Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 augustus 2016

Flipboard-oprichter nieuwe health-chef Apple

Evan Doll, de voormalig CEO en oprichter van magazine-app Flipboard, keert terug naar Apple. Hij gaat in Cupertino aan de slag als Director of Health Software. Doll werkte in het verleden al bij Apple aan iPhone-software en pro-apps zoals Aperture voor OS X.

Bloomberg ontdekte dat Doll in juni stilletjes is teruggekeerd naar Apple en Flipboard heeft verladen. Zijn nieuwe functie sluit perfect aan op de grote ambities die Apple op het gebied van sport en gezondheid heeft.

Naast de gezondheid-app en HealthKit van iOS, heeft Apple met de Apple Watch zijn gezondheidsmetingen aanzienlijk uitgebreid. Daarnaast probeert de iPhone-maker met ResearchKit medisch onderzoek met behulp van zijn smartphone en wearable aanzienlijk eenvoudiger te maken.

Dat Apple grote plannen op het gebied van sport en gezondheid heeft, blijkt uit statements van Tim Cook. Hij zei tijdens zijn bezoek aan Amsterdam dat hij van de Apple Watch graag het “waarschuwingslampje voor je lichaam” wil maken. Onlangs werd ook bekend dat Apple aan een nieuwe health-wearable met geavanceerde sensoren werkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flipboard-oprichter nieuwe health-chef Apple
Sluiten