Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 augustus 2016

AirWatch Express: iPhone-beheer met de cloud van VMware

VMware lanceert AirWatch Express. Een cloudoplossing voor bedrijven die iOS-apparaten van werknemers centraal via Mobile Device Management (MDM) willen beheren. AirWatch Express is gericht op het MKB en werkt met maximaal 500 apparaten.

AirWatch Express kost € 2,50 per apparaat en de configuratie verloopt geheel via een webinterface. Apple’s eigen oplossingen Configurator en Apple Profile Manager vereisen een Mac of een OS X-server.

Android, iOS, macOS en Windows

Naast iOS werkt AirWatch ook met Android, macOS en Windows 10. Op alle platforms zijn taken als het installeren van applicaties, opzetten van e-mailaccounts, Wi-Fi-instellingen toepassen en het beveiligen van apparaten mogelijk. Een interessante functie is het maken van zogenaamde Blueprints, dit zijn templates met instellingen die gemakkelijk naar verschillende apparaten of groepen gebruikers gepusht kunnen worden.

Klik/tap voor groter.

Naast configuratie is beveiliging een belangrijk onderdeel. Vanuit het dashboard kan direct gecheckt worden of apparaten versleuteld zijn, een codeslot bevatten en in geval van verlies of diefstal is een apparaat op afstand te wissen.

Klik/tap voor groter.

De oplossing is primair gericht op kleine tot middelgrote bedrijven en volgens VMware zonder voorafgaande training te gebruiken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen het platform 30 dagen proberen en betalen daarna € 2,50 per apparaat per maand. Een overzicht van alle functies van AirWatch Express is op deze website te vinden.

(Via: iFun)

Reageer op artikel:
AirWatch Express: iPhone-beheer met de cloud van VMware
Sluiten