Fast: Netflix komt met eigen speedtest-app

4 reacties

De nieuwe Speedtest-app van Netflix genaamd Fast is de eenvoud zelve. Geen ping, latency of upload-tests, maar toont direct hoe snel je connectie naar de Netflix-servers is. Het is een aanvulling op de webversie fast.com, die sinds mei online is.

Netflix heeft voornamelijk in de VS te maken met providers die verbindingen bewust vertragen en alleen tegen betaling van Netflix weer openzetten. Met ‘Fast’ wil de streamingdienst voor meer transparantie zorgen.

fast-001
Klik/tap voor groter.

Fast is niet zo uitgebreid als Speedtest van Ookla, maar heeft daarentegen geen reclame die je vertelt je Mac op te schonen of een duur abonnement voor 5 ringtones per maand op je iPhone af te sluiten. Een ander voordeel is dat de metingen direct via Netflix-servers die ook de video streamen lopen en zo een accuraat beeld van de verbinding naar Netflix krijgt. Is die trager dan een andere speedtest? Dan weet je dat je provider de lijn afknijpt. Prima vergelijkingsmateriaal.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je telefoon kon schreeuwen..

 • Profielfoto
  oblomov

  Fast is niet zo uitgebreid als Speedtest van Ookla, maar heeft daarentegen geen reclame die je vertelt je Mac op te schonen of een duur abonnement voor 5 ringtones per maand op je iPhone af te sluiten.

  Als je je stoort aan reclame die je vertelt je Mac op te schonen of een duur abonnement voor 5 ringtones per maand op je iPhone af te sluiten, spendeer dan
  € 0.99 en Speedtest is vrij van reclame.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Geprobeerd te downloaden en te installeren. Het is mij niet gelukt in de app. store van Apple

 • Profielfoto
  MrHammond

  In Zwitserland dat probleem ook gehad, gevecht tussen Swisscom en Netflix… Kinderachtig gewoon, en de eindgebruiker wordt er de dupe van…
  Goed dat er dan zo’n test mogelijk wordt! Maar de vraag is of dat dan het probleem oplost, tenzij gebruikers massaal de providers boycotten die selectief de internetkraan dichtknijpen.