‘Apple Watch 2 dunner door nieuw scherm’

20 reacties

Naast nieuwe MacBooks en de iPhone 7 doet Apple in september waarschijnlijk ook een Apple Watch 2 uit de doeken. Volgens de laatste geruchten wordt de smartwatch dunner door het gebruik van een nieuw type scherm dat uit minder lagen bestaat.

Momenteel bestaat het scherm uit drie lagen: een beeldlaag, een touchlaag en de toplaag. Apple zou deze vervangen door een nieuwe ‘One Glass Solution‘ die alle componenten in een dunne laag combineert.

Apple-leverancier TPK Display is al begonnen met de productie van de nieuwe schermen voor de Apple Watch 2, meldt DigiTimes. Het produceren van een One Glass Solution zou wel moeilijker zijn, waardoor de vraag naar de nieuwe Apple Watch mogelijk groter is dan het aanbod.

ogs-001
Glass on Glass (links) en een One Glass Solution (rechts).

Naast een dunner scherm zorgt de One Glass Solution ook voor een betere leesbaarheid in zonlicht. In plaats van op twee lagen, reflecteert licht nog maar op een laag. Verdere geruchten over de De Apple Watch 2 zijn schaars, maar een snellere chip en betere accu liggen in de lijn der verwachting.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Waarom zat er eerst lucht tussen dan?

  knap dat het kan maar is het verschil in dikte dankzij dit nieuwe scherm ook zichtbaar?

 • Profielfoto
  hokkie

  Om in 2016 een Apple Watch 2 te kunnen uitbrengen :sacasm:

 • Profielfoto
  Needler

  Ik ben heel benieuwd wat ze aan de Apple Watch willen wijzigen. Behalve de snelheid. Ik zie het apparaat niet opeens meer waarde toevoegen. Blij met mijn Apple Watch 1 sinds juli 2015.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vraag mij dat ook altijd af. Apple is zo saai aan het worden. Soms heb je het gevoel dat ze dit lucht tussen het scherm er alleen maar tussen laten om zichzelf een upgrade te kunnen verschaffen een jaar later. Dit voelt zo aan alsof ze bij Apple anders geen idee hebben wat ze zouden moeten verbeteren dus maak je bewust maar een ‘mank’ product bij generatie 1 zodat je nummer 2 kunt verbeteren.

  Ik bedoel, deze techniek is toch niet nieuw. Dit doet Apple de laatste 5 jaar toch ook al bij iPhones en iPads?
  Hetzelfde verhaal ging altijd op met Retina, elke eerste iPhone, iPad en Mac die een retina scherm kreeg werd altijd klink duurder vanwege het betere scherm. Terwijl ik denk op de langere termijn moet de retina techniek toch wel standaard zijn geworden bij Apple en in kosten dalen.

  Je zult dit ook zien met Apple Watch 2. Ze komen straks met een display dat meer pixels heeft op hetzelfde formaat en laten je geloven dat zoiets nog nooit gedaan is.

 • Profielfoto
  Melle

  Het is grappig hoe huidige eigenaars van een Apple watch 1, hopen of denken dat het geen grote of belangrijke update zal worden, de AP2, en vaak ook aangeven hoelang ze hem al hebben, want ik denk toch dat de APW2 wel een grote sprong zal zijn. Alleen al een eigen GPS maakt het al tot een totaal nieuw presterend apparaat. Los van het feit dat hij minstens dubbel zo snel, lichter & dunner, met iets langere batterijduur zal zijn. En vermoedelijk nog 1 of 2 nieuwe type sensoren erbij… En mss zelf gewoon een mooie opslaggrade qua capaciteit – 16GB bijvoorbeeld – Apple houdt toch zoveel van 16GB namelijk … ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is ook grappig dat mensen die geen Apple Watch bezitten, heel vaak ideeën hebben die helemaal niet stroken met de werkelijkheid. Ze roepen maar vooral heel veel dingen die ze persoonlijk willen hebben terwijl de mensen die zo’n ding bezitten niet het idee hebben dat ze die items allemaal missen.

 • Profielfoto
  Q4

  Tja Shmoo, niet voor iedereen zijn de spes van de eerste generatie verleidelijk genoeg denk ik. Dus is er wat te wensen over.
  Zelf zal ik er geloof ik nooit een kopen. Ben toch meer van de gedachte dat er tandwielen in een horloge moeten zitten.

  Vind de Apple Watch wel geweldig afgewerkt, maar helaas ook foei-lelijk. Wat een gedrocht.

  Begrijp overigens niet dat ze een apparaat op de markt hebben gebracht waar je nauwelijks wat aan hebt zonder telefoon. En zwemmen moest je er ook maar niet mee doen begreep ik.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Begrijp overigens niet dat ze een apparaat op de markt hebben gebracht waar je nauwelijks wat aan hebt zonder telefoon. En zwemen moest je er ook maar niet mee doen begreep ik.

  Voor het n*uken kun je hem wel prima gebruiken en aangezien dat ik dat meer doe dan zwemmen vind ik je zwem-argument een non-argument.

