Flipboard-oprichter nieuwe health-chef Apple

9 reacties

Evan Doll, de voormalig CEO en oprichter van magazine-app Flipboard, keert terug naar Apple. Hij gaat in Cupertino aan de slag als Director of Health Software. Doll werkte in het verleden al bij Apple aan iPhone-software en pro-apps zoals Aperture voor OS X.

Bloomberg ontdekte dat Doll in juni stilletjes is teruggekeerd naar Apple en Flipboard heeft verladen. Zijn nieuwe functie sluit perfect aan op de grote ambities die Apple op het gebied van sport en gezondheid heeft.

Naast de gezondheid-app en HealthKit van iOS, heeft Apple met de Apple Watch zijn gezondheidsmetingen aanzienlijk uitgebreid. Daarnaast probeert de iPhone-maker met ResearchKit medisch onderzoek met behulp van zijn smartphone en wearable aanzienlijk eenvoudiger te maken.

Dat Apple grote plannen op het gebied van sport en gezondheid heeft, blijkt uit statements van Tim Cook. Hij zei tijdens zijn bezoek aan Amsterdam dat hij van de Apple Watch graag het “waarschuwingslampje voor je lichaam” wil maken. Onlangs werd ook bekend dat Apple aan een nieuwe health-wearable met geavanceerde sensoren werkt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Gebruiken jullie wel de goede afbeelding?

  MacRumors plaatst deze afb. bij het artikel.

  En die komt redelijk in de buurt van wat er op zijn LinkedIn profiel staat.

  De afbeelding die jullie gebruiken lijkt het wel totaal iemand anders. Volle en donkere wenkbrauwen. Volgens mij is dat zijn partner at Flipboard Mike McCue dat jullie tonen.

  *edit* Kom op zeg, beetje research mag wel! Je hoeft enkel de namen van deze personen op Google in te tikken.

 • Profielfoto
  madcat

  Gebruiken jullie wel de goede afbeelding?

  MacRumors plaatst deze afb. bij het artikel.
  En die komt redelijk in de buurt van wat er op zijn LinkedIn profiel staat.

  het ziet er naar uit dat ze inderdaad Mike McCue hebben gepost

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Zie ik nu goed dat je een epileptische aanval als workout kan noteren?

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Gijs

  Is workout voor mensen in een rolstoel. Dat kun je ook zien aan de linkerscreen, de rode activiteitenring (calorieën) is nog niet 100% gevuld terwijl de groene (bewegen) al anderhalve keer rond is geweest. Dat wilt dus zeggen dat je veel met je armen zwaait zonder de rest van je lichaam te bewegen.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Verladen??? Is dat nieuw nederlands ofzo?

 • Profielfoto
  Needler

  Ik heb het gevoel dat ik een derde hand voor mijn facepalm nodig heb. Een nieuw “hoogtepunt” als je van incorrecte artikelen met taalfouten houdt.

 • Profielfoto
  koen

  Even een pm naar Raymon sturen voor correcties.

 • Profielfoto
  Shmoo

  20 uur later

  Nog niemand van de OMT BV die eens gekeken heeft wat er allemaal qua reacties gepost wordt op een artikel. Dat zegt toch ook wel veel!

 • Profielfoto
  koen

  @shmoo: ze hebben al regelmatig aangegeven dat ze liever een pm ontvangen. Ik denk ook niet dat ze tijd hebben om alle reacties constant na te lopen, er moet aan nieuwe artikelen gewerkt worden ;!