De wereld van Mr. Robot nu als iOS-game

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Zonder aankondiging heeft uitgever Telltale de game Mr. Robot: 1.51exfiltrati0n.ipa in de App Store geplaatst. Deze game is ontwikkeld door indie studio Night School Games en gebaseerd op de uitstekende serie Mr. Robot, in het bijzonder het eerste seizoen.

De game is vermomd als E Corp Messenger en begint met een telefoon die je op straat moet pakken. Deze blijkt van Darlene, een van de hoofdpersonen. Ze wil een hack op E Corp (‘Evil Corp’ – een conglomeraat uit de serie) uitvoeren.

Al snel ben je in contact met andere hoofdpersonen uit de serie in een spel dat gebaseerd is op tekst en foto’s. Je antwoorden hebben direct invloed op de verhaallijn die zich in seizoen 1 van de serie afspeelt. Geen spoilers als je inmiddels aan het tweede seizoen begonnen bent.

corpmessenger-001
Klik/tap voor groter.

Omringd door vreemde berichten, crashes van de software, mogelijke afluisterschandalen, paranoia en een leugentje om eigen bestwil ontdek je de bizarre wereld van Mr. Robot. De app stuurt je net als een echte messenger regelmatig pushberichten. Mr. Robot: 1.51exfiltrati0n.ipa is voor € 2,99 verkrijgbaar in de App Store en bevat geen in-app aankomen.

corpmessenger-002
Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Over Mr. Robot gesproken.. Kunnen jullie ook episode 7 van seizoen 2 niet vinden? Zomerstop?

 • Profielfoto
  Zakske

  Kunnen jullie ook episode 7 van seizoen 2 niet vinden?

  Mr. Robot wordt pas vanavond in de U.S. uitgezonden, je bent een dag te vroeg aan het zoeken.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ow… normaal is het toch altijd maandagavond of iets in die buurt?

 • Profielfoto
  Zakske

  Het wordt altijd op woensdagavond uitgezonden; 13, 20 en 27 juli, en op 3, 10, 17, enz. in augustus. Je kunt het pas op donderdag van internet plukken.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Christian Slater … serieus?

 • Profielfoto
  Dydefox

  Mr. Robot….toch maar eens gaan kijken….waar te vinden?

 • Profielfoto
  Absrnd

  @Dydefox in de US itunes store:)

  @Schmoo, gaat maar eens kijken!

 • Profielfoto
  Zakske

  in de US itunes store:)

  Ik ga echt geen geld betalen voor een serie die ik één keer kijk… en daarna weggooi.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies die boxen zijn ook zo’n drama. Dan loop je wel eens in de Mediamarkt en dan zie je een complete box met alle seizoenen erin. Leuk, dat scheelt je een hoop frustratie en reclame/tracking tijdens het downloaden maar als je de prijs van die boxen ziet. minimaal 100,- dan denk je ook meteen.. Wij gaan lekker downloaden want voor dat geld heb ik 10 maanden Netflix en volg ik 12 series.

 • Profielfoto
  Coelers

  Spel wordt met de dag (naarmate de tijd ook verstrijkt in het spel) wel toffer hoor. Ik vermaak me er wel mee. Jammer dat de serie niet te streamen in Nederland zonder de hoofdprijs( <25 euro )te betalen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Super goede serie… Heb het aan wat vrienden laten zien en ze kijken nu ook allemaal mee. Dit is eigenlijk een serie die ik nog wel zou willen kopen, indien beschikbaar…