‘256GB opslag in topmodel iPhone 7, 32GB voor beginners’

Door: Raymon Mens - 26 reacties

We horen al een tijdje dat Apple de opslagcapaciteit van de iPhone 7 gaat verhogen. Het instapmodel krijgt naar verluidt (eindelijk) standard 32GB geheugen en het topmodel zou met maximaal 256GB opslagcapaciteit worden uitgerust.

Dit gerucht wordt versterkt door DigiTimes. Volgens insiders is de prijs van geheugenchips van 128GB en 256GB momenteel hoog omdat Apple de voorraad van leveranciers als Samsung en Hynix opslokt.

Vorig jaar verzwolg Apple ruim 15 procent van de wereldproductie van flashopslag en dit jaar wordt dat naar verwachting niet minder. Componentprijzen dalen volgens DigiTimes pas weer in het eerste kwartaal van 2017, wanneer de vraag naar de iPhone 7 is afgenomen.

iphone-opslagvol-16x9
Met standaard 32GB zal deze melding voor veel gebruikers tot het verleden behoren.

De iPhone 7 wordt op 7 september verwacht tijdens een Apple-event en is in Nederland waarschijnlijk vanaf 23 september te bestellen. Naast de verhoogde opslagcapaciteit krijgt de smartphone volgens de meest actuele geruchten ook stereospeakers in plaats van een minijack-poort, een dual camera en een Force Touch-homeknop. Het uiterlijk verschilt op minder aanwezige antennebanden na weinig van de iPhone 6s.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Klinkt stom 32GB voor beginners. Alsof je een beginner kan zijn met een telefoon.:|

 • Profielfoto
  ququlequ

  Dus als je minder opslagruimte nodig hebt, ben je een beginner?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Daarmee maken ze het ook wel weer verdomd moeilijker voor 64GB-bezitters. Ik wist 100% zeker dat ik niet genoeg zou hebben aan 16GB, dus nam ik 64GB. Ik zit nu op zo’n 45-50GB in gebruik, maar een hoop zou weg kunnen, zoals 30 van de 50 games die ik toch niet speel. Dus ik zou mijn inhoud moeten beperken. Maar dan zou ik wel continu vol zitten met 32GB.

  Dus denk dat ik dus altijd de verhoogde variant neemt.. Maar het maakt stiekem de kwestie wordt wel lastiger!

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik verwelkom deze verandering zeker, maar het blijft een beetje een contradictorische zet voor Apple.

  Phil Shiller, 2016: We verkopen nog steeds iPhones met 16GB opslagcapaciteit omdat gebruikers tegenwoordig veel in iCloud bewaren.

  Phil Shiller, 2016: Dit is de nieuwe iPhone 6,5 SS Plus Pro, met 256GB opslag, en het is de meest “amazing, revolutionary, innovative” manier om gegevens op te slaan.

  Tim Cook: Only Apple could do this.

 • Profielfoto
  ocramarco

  Als je het nou als normale extern HD zou kunnen gebruiken prima maar voor alleen een telefoon 256gb waanzin!

 • Profielfoto
  int3nz0r

  Als je het nou als normale extern HD zou kunnen gebruiken prima maar voor alleen een telefoon 256gb waanzin!

  Eh… Muziek?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Uiteraard overdreef ik behoorlijk. En ik ben blij dat Apple de concurrentie (eindelijk) volgt en meer geheugen gaat aanbieden voor dezelfde prijs.

  Ook het feit dat technolgie zodanig snel evolueert dat uitspraken 12 maanden later niet meer kloppen is algemeen geweten. Maar het is niet van toepassing op het statement van Phil Shiller. Als we die redenering namelijk zouden volgen, en Shiller beweerde begin 2016 nog dat mensen méér in de cloud zetten, dan zou dat nu niet meer kloppen? In tegendeel. Ik geloof dat we ooit simpelweg alles online zullen bewaren.

  Apple heeft dat verhaaltje te lang gebruikt, tot op het moment dat gebruikers het écht niet meer pikten dat ze apps moesten verwijderen om te updaten.

  Maar ik geef je gelijk dat ze er niet mee zullen pochen op de keynote. Over die phablet hebben ze ook bitter weinig gezegd nadat ze een jaar eerder nog beweerd hadden dat 4″ ideaal was voor je duim. Goed dat ze soms gewoon inzien dat de concurrentie iets beter doet.

 • Profielfoto
  madcat

  Het zal dus waarschijnlijk 32GB,128GB en 256GB gaan worden.

  Fijn dat 32GB eindelijk standaard is, nu nog de price gap verkleinen tussen de versies en de consument is tevreden. 100 Euro extra voor een chipje van 5 euro blijft bizar.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zoiets, lijkt mij wel redelijk.

  .32GB voor 619,-
  128GB voor 949,-
  256GB voor 1249,-

 • Profielfoto
  Needler

  Ik weet dat ik nu al voor de iPhone 7 Plus Pro met 256 GB ga. Alleen het allerbeste neem ik genoegen mee.

