Duo: Google’s FaceTime-concurrent gestart

17 reacties

Google heeft zijn tijdens Google I/O aangekondigde FaceTime-concurrent Duo gelanceerd. De app moet videobellen tussen iOS en Android eenvoudig maken. Een gratis download, geen account nodig en volledig versleuteld met end-to-end-encryptie.

De app detecteert wie van je contactpersonen Duo heeft en laat je net als FaceTime direct bellen. Een unieke functie is aankloppen, dat de beller al voor het opnemen in beeld brengt. Dat werkt echter beperkt op iOS.

Knock Knock

Zien waarom iemand belt. Dat is het idee achter de aanklop-functie van Duo. De app toont de camera van de beller al tijdens het overgaan en voordat je hebt opgenomen. Volgens Google kun je hiermee beter beoordelen of je wil opnemen of niet. Een prima idee dat vooral goed op Android werkt, maar op iOS kan Duo het scherm niet helemaal overnemen en zie je alleen een pushnotificatie wanneer iemand belt. Als je vanaf iOS iemand met een Android-telefoon belt, werkt het wel.
duo1

Eenvoud en stabiliteit

De app draait verder vooral om eenvoud en stabiele verbindingen. Groepsgesprekken behoren niet tot de mogelijkheid en alleen basale functies als het draaien van het scherm, de camera en dempen van de microfoon zijn ingebouwd. Wat wel bijzonder voor Google is: volledige end-to-end-versleuteling. De app maakt gebruik van bewezen open source-technieken zoals SRTP om te zorgen dat de verbinding end-to-end versleuteld is. Stabiliteit is ook een belangrijk punt: bij een slechte verbinding vermindert Duo alleen de videokwaliteit, maar zorgt ervoor dat het geluid vloeiend blijft lopen.
duo-001
In een blogpost zegt Google geen commercieele plannen met Duo te hebben en dat er (nog) geen verdienmodel is. Wel wil de zoekgigant kwijt dat Google Hangouts -een andere videochatdienst- vooral op zakelijk gebruik gericht zal worden. Hoe goed Duo dit in de praktijk werkt, kun je binnen enkele uren testen. De wereldwijde uitrol van de app is namelijk zojuist in gang gezet.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Niet beschikbaar in de store …..

 • Profielfoto
  SonofWoz

  Interessant. Wacht even, zei je Google? Is dat niet dat bedrijf dat zich in zeven bochten blijft wringen om maar zoveel mogelijk van je gegevens te weten te komen? Neen, dank je wel…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Niet dat ik dit soort dingen ooit zal gebruiken maar ja het is wel iets typisch Google.

  Kijk naar hoe popuplair Google Hangouts en Alice uitzendingen op YouTube zijn. Apple Podcasts zijn zo dood als het maar kan omdat Apple er zelf 300 jaar niet naar omgekeken heeft. Podcasts zijn weer echt typisch Mac/iOS dingetjes en dat soort dingen kunnen gewoon nu niet meer. Mensen verwachten dat diensten op al hun platformen beschikbaar zijn.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @SonofWoz wees niet zo hypocriet. Al die gezondheid-apps op je iPhone verzamelen big data over je. Google is een innoverend bedrijf, ligt af en toe ver voor met innovaties. Het bedrijf Google is een trendsetter en Apple helaas trendvolger.

  Gr.

 • Profielfoto
  Unlock32

  @SonofWoz wees niet zo hypocriet. Al die gezondheid-apps op je iPhone verzamelen big data over je. Google is een innoverend bedrijf, ligt af en toe ver voor met innovaties. Het bedrijf Google is een trendsetter en Apple helaas trendvolger.

  Gr.

  Hoezo helaas trendvolger? Dat ben jij toch ook?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Nee, dank u….

 • Profielfoto
  SonofWoz

  iMac Love
  @SonofWoz wees niet zo hypocriet. Al die gezondheid-apps op je iPhone verzamelen big data over je. Google is een innoverend bedrijf, ligt af en toe ver voor met innovaties. Het bedrijf Google is een trendsetter en Apple helaas trendvolger.

  Klopt, maar Google heeft wel een business gebouwd op het verkopen van je gegevens.

 • Profielfoto
  jackybe67

  En wat is er dan zo innovatief aan Google’s laatste os?

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Nog steeds niet beschikbaar in de Nederlandse store

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ga nou maar gewoon even je boterhammetjes eten, ik bel je wel zodra de app beschikbaar is.:angel:

 • Profielfoto
  KarelWillem
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Volgens mij is Google al begonnen met het aanbieden van internet in onherbergzame gebieden met behulp van ballonnen. Ik dacht, dat Australië het eerste land was. Google stelt zijn os Andriod al jaren open voor ontwikkelaars. Natuurlijk de zelf rijdende auto van Google.
  Ps ik heb natuurlijk ook een Gmail account, af en toe word ik gek van al die reclames in mijn spam folder. Het bedrijf moet ergens aan verdienen

 • Profielfoto
  Shmoo

  http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/duo-by-google/duo-by-google-1-0-130018012-rc1_rc29-release/

  Zowel voor iOS als Android dus nog even op ‘Binnenkort’.

  Moet jij niet niet in de zon liggen?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  @Nummer36 even tussen RIO door. Wij allen vertegenwoordigen een bepaalde waarde voor Intenet bedrijven, zoals Facebook, Microsoft, Apple, Twitter en natuurlijk Google en niet te vergeten Yahoo.
  Ik ken de kerngetallen niet. Kijk maar naar The stock market van The Nasdac in New York.
  Een voorbeeld waar veel geld aan verdient wordt zijn, die zoekmachines, het maakt hierbij niet uit of je Yahoo, Bing van Microsoft gebruikt of Google.
  Er wordt zelfs op OMT aan ons verdient, door al die gesponsorde reclame. Geloof mij al die miljarden internet gebruikers wereldwijd zijn big bussenes voor die technische bedrijven uit Californië

  Gr

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Waarom is ie nog steeds niet beschikbaar in de Nederlandse app store?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/duo-by-google/duo-by-google-1-0-130018012-rc1_rc29-release/

  Zowel voor iOS als Android dus nog even op ‘Binnenkort’.

  .
  Moet jij niet niet in de zon liggen?

  .
  Dat was wel even genoeg zon voor drie zomers. Ben alweer thuis dus.:)

 • Profielfoto
  Phthisicus

  @jackybe67

  Android N is het eerste mobiele besturing systeem die een standaard heeft gecreëerd voor VR voor mobiele platformen. Apple loopt hier zeer zeker nog een stuk achter.