Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 19 augustus 2016
Leestijd: 1 minuut

Apple Watch 2: ‘Wel GPS, geen 4G’

Eerst het goede nieuws: de Apple Watch 2 die dit najaar aangekondigd wordt, zal beschikken over een GPS. Dat schrijft scooptijger Mark Gurman bij Bloomberg. De GPS kan tijdens bijvoorbeeld hardlopen de locatie van de gebruiker nauw­keuriger tracken.

Het slechte nieuws is dat Apple moeite heeft met het doorknippen van het onzichtbare snoer tussen de iPhone en Apple Watch. Een eigen mobiele verbinding zit er voor de smartwatch voorlopig niet in.

Meer fitnessmogelijkheden met GPS

De Apple Watch bepaalt nu de afstand die je hebt gelopen door middel van de GPS in de iPhone en aan de hand van je stappen. Bij de eerste paar keer lopen met Apple Watch en iPhone wordt gemeten hoe groot je stappen bij rustig- en hardlopen zijn. Dit geeft een prima indicatie, maar met een GPS wordt de tracking pas echt nauwkeurig. De fitness-app van iOS kan dan ook kaartjes met je afgelegde route gaan tonen.

Zorgen om accuduur en dataverbinding

De ambitie was om de Apple Watch 2 een van de iPhone onafhankelijk apparaat te maken, vertellen ingewijden aan Bloomberg. Het is echter niet gelukt om de Apple Watch van een eigen dataverbinding (3/4G) te voorzien. Telecomproviders zouden hiervoor een e-sim voor het horloge moeten ondersteunen en Apple heeft naar verluidt nog met onvoldoende providers een overeenkomst bereikt.

De Apple Watch 2 wordt waarschijnlijk samen met de iPhone 7 tijdens een Apple-event op 7 september aangekondigd en zal later in de herfst verkrijgbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.