Drie x drie = negen kan nu zelfs je iPhone!

Door: Jan David Hanrath - 10 reacties

Siri is als een pratende encyclopedie. Ze zet timers, wijst de weg, belt contacten en zoekt info op internet. Maar goed Nederlandstalig rekenonderwijs had ze nog niet gehad. Tot recent! Want Siri kan nu rekenen en niet alleen in de beta van iOS 10!

Ook oudere iOS-versies die Siri ondersteunen, snappen nu 24 + 6 – 9 x 3. Het blijft wel voor alle iOS-versie bij simpele sommetjes, want machtsverheffen en worteltrekken is nog een brug te ver. Oók handig en óók voor oudere iOS versies: valuta conversies. Zeg ‘Hoeveel pond is 7 dollar?’ en met een beetje hulp van Yahoo lepelt Siri direct het actuele antwoord op.

Zoals we eerder schreven kan Siri in iOS 10 nog net iets meer, zoals het doorgeven van de stand en tussenstanden in de eredivisie. Maar sommige verbeteringen vereisen blijkbaar alleen een aanpassing op de servers van Siri.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  McShamus

  ‘Hoeveel procent is 83 van 729?’ kan ook. Nice.

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  Dat is al een tijdje zo. Ik gebruik dat (sporadisch) al een aantal maanden.

 • Profielfoto
  vincej

  Bij de Engelse versie kun je wel wortel trekken, machts verheffen en meer van die dingen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Dat maakt Siri weer wat handiger in het dagelijkse leven. Een berekening dicteren gaat toch net wat sneller dan ze intikken in een app.

  Ik blijf echter nog eventjes de Engelstalige Siri gebruiken. Ik kan het enkel toejuichen dat Siri weer wat beter Nederlands spreekt, maar zolang ze op een boel vragen “Dat weet ik niet, maar ik kan het voor je opzoeken op het web” blijft antwoorden, verkies ik de Amerikaanse Siri.

 • Profielfoto
  chrispis

  Jammer! Een bedrag met btw lukt niet:)

 • Profielfoto
  THX-1138

  “hoeveel meter is 25 voet” werkt ook.
  temperatuur omzetten werkt ook. Bv van Celsius naar Fahrenheit

  Eigenlijk alles wat je met de OSX conversie-widget om kan zetten denk ik…..

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Jammer! Een bedrag met btw lukt niet:)

  Waarom niet?
  Bij mij werkt dat wel.

 • Profielfoto
  essiw

  Jammer dat siri dan nog niet begrijpt wat “tot de macht” betekend

 • Profielfoto
  Jannemanishere

  Ze?

 • Profielfoto
  4GTL

  Tgoh mooi dat het kan, maar het lijkt me eerder een gadget dan toegevoegde waarde. Voor dergelijke berekeningen ben ik momenteel nog steeds sneller door het in te toetsen op een rekenmachine(app) of het uit mijn hoofd uit te rekenen.

  Anderzijds, elke verbetering aan Siri, hoe banaal ook kan ik enkel maar toejuichen. Siri is nog verre van perfectie, maar is toch 1 van de betere – voor iedereen bereikbare – systemen op de markt.