk niet dat men zit te wachten op die Android-apps met Material Design op iOS.

  Ik heb Google Docs eenmalig gebruikt omdat ik voor een schoolproject eenvoudig samen met medestudenten een document moest kunnen bewerken.

  Bij nader indien had ik het fijner gevonden moesten we toen voor iCloud gekozen hebben, want de bewerkingsopties van Google Docs zijn mogelijks nog bazaler dan die van WordPerfect voor DOS.

  Verder geef ik je volkomen gelijk wat betreft Material Design: aanvankelijk dacht ik “Goh, wat cool en modern” maar nu Google dat design in al haar apps door ons strot geramd heeft ben ik blij dat ik nog op iOS zit. Material design is helemaal niet zo gebruiksvriendelijk als het wel lijkt. Overigens vind ik het een beetje flauw dat Google niet gewoon de designtaal van iOS hanteert: veel blur, veel wit en niet hun eigen lettertype maar San Francisco.