Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2016

Dropbox komt met moderne Google Docs-concurrent

Dropbox heeft een nieuwe dienst genaamd Paper gelanceerd. De dienst richt zich voornamelijk op online en via apps aan documenten werken, alleen of met collega’s. Paper is als publieke beta beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers.

Dropbox Paper werkt zowel op het web als met apps voor iOS en Android. Documenten kunnen voorzien worden van foto’s, tabellen, taaklijsten, tekst, embeds, opgemaakte code en er is ondersteuning voor @mentions.

Papieren tijdperk voorbij

Alles in Dropbox Paper wijst erop dat we het papieren tijdperk definitief hebben verlaten. Zo begint een document niet als leeg A4-tje op een beeldscherm, maar gewoon als groot canvas waar tekst op geschreven kan worden en elementen zoals lijsten en tabellen toegevoegd kunnen worden.

Geplakte links worden automatisch omgezet in embeds. Er is natuurlijk ondersteuning voor YouTube en Vimeo, maar ook voor SoundCloud, Pinterest en afbeeldingen kunnen tot een galerij gecombineerd worden. Je hoeft dat allemaal niet te gebruiken, de functionaliteit voor simpele to-do-lijsten en tabellen is op orde.

Dropbox Paper in de browser. (klik/tap voor groter)

Apps en samenwerken

Naast de browserversie zijn er ook apps voor iOS en Android beschikbaar. Daar kunnen simpele bewerkingen in gedaan worden zoals het toevoegen van tekst en bewerken van to-do-lijsten. De apps dienen bij samenwerken ook om op @mentions te kunnen reageren en er seintjes over te krijgen. Op moment van schrijven is de iOS-app echter nog niet in de Nederlandse App Store beschikbaar.

Samenwerken in Paper ging in onze kleine test prima. Getypte worden worden zo goed als real-time gesynchroniseerd (daar kan iCloud wat van leren) en de opmerkingen en @mentions komen snel door. Paper is niet de meest uitgebreide tool, maar wel een van de modernste.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dropbox komt met moderne Google Docs-concurrent
Sluiten