 • Profielfoto
  puccini

  @Shmoo

  Nou tel er maar 200 euro bij op:lol:

 • Profielfoto
  ro_me

  @Plasticphones.
  Je hebt helemaal gelijk. Maar het zelfde geld natuurlijk voor het schermformaat en nog een aantal andere zaken. Het heet marketing, en Apple is er heel goed in. Fanboys lusten er wel pap van!

 • Profielfoto
  sciletto

  I don’t care hoeveel het kost. Ik kijk gewoon naar wat ik wil, wat past en daadwerkelijk nodig heb. Ik ben een persoon van 128GB want mijn opslagruimte wat over is ligt gemiddeld tussen de 6 en 12GB.

  128 GB is het niet want je krijgt toch echt maar 110GB. Dat zou betekenen dat je met 256GB 220GB krijgt

 • Profielfoto
  Robert848

  Mochten deze geruchten kloppen, vermoed ik dat de serie qua geheugenopslag er als volgt uit gaat zien: 32GB, 64GB en 256GB. Een grote groep fanatieke iPhone-gebruikers voor wie 64GB opslag wellicht net te weinig is (games, films, foto’s, offline navigatie etc.), zal hierdoor ‘gedwongen’ worden om de duurste variant (256GB dus) aan te schaffen, daar waar 128GB als ‘middelste’ model voor hen in veel gevallen ook ruim voldoende zou zijn geweest.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Of ze zetten er nog een stapje tussen: dus 32GB 96,8GB en 256GB

 • Profielfoto
  Robert848

  Dat zou ook kunnen (het gat tussen 64GB en 256GB is inderdaad erg groot). Maar ik denk dat Apple niet het risico zal nemen dat voor bijna iedereen het ‘middelste’ model afdoende is met als gevolg dat de duurste variant misschien minder vaak verkocht wordt dan wanneer ze de 128GB-variant zouden schrappen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik zou liever een beterdere lens willen zien zodat het geheugen daadwerkelijk gebruikt gaat worden

 • Profielfoto
  kris251069

  Cloud cloud… ik maak ook wel een backup van mijn iPhone 6 en foto’s in de cloud maar betrouw het toch niet allemaal 100% omwille dat je totaal geen hard copy meer in handen hebt. Ik heb een iPhone 6 met 128GB opslag en voel mij hier heel comfortabel mee omdat ik opslagruimte genoeg heb en geen meldingen nkrijg dat mijn opslag op is. Van al mijn muziek, documenten, foto’s, enz… heb ik toch nog de fysieke versie in mijn hand, op mijn iPhone. Dit geeft me een veilig gevoel. Ik maak trouwens ook 2 backups op harddisks van mijn Macbook pro. E√©nmaal met Time Machine en √©√©nmaal met SuperDuper. Ik heb ook virtuele backups via Apple’s iCloud en Google drive maar heb toch het gerust gevoel 2 fysieke backups bij mij te hebben op die harddisks. Misschien ben ik hiermee wat conservatief of ouderwets…

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Ik ben een behoorlijke power user, maar vind 16 GB echt prima. Ik heb daarnaast echt geen 400-600 euro over voor die magere 100 GB extra. Een externe HDD kost 50 euro voor 1000 GB. Dat is 6-12x zo weinig geld voor 10x zoveel data. Time Machine erbij, klaar.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  8-12x

 • Profielfoto
  queenfan

  Zolang de 64GB maar blijft, meer heb ik. Het nodig.

 • Profielfoto
  martfra

  en dan koop je een iphone 7? Definieer “allerbeste”

 • Profielfoto
  Elduderino

  256GB, waar ga je die in hemelsnaam voor gebruiken, vooral gezien alle cloud diensten waardoor lokaal opslag juist minder belangrijk wordt. Zelfs als je een keer wat muziek wilt meenemen dan moet je wel heel erg je best doe . Of je moet altijd je muziek bibliotheek mee willen nemen.
  Misschien voor fanatieke gamers, gezien de capaciteit die de games gemiddeld innemen.

 • Profielfoto
  hagar2008

  Jammer. Ze hadden beter 64GB als instapmodel genomen, en dan 128 en 256 aangeboden. Zou hun belachelijke achterstand van de voorbije jaren wat compenseren.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb hier al over gepraat met sommigen, en ieders mening verschilt.

  Ik zou 64GB als instap willen.

  Wat ik grappig vind is dat vele zeggen: 256GB waar ga je dat voor gebruiken? Video/Muziek & Gaming. Ja… En wat met de andere “apps”. Of denkte dat dat geen geheugen slurpt?

  Youtube,Apps voor grafische designers, soms ook voor muziek productie, er zijn genoeg producers die op het vliegveld wat melodieén maken op hun iphone en opslaan.

  Nee, 256GB is zeker niet teveel voor “maar” een telefoon. Men vergeet blijkbaar dat dit niet meer alleen een telefoon is maar eigenlijk een kleine computer…

  Ik zou zelf verder gaan: 128GB / 256GB / 512GB, jawel, je leest dat goed. En in de toekomst zal dat ook nog wel komen;-) Als Apple nu de stap zet naar 256GB is 512GB ook achter de hoek:-)

 • Profielfoto
  Marlos

  Inderdaad 64GB als instap zou perfect zijn. Maar ja Apple doet helaas niet wat wij willen, daarom gaan de sales ook wat minder tegenwoordig.