1Password nu ook als maandelijks abonnement

27 reacties

Aan het begin van het jaar introduceerde AgileBits een gezinsabonnement voor 1Password. Dat geeft voor 5 dollar per maand maximaal vijf gezinsleden toegang tot de password manager. Nu is er ook een abonnement voor individueel gebruik.

Het individuele abonnement kost $ 2,99 per maand en biedt onbeperkt toegang tot de password manager op alle platforms (Mac, iOS, Android, Windows, Web) daarnaast krijgt iedere gebruiker 1GB opslagruimte.

Het abonnementsmodel is nauw verwant aan de nieuwe synchronisatiedienst van 1Password die synchronisatie via iCloud of Dropbox vervangt. De 1GB versleutelde opslagruimte in veilige ‘vaults’ kan gebruikt worden voor het opslaan van vertrouwelijke documenten of scans van bijvoorbeeld rijbewijzen of identiteitsbewijzen.
1p
Een eenmalige licentie is nog steeds via de Mac App Store aan te schaffen, maar het is duidelijk dat AgileBits vanaf nu inzet op abonnementen. De licentiekosten voor de Mac en Windows-versie zijn verhoogd van € 49,99 naar € 64,99. De losse iOS-versie kost nog steeds € 9,99.

Om gebruikers te stimuleren om te upgraden naar het abonnement, zijn de eerste 6 maanden gratis voor iedereen die zich vóór 21 september inschrijft. De migratie van gegevens naar een 1Password.com-acccount wordt uitgelegd in deze how-to. Bestaande gebruikers hoeven niet te switchen, 1Password blijft werken en updates zullen nog steeds via de Mac App Store beschikbaar gesteld worden.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  That’s it, Ik heb het helemaal gehad met die cloud abonnementen. Drijft alleen de kosten op. Ik ga op zoek naar een goed alternatief.

 • Profielfoto
  wensink

  3 dollar/maand is wel heel veel voor een programmaatje dat wat wachtwoorden onthoudt.

  Ik heb gewoon al mn wachtwoorden in een beveiligde notitie staan. Die kan ik zo openen door even mijn vinger op mn homebutton te leggen. Mijn iPhone heb ik toch altijd wel bij me.
  En op m’n Mac staan ze ook allemaal al ingesteld, dus vaak heb ik het ook niet nodig.

 • Profielfoto
  petjez

  Ik gebruik al jaren SecureSafe naar tevredenheid. Tot 50 passwords gratis

 • Profielfoto
  bechris60

  3 dollar Pm vind ik prima. Het is ook geïntegreerd met Safari op zowel mac als IOS en andere platformen dus dan hoef je niet te kopiëren en plakken. Ook snap ik wel dat het een verantwoordelijkheid voor hun is om jouw wachtwoorden goed te beveiligen, en dat je hiervoor dus een beetje betaald.

 • Profielfoto
  Wittebert

  Belachelijk gewoon als je al betaald hebt voor een app het moet niet gekker worden wandt

 • Profielfoto
  joram

  @lordoftheflatbush Nou, dat was ik al een tijdje, maar ik ben ’t helemaal met je eens. $3 per maand, dat kost je dus meer dan 1 licentie binnen 2 jaar… een hoop mensen kopen bij lange na niet een upgrade elke 2 jaar, en nog minder mensen hebben nou echt de zoveelste cloud-dienst nodig, zei het deze keer anders beveiligd.

  Heel die abonnement-dienstjes lopen de spuigaten uit, en echt niet omdat ontwikkelaars op deze manier “betere service” kunnen bieden. Het is een lock-in, plain and simple. En als klap op de vuurpijl heb je bij deze geldklopperij (in mijn ogen) ook nog het probleem dat als je niet betaald, je de software ook niet kunt gebruiken.

  Koop je een 1Password licentie van $50 en doe je er 2+ jaar mee, dan kun je als je wilt later óók nog gewoon gebruik maken van de software. Dat geldt overigens voor de meeste andere “software abonnementen” zoals Office, Adobe CC, en ga zo maar door.

  Ik denk dat steeds meer mensen zich (nog meer dan voorheen) richting de illegale downloads geduwd voelen door al die lock-in-rommel. Het gaat dan niet eens meer om het feit dat je bij sommige abonnementen zoals Adobe CC gewoon offline kunt gaan en nog een maand gebruik kan maken van de software, maar het gaat des te meer om het principe. Het principe dat je steeds vaker, en steeds meer geld, kwijt bent aan abonnementen om op je toetsenbord te kunnen rammen. Office, Adobe, 1Password, Spotify, HBO, Netflix, iTunes Music…

  De groeten met ze. Er zijn gratis alternatieven die eenzelfde gebruiksgemak bieden, er zijn licentie-varianten die eenzelfde soort veiligheid bieden… ik denk dat een hoop ontwikkelaars nog wel terug komen op die abonnementen. Op ten duur gaat dat een keer tegen je werken in mijn ogen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het valt mij op dat heel veel mensen gewoon maar wat roepen zonder te weten hoe de app werkt.

  Ze horen alleen maar abonnement en beginnen dan meteen te schreeuwen. Zoals je dat ook vaak ziet met woorden als Google. Zodra het woordje Google valt beginnen die mensen ook meteen te schreeuwen over privacy en dataverzamelen.

  Deze abonnementen KAN* je optioneel toevoegen aan het programma. Het is geen MUST. Alleen wanneer jij je wachtwoorden wilt delen met iemand anders ( denk aan bedrijven ) dan kun je zo’n abonnement nemen. Wil jij je wachtwoorden delen met je gezin of kinderen dan kun je dat eenvoudig doen via zo’n abonnement. Ben je dit verplicht? Nope..

  Koop de app en het werkt gewoon 10 jaar zonder problemen op al je devices.

 • Profielfoto
  bonoman

  Kun? Kan!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Bijgewerkt.

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Waarom betalen ?
  De sleutelhanger van apple is gratis !

 • Profielfoto
  html-junky

  Veel mensen hier boven roepen echt maar wat…
  Het is of een losse licentie of een abbonement, hoe cool is het dat je gewoon kan kiezen. En zoals shmoo al aangeeft er word je niks verplicht. En aan huidige licenties word niet gerommeld

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom betalen ?
  De sleutelhanger van apple is gratis !

  Fiat vs Ferrari, beide auto’s.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik heb de app ook, maar gebruik het nooit!
  Is iedereen vergeten dat we ook nog zoiets hebben als Sleutelhanger / Keychain?! Dit staat standaard in iOS en OