Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 augustus 2016
Leestijd: 1 minuut

Fast: Netflix komt met eigen speedtest-app

De nieuwe Speedtest-app van Netflix genaamd Fast is de eenvoud zelve. Geen ping, latency of upload-tests, maar toont direct hoe snel je connectie naar de Netflix-servers is. Het is een aanvulling op de webversie fast.com, die sinds mei online is.

Netflix heeft voornamelijk in de VS te maken met providers die verbindingen bewust vertragen en alleen tegen betaling van Netflix weer openzetten. Met ‘Fast’ wil de streamingdienst voor meer transparantie zorgen.

Klik/tap voor groter.

Fast is niet zo uitgebreid als Speedtest van Ookla, maar heeft daarentegen geen reclame die je vertelt je Mac op te schonen of een duur abonnement voor 5 ringtones per maand op je iPhone af te sluiten. Een ander voordeel is dat de metingen direct via Netflix-servers die ook de video streamen lopen en zo een accuraat beeld van de verbinding naar Netflix krijgt. Is die trager dan een andere speedtest? Dan weet je dat je provider de lijn afknijpt. Prima vergelijkingsmateriaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Fast: Netflix komt met eigen speedtest-app
Sluiten