Binnenkort een Twitter-app voor Apple TV?

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Twitter is in gesprek met Apple over de ontwikkeling van een officiële app voor de nieuwe Apple TV. Op het eerste gezicht lijkt het microbloggingnetwerk niet echt geschikt voor het grote scherm, maar Twitter heeft ambities voor live video-uitzendingen.

Twitter won onlangs een veiling voor het streamen van tien NFL (National Football League) wedstrijden per week voor 10 miljoen dollar. De inzet was hoog, want elke wedstrijd heeft gemiddeld 13 miljoen kijkers.

Volgens de New York Times wil Twitter deze wedstrijden wereldwijd online en op de Apple TV gaan streamen, zonder paywall. Noch Apple noch Twitter wilde reageren op de geruchten, maar het populaire American football kan voor Apple en Twitter een grote toestroom van nieuwe gebruikers betekenen. Twitter leent zich als real-time platform prima voor sport en adverteerders zijn ongetwijfeld geïnteresseerd in het bereiken van ‘premium’ consumenten met een Apple TV en Twitter-account.
nfl-16x9
Hopelijk is de toekomstige Twitter-app niet beperkt tot de distributie van video en biedt deze ook de mogelijkheid om de timeline te bekijken, met de afstandsbediening of Siri.

Reacties

0 reacties