Pssst, Applemuseum kopen?

19 reacties

Ben je geïnteresseerd in het starten van je eigen Apple Museum, let dan even op. In New York sluit de laatste onafhankelijke Apple reseller Tekserve definitief z’n deuren en gaat een in 30 jaar opgebouwde computerverzameling naar de veiling.

Tegen zeven Apple Stores op loopafstand valt namelijk niet meer op te boksen. Tekserve begon in 1987 vanuit een huiskamer en groeide uit tot de grootste Apple Reseller van de Verenigde Staten. Es war mal, de tijd voordat Apple mainstream werd. Het huurcontract loopt eind augustus af en nabij 6th Avenue in Manhattan betekent dat een verdrievoudiging van de huur. Teveel voor Tekserve om op te brengen.

47243939_1_x
Mac Museum: 35 antieke Mac’s in één koop

De veiling vindt morgen in de winkel en online plaats. Het hoogste bod voor het ‘Mac museum’, bestaande uit 35 hoofdzakelijk beige Macs staat momenteel op $ 29.000. Naast computers gaat ook een verzameling transistor radio’s, Coca Cola-borden en andere parafernalia onder de hamer die jarenlang de winkel hebben versierd.

Tenslotte een wetenswaardigheid voor alle bezitters van Think Different-posters: deze zijn tegenwoordig ingelijst tussen de 125 en 55o dollar per stuk waard…

Met dank aan Jasper Bakker voor de tip.

 

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Dit is toch alles zeggend over hoe apple denkt en is.
  Ben je vanaf 1987 trouw aan apple. Altijd gesupport, opstarten, slechte tijden en goede tijden.
  En je word gewoon weg geblazen door je eigen leverancier

 • Profielfoto
  ateazzie

  ik had ze allemaal moeten bewaren, was nu een klein fortuin geweest;)

 • Profielfoto
  Tee Loo

  @ MEEUW: Volgens mij is Apple destijds begonnen met hun Stores, omdat resellers niet voldeden aan Apples verwachtingen/ wensen/ image/ service.

  En of nou een leverancier eigen merk producten gaat produceren of een bedrijf zijn eigen leverancier wordt, doet niks af aan de succesformule: concurreren.

 • Profielfoto
  Dydefox

  En nu ook die achterlijke Apple balies uit de mediamarkt tiefen!!!

 • Profielfoto
  Martink

  Ow dacht even dat OMT zijn Apple museum ging verkopen ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Altijd al willen hebben.. Mijn eigen Apple museum in de tuin, geen lekker wijf met dikke tieten. Nee, een container vol oude verkleurde plastic computers. Hmm.

 • Profielfoto
  Macnido

  Dat is een mooie collectie! Ik heb op vele van deze Macs mogen werken. Ik hoop dat ze een mooi thuis krijgen.

 • Profielfoto
  maconly

  Apple wederverkopen betekent shit marge en achteraan sluiten bij nieuwe producten.

  Oh en wel belasting afdragen iets wat Apple niet doet.

  Totaal zinloos , tenzij je Apple erbij doet.

 • Profielfoto
  maconly

  Hoop speelgoed in die vitrine wat ik zelf heb gebruikt.

 • Profielfoto
  SvS

  En nu ook die achterlijke Apple balies uit de mediamarkt tiefen!!!

  Waarom? Slechte ervaring gehad? Lang niet alle steden hebben zo’n mooie Apple Store.
  Ik moet wel bekennen dat ik altijd eerst prijsvergelijk doe en slechts 1x iets gehaald heb bij de MM. Dankzij MM heb ik eindelijk iPad Pro eens kunnen bekijken van dichtbij en de SE (om vervolgens te concluderen dat 5s nog erg volstaat).

 • Profielfoto
  maconly

  G3/G4 tower erg mooi

 • Profielfoto
  BomC

  Weinig info op de site. Veel is afhankelijk van de vraag of de apparaten het nog doen – vooral de ///, de Portable en de MacXL. De TAM is ook een gewild object onder verzamelaars, hoewel ze zelden de hoge prijzen doen die er op eBay wel eens voor worden gevraagd.

 • Profielfoto
  Lucas V

  Ik koop het wel;)

 • Profielfoto
  Pasav

  Ik heb er al veel, maar niet allemaal, weet ik meteen hoe ik mijn collectie kan waarderen …:)

 • Profielfoto
  LeoAdank

  Ik heb er zo’n 20, vanaf 1983 … Ik ga lekker door met verzamelen.

 • Profielfoto
  Milez

  Dit is toch alles zeggend over hoe apple denkt en is.
  Ben je vanaf 1987 trouw aan apple. Altijd gesupport, opstarten, slechte tijden en goede tijden.
  En je word gewoon weg geblazen door je eigen leverancier

  In het artikel staat dat het huurcontract afloopt en dat de huur voor een nieuw contract zou verdrievoudigen. Tenzij Apple de eigenaar van het pand is, heeft de leverancier daar dus niets mee te maken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk heeft Apple wel te maken met de teruggang van de Apple Resellers.
  Voordat Apple begon met het uitzetten van zijn grote en aandacht trekkende Apple Stores, waren de Apple Resellers hét vertrouwde en deskundige adres waar je voor je Apple spullen terecht kon. Zoals bijvoorbeeld het (oude) iCentre in Uitgeest, dat een eigen reparatiedienst in het eigen gebouw had. Na het openen van de Apple Stores is het snel achteruit gegaan met de Resellers. Dat heeft dus wel direct te maken met de Stores. Welke zaak volgens mij nog wél draait als een tierelier is MacRepair in Amsterdam, maar die bieden dan ook al jaren prima reparaties tegen scherpe prijzen én repareren apparaten die Apple zelf niet meer wil repareren.

  Wat het Apple Museum betreft. Ik hoop dat ze een mooie nieuwe plek krijgen. Het is altijd leuk om die oude Macs te zien, hoewel er in de jaren tachtig en negentig ook veel lelijke Macs zijn gemaakt. Ik mag wel oppassen dat het bij mij thuis geen Apple Museum aan Zee wordt…! Ik heb nog steeds oude MacBooks, zoals de Macbook G3 – de eerste met een verlicht appeltje (dat op z’n kop stond als je het deksel opendeed!) – en de eerste MacBook die lijkt op het huidige model, de Macbook Titanium uit 2001. Ze doen het allebei nog, maar de laders niet. Twee witte iMacs 21″ en 24″, die het allebei niet doen, maar ik hoop dat ergens iemand is die ze weer aan de praat kan krijgen. Zelf ben ik helemaal niet technisch. Mijn oude Twentieth Anniversary Mac (zie links!) doet het ook nog steeds, maar staat eigenlijk alleen voor de show op mijn kast. Leuk is dat het design zo apart is dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ik een nieuwe computer heb. Mijn nieuwste Macs zijn een 27″ iMac 2010, met 16GB/1TB geheugen, die ik van mijn werk heb gehad omdat het scherm steeds binnen een minuut uitging. Dat heb ik met wat trucs toch weten te verhelpen. Is een prachtig ding. En mijn MacBook Pro 2011 doet het nog steeds prima.:)

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Ik heb nog een werkende Macintosh M-001 (1984).:cool:

  Blijft een mooi en nostalgisch ding. Cheers voor alle particuliere verzamelaars!

 • Profielfoto
  bechris60

  Ik ben daar ooit nog binnen geweest. Idd heel dicht bij andere Apple Store’s waar ik ook was.