AirWatch Express: iPhone-beheer met de cloud van VMware

Door: Raymon Mens - 6 reacties

VMware lanceert AirWatch Express. Een cloudoplossing voor bedrijven die iOS-apparaten van werknemers centraal via Mobile Device Management (MDM) willen beheren. AirWatch Express is gericht op het MKB en werkt met maximaal 500 apparaten.

AirWatch Express kost € 2,50 per apparaat en de configuratie verloopt geheel via een webinterface. Apple’s eigen oplossingen Configurator en Apple Profile Manager vereisen een Mac of een OS X-server.

Android, iOS, macOS en Windows

Naast iOS werkt AirWatch ook met Android, macOS en Windows 10. Op alle platforms zijn taken als het installeren van applicaties, opzetten van e-mailaccounts, Wi-Fi-instellingen toepassen en het beveiligen van apparaten mogelijk. Een interessante functie is het maken van zogenaamde Blueprints, dit zijn templates met instellingen die gemakkelijk naar verschillende apparaten of groepen gebruikers gepusht kunnen worden.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Naast configuratie is beveiliging een belangrijk onderdeel. Vanuit het dashboard kan direct gecheckt worden of apparaten versleuteld zijn, een codeslot bevatten en in geval van verlies of diefstal is een apparaat op afstand te wissen.

08-AWEX-dashboard
Klik/tap voor groter.

De oplossing is primair gericht op kleine tot middelgrote bedrijven en volgens VMware zonder voorafgaande training te gebruiken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen het platform 30 dagen proberen en betalen daarna € 2,50 per apparaat per maand. Een overzicht van alle functies van AirWatch Express is op deze website te vinden.

(Via: iFun)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  NapO

  ik heb samen met een andere partij een implementatie gedaan van airwatch. prachtig product, voor grotere omgevingen kan je vanaf het aanzetten uit de doos, de telefoon opstarten, apple id in toetsen, airwatch client installeren en wat je insteld krijg je allemaal naar je toe gepushed.

  Stel voor je hebt 10 iphones in je bedrijf en je medewerkers declareren allemaal appjes bij de baas, 1, t is irritant, 2; je weet niet of t prive of zakelijk is.

  airwatch, koop je alle appjes die je nodig hebt voor je bedrijf, airwatch client op de iphone en je airwatch voorziet de iphone van de appjes. nieuwe app, 3x klikken hop, op alle iphones die t nodig hebben erop.

  daarnaast, wifi settings, andere specifieke instellingen op je iphone kan je met airwatch afdwingen of aanvullen. nooit meer als systeembeheerder 10 iphones voorzien van de juiste instellingen, 1x airwatch instellen …en klaar.

  dit is niks voor de consument of thuis.

  (geldt ook om je macs/ipads/android en windows telefoons te beheren. Voor windows computer in bedrijfsnetwerken gebruik je GPO (global policy objects) en heeft airwatch geen toegevoegde waarde.

  :)

 • Profielfoto
  leavestone

  10 apparaten 25 euro per maand is 300 euro per jaar, kan je beter een macbook je kopen werk je native.

 • Profielfoto
  Speedooo

  @leavestone, wat is de logica achter jouw reactie?:confused:

 • Profielfoto
  --help

  @leavestone: En nu in het Nederlands? En 300 euro voor een MacBook, dat is een tweedehands oude macbook van 6-7 jaar oud?

 • Profielfoto
  apenstaartje

  Hoe verhoudt dit product zich met Bushel (https://www.bushel.com/)?
  Dat is wel wat meer voor de consument met een instap van de eerste 3 devices gratis.

 • Profielfoto
  colliedavison

  I have Windows 7 64-bit and I can’t introduce the iPhone OS-4.0 Beta programming without utilizing Mac OSX and I was thinking about whether it would work by utilizing OSX in VMWare and on the off chance that it does, how would I organize that? write my essay for me online!!!