Apple Watch 2: ‘Wel GPS, geen 4G’

15 reacties

Eerst het goede nieuws: de Apple Watch 2 die dit najaar aangekondigd wordt, zal beschikken over een GPS. Dat schrijft scooptijger Mark Gurman bij Bloomberg. De GPS kan tijdens bijvoorbeeld hardlopen de locatie van de gebruiker nauw­keuriger tracken.

Het slechte nieuws is dat Apple moeite heeft met het doorknippen van het onzichtbare snoer tussen de iPhone en Apple Watch. Een eigen mobiele verbinding zit er voor de smartwatch voorlopig niet in.

Meer fitnessmogelijkheden met GPS

De Apple Watch bepaalt nu de afstand die je hebt gelopen door middel van de GPS in de iPhone en aan de hand van je stappen. Bij de eerste paar keer lopen met Apple Watch en iPhone wordt gemeten hoe groot je stappen bij rustig- en hardlopen zijn. Dit geeft een prima indicatie, maar met een GPS wordt de tracking pas echt nauwkeurig. De fitness-app van iOS kan dan ook kaartjes met je afgelegde route gaan tonen.
watch-sport-16x9

Zorgen om accuduur en dataverbinding

De ambitie was om de Apple Watch 2 een van de iPhone onafhankelijk apparaat te maken, vertellen ingewijden aan Bloomberg. Het is echter niet gelukt om de Apple Watch van een eigen dataverbinding (3/4G) te voorzien. Telecomproviders zouden hiervoor een e-sim voor het horloge moeten ondersteunen en Apple heeft naar verluidt nog met onvoldoende providers een overeenkomst bereikt.

De Apple Watch 2 wordt waarschijnlijk samen met de iPhone 7 tijdens een Apple-event op 7 september aangekondigd en zal later in de herfst verkrijgbaar zijn.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik heb elders gelezen dat de reden ligt bij geen plaats genoeg voor de chip – dus bij Apple en niet bij de telecomoperators.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Betere fitness opties zie ik wel zitten maar enkel GPS is voor mij niet voldoende om te upgraden. Dat kaartje in de iOS app om te zien waar ik gelopen heb wil ik niet eens. Nauwkeurigere afstanden bijhouden en dus niet meer op basis van stappen lijkt mij wel een goede optie.

  Ze moeten toch echt met iets meer komen dan alleen dat.

 • Profielfoto
  Edwin

  @Shmoo: Plus snellere chip, plus grotere accu, plus GPS. Daar doe ik het voor. Want ik was op de 2 aan het wachten! Dit wordt mijn eerste Apple Watch. ?

 • Profielfoto
  Jorik

  Dit lijken me prima verbeteringen. Maar als eigenaar van de huidige Apple Watch hoef ik nog niet te upgraden.:)

 • Profielfoto
  bartvdv

  Pfft, als ik het originele artikel lees, valt mij op dat Raymon geen notie heeft van het Engels en/of dingen uit zijn duim zuigt.

 • Profielfoto
  Jochem Kleine

  Prachtige upgrade hoor. Gewoon een prachtig horloge als deze specs bevestigd worden tijdens de keynote. Zin in??

 • Profielfoto
  knekkie

  Ben benieuwd hoe ver Apple dit door trekt.

  Stem gestuurde, GPS gebaseerde, workouts of marathon trainingen.

 • Profielfoto
  Buzz

  @bartvdv: vertel er dan even bij om welke dingen het gaat.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Buzz: Raymon heeft ondertussen blijkbaar al een aanpassing op het artikel doorgevoerd. Hij schreef dat het de schuld was van de telecomoperatoren dat er geen dataverbinding mogelijk was, terwijl het wel degelijk Apple is die er voor gekozen heeft geen dikkere kast te voorzien om plaats te maken voor de chip en de batterij. En het is niet de eerste keer dat de redacteur dingen op een verkeerde manier vertaalt of weergeeft.

 • Profielfoto
  wimbers

  Serieus waterdicht.
  Als ze dat niet regelen is het nog steeds nutteloos

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ze hadden toch al iets bedacht als een programmeerbare simcard zodat het allemaal veel kleiner kon?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat is in de iPads en iPhones dit gaat over de Watch.

  Bij Apple werkt dat niet op die manier. Zodra ze straks een Retina (dubbele pixels) display is dit horloge plaatsen moet je gewoon weer 50,- meer betalen ook al moet het nu onderhand wel eenvoudig kunstje zijn om retina displays te maken voor Apple.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Straks? Er zit al een retina display in de Apple Watch. Zelfde 326 ppi als de iPhone 6.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  @Shmoo: Plus snellere chip, plus grotere accu, plus GPS. Daar doe ik het voor. Want ik was op de 2 aan het wachten! Dit wordt mijn eerste Apple Watch. ?

  Ter aanvulling: Meer werkgeheugen aan en scherm zonder dubbele reflectie dat veel prettiger is wanneer je buiten bent. Oftewel meer reden om de watch te upgraden dan de iPhone.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Valt tegen. Net de Apple TV: ook een aflopend hobby project… Dat wordt over een paar maanden weggeblazen door Android Wear 2.0