Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 augustus 2016
Leestijd: 1 minuut

Pssst, Applemuseum kopen?

Ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen Apple Museum, let dan even op. In New York sluit de laatste onafhankelijke Apple reseller Tekserve definitief z’n deuren en gaat een in 30 jaar opgebouwde computerverzameling naar de veiling.

Tegen zeven Apple Stores op loopafstand valt namelijk niet meer op te boksen. Tekserve begon in 1987 vanuit een huiskamer en groeide uit tot de grootste Apple Reseller van de Verenigde Staten. Es war mal, de tijd voordat Apple mainstream werd. Het huurcontract loopt eind augustus af en nabij 6th Avenue in Manhattan betekent dat een verdrievoudiging van de huur. Teveel voor Tekserve om op te brengen.

Mac Museum: 35 antieke Mac’s in één koop

De veiling vindt morgen in de winkel en online plaats. Het hoogste bod voor het ‘Mac museum’, bestaande uit 35 hoofdzakelijk beige Macs staat momenteel op $ 29.000. Naast computers gaat ook een verzameling transistor radio’s, Coca Cola-borden en andere parafernalia onder de hamer die jarenlang de winkel hebben versierd.

Tenslotte een wetenswaardigheid voor alle bezitters van Think Different-posters: deze zijn tegenwoordig ingelijst tussen de 125 en 55o dollar per stuk waard…

Met dank aan Jasper Bakker voor de tip.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pssst, Applemuseum kopen?
Sluiten