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Q4

  Dan laat je het ding toch links liggen. Daar is helemaal niks mis mee maar nu klinkt het een beetje alsof wij gaan oordelen over de Tesla van 84.000 euro terwijl we er geen hebben en ook nooit een proefrit hebben gemaakt. Beetje moeilijk oordelen over zo’n auto op die manier niet?

  Zwemmen, slapen en GPS allemaal dat soort dingen die mensen graag willen zien. Als ik dat hoor dan vraag ik mij persoonlijk af, als dit zo ontzettend belangrijk is voor jullie waarom wachten jullie dan op een Apple Watch <— dat nooit een standalone device gaat worden in de komende 5 jaar en altijd een soort remote voor je iPhone zal blijven.
  Ik bedoel, er zijn toch voldoende geweldige GPS devices op de markt waar je mee kunt hardlopen, zwemtrackers van bedrijven die zich daar op richten en nog beter, slaaptrackers. Waarom denken jullie dat Apple, die helemaal geen ervaring met dit alles heeft een Apple Watch zal bouwen dat meteen het beste product op aarde in deze categorie zal zijn.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben heel benieuwd wat ze aan de Apple Watch willen wijzigen. Behalve de snelheid. Ik zie het apparaat niet opeens meer waarde toevoegen. Blij met mijn Apple Watch 1 sinds juli 2015.

  Apple kan gemakkelijk waarde toevoegen met de volgende dingen:

  Waterdicht
  spreekt voor zich zelf

  GPS
  Voor lifetracking, hiking, fietsen en of hardlopen of simpelweg voor het terug zien van je afgelegde route. Het zou helemaal mooi zijn als ze het kunnen presenteren net als de iOS app mooves

  hoogte meter
  Voor lifetracking, hiking, fietsen en of hardlopen of simpelweg voor het terug zien van de hoogte verschillen in je afgelegde route of het zien van hoeveel trappen je gelopen hebt. #versladelift

  SIRI gebaseerde Guided workouts.
  Hier gaat een wereld aan mogelijkheden open. Een personal trainer die tegen je praat tijdens het sporten en op basis van de metingen herkent wat je doet. hoe goed je het doet en wat je moet doen. Al is het maar zeggen wanneer je moet rennen of lopen bij een intervaltraining of al zijn het maar ademhaling oefeningen bij de cooling down tijdens het stretchen.

  Batterij uitbredingsmogelijkheden
  Om al de bovengenoemde dingen mogelijk te maken heb je extra batterij nodig. Door middel van sportbandjes met daarin extra accu is het mogelijk om de batterijduur flink te verlengen voor sporters en intensieve gebruikers. Een marathon kan je niet uitlopen met de Apple Watch. Dan is de batterij leeg.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Q4

  Dan laat je het ding toch links liggen. Daar is helemaal niks mis mee maar nu klinkt het een beetje alsof wij gaan oordelen over de Tesla van 84.000 euro terwijl we er geen hebben en ook nooit een proefrit hebben gemaakt. Beetje moeilijk oordelen over zo’n auto op die manier niet?

  Zwemmen, slapen en GPS allemaal dat soort dingen die mensen graag willen zien. Als ik dat hoor dan vraag ik mij persoonlijk af, als dit zo ontzettend belangrijk is voor jullie waarom wachten jullie dan op een Apple Watch <— dat nooit een standalone device gaat worden in de komende 5 jaar en altijd een soort remote voor je iPhone zal blijven.
  Ik bedoel, er zijn toch voldoende geweldige GPS devices op de markt waar je mee kunt hardlopen, zwemtrackers van bedrijven die zich daar op richten en nog beter, slaaptrackers. Waarom denken jullie dat Apple, die helemaal geen ervaring met dit alles heeft een Apple Watch zal bouwen dat meteen het beste product op aarde in deze categorie zal zijn.

  Men koopt ook massaal die apparaten die die dingen beter kunnen. Maar een deel daarvan doet dit met tegenzin. Omdat deze Garmin TomTom of Polar sporthorloges met prima batterijduur van een week of langer super lelijk zijn.

  Functioneel zijn het prima apparaten. Het enige dat deze apparaten missen is de naadloze koppeling met de rest van je digitale leven zoals de Apple Watch dit wel heeft. Ze doen notificaties maar antwoorden is er niet bij. Ze laten je je telefoon opnemen maar je moet alsnog je telefoon pakken om het gesprek te kunnen volgen. Op dat vlak gaat de Apple Watch die producten voorbij. En de Apple watch is niet zo lelijk. Maar ja… eenmaal de functionaliteit gewend van die lelijker sporthorloges is het erg behelpen met een apple watch.

  Dat is wat in de tweede versie verbeterd mag worden. Dan zullen een hoop sporters de apple watch serieus gaan gebruiken. Als Apple ook die doelgroep wil pakken die een ander appelreet koopt omdat die wel de juiste sensors heeft of simpelweg meer kan dan heeft Apple nog een hoop te verbeteren.

 • Profielfoto
  Q4

  Weet ik niet Shmoo,

  Ik denk dat je als niet-bezitter best een opinie kunt hebben. Een visie op de eigen aankoopcriteria zeg maar. Is ook slechts een mening en meer niet.
  Meer vanuit mezelf: als ik een smartwatch zou kopen (los van of de vormgeving wel of nou juist niet aanspreekt) zou ik ‘m onafhankelijk van een telefoon volledig willen kunnen gebruiken; juist bij het sporten waar een iPhone toch weer balast is en te schadegevoelig. Pas dan is het voor mij een echt sporthorloge of smartwatch met alle leuke dingen qua health die er nu al in zitten. Vanuit mijn beleving is het apparaat nu nog lang niet af voor waar het ws voor bedoeld is of ik het voor zou kopen.

  En inderdaad; ik laat ‘m links liggen;-)

  Overigens verwacht ik van Apple wel wat meer kritisch denkvermogen. Ze zetten in ieder geval 1 lijn nadrukkelijk als sporthorloge in de markt en dat is het (nog?) niet. Als ze die verantwoordelijkheid al niet voelen richting hun consument dan toch zeker richting hun eigenaren.
  Maar wellicht is het inderdaad zo dat ze iedere keer net iets meer willen bieden om vervangingsvraag te creëren. Keuze aan ieder van ons om daar maar even wel of niet aan mee te doen

  Qua productvolwassenheid heb ik bij Apple pas 1 keer een product gezien wat zo ‘embryonaal’ was bij de lancering als de Apple Watch. Het andere product van Mac OS X 10.0 en 10.1. Maar die waren wellicht nog wat slechter bij het uitkomen.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Nou, ik ben benieuwd, ik wil wel graag een keer een Apple watch kopen, alleen wil ik niet de eerste model, het 2de of misschien pas het 3de model is waarop ik wacht.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Boeien allemaal……koop hem toch wel en die “oude” gaat op marktplaats of in de vintagevoorraad zodat ie over 5 jaar nog meer opbrengt?

 • Profielfoto
  Nummer 34

  Who tf beweert dat je met de Apple Watch niet kan zwemmen? https://youtu.be/SjtTpRcDM3U

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Sinds wanneer is de watch niet waterdicht?Apple raad zelf aan het toestel onder water te wassen?

 • Profielfoto
  polansky

  Ik denk niet dat dit het tij voor de Apple watch ineens zal keren, of dat mensen nu ineens massaal de Apple Watch 2 willen hebben.

  Sorry, maar dit horloge is vooral een gadget voor de fanboys. De toegevoegde waarde is en blijft in mijn ogen nihil. Een leuke en dure hobby voor Apple die uiteindelijk de wereld niet gaat veranderen zoals de iPhone dat wel heeft gedaan.

  Als wederom het succes uitblijft, dan ben ik eigenlijk benieuwd of er nog wel een Apple Watch 3 gaat komen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De Apple Watch is een aardig speeltje, maar niet iets waar je niet buiten kunt. Geen must-have. En dat is een groot verschil met alle andere Apple producten. Bijzondere functies heeft hij niet. Nauwelijks iets dat je niet ook al met je iPhone kunt, dus waarom zou je hem dan kopen. Weliswaar fraai afgewerkt, maar geen fraai model. Niet modern of innovatief.

  Ik hoop én verwacht dat de volgende Apple Watch belangrijke nieuwe functies zal hebben op gezondheidsgebied. Dat is bij de introductie ook beloofd, maar nog nooit waargemaakt. Bijvoorbeeld zuurstofgehalte van het bloed meten (voorspelt hart- en vaatproblemen en kan daardoor hartaanvallen en beroertes voorkomen, omdat je snel kunt ingrijpen en zelfs de Apple Watch automatisch een familielid of arts te waarschuwen. Dat laatste is door Tim Cook bij de introductie al gezegd. Belangrijk voor wie daar last van heeft, maar ook voor jonge mensen en sporters die zoiets kunnen hebben zonder dat ze het weten. Ook meten van bloedsuikergehalte zou een belangrijke functie zijn.

  Persoonlijk vind ik het de grootste fout dat Apple het teveel als horloge verkoopt en niet als een polscomputer. Dat zou veel meer verkopen, denk ik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @shmoo: iPhone met Retina scherm was helemaal niet duurder. Hoe komt het toch dat er maar mensen blijven denken dat de iPhone steeds duurder wordt. Jarenlang was de iPhone elk jaar precies even duur, 699 euro.
  Alleen een jaar geleden is de prijs 50 euro verhoogd, maar dat werd veroorzaakt door de waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar. Daardoor werd de iPhone 749 euro. De volgende iPhone al ook weer 749 euro kosten.

 • Profielfoto
  Bunny

  Ik wil juist een Huawei Watch kopen, alleen als ik me dan bedenk dat ik er helemaal niets mee kan in China…Dan zit ik toch al snel vast aan een Apple watch, wat ik zonde vind.

  Maar goed, laten we kijken wat apple binnenkort zal uitbrengen, ik kijk ernaar uit!