Blendle: miljoen gebruikers, Premium Feed op komst

6 reacties

De Nederlandse start-up Blendle gaat als een speer. Vandaag is de online kiosk die je inhoud uit tijdschriften en kranten per artikel laat afrekenen de grens van een miljoen gebruikers gepasseerd. Ook wordt een nieuwe Premium Feed aangekondigd.

Blendle startte op 28 april 2014 in Nederland en haalde de mijlpaal van een miljoen gebruikers precies 2 jaar, 3 maanden en 15 dagen later. Inmiddels is de online kiosk ook in Duitsland en de Verenigde Staten beschikbaar.

Persoonlijke Premium Feed

Om de mijlpaal te vieren, kondigt Blendle een nieuwe dienst aan: de Premium Feed. Dit is een persoonlijke selectie artikelen op basis van de interesses van gebruikers. De feed wordt door een algoritme voor iedere gebruiker individueel samengesteld. Dit is een aanvulling op de artikelen die menselijke curatoren in verschillende categorieën al uitlichten.

Bij de ontwikkeling van het algoritme is rekening gehouden met het doorbreken van de filter bubble en lezers krijgen naast verhalen die in hun straatje passen ook artikelen die prikkelen en uitdagen. Volgens Blendle-boegbeeld Alexander Klöpping werkte de Premium Feed bij een eerste test erg goed en werd door gebruikers op 50 procent van de artikelen geklikt (zo’n doorklikratio is de natte droom van iedere online marketeer).

blendle-001
Oprichters Marten Blankesteijn (links) en Alexander Klöpping.

Blendle heeft niet bekendgemaakt hoeveel van de miljoen geregistreerde gebruikers ook daadwerkelijk actief zijn. De gemiddelde gebruiker is 30 jaar oud en het leeuwendeel is jonger dan 35 jaar.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  Ik vind Blendle een heerlijke site/app. Hopelijk komt er snel een mogelijkheid om bronnen te blokkeren. Hoe populair een artikel ook, ik weiger Telegraaf/VIVA/Libelle etc. te lezen.

 • Profielfoto
  A.M.Dekker

  Ik vind Blendle een heerlijke site/app. Hopelijk komt er snel een mogelijkheid om bronnen te blokkeren. Hoe populair een artikel ook, ik weiger Telegraaf/VIVA/Libelle etc. te lezen.

  Wat treurig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoe populair een artikel ook, ik weiger Telegraaf/VIVA/Libelle etc. te lezen.

  .
  Maar je leest wel OMT.:roll:

 • Profielfoto
  bartvdv

  En ze maken nog steeds geen euro winst…

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Wat heeft Blendle voor toegevoegde waarde t.o. Apple news. In Aplle news kan ik ook aangeven, welke kranten ik wil lezen en welke interesses ik heb.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Wat dacht je van volledige artikelen die de uitgevers normaal niet of maar deels online zetten zodat jij ze niet of slechts gedeeltelijk kan lezen via Apple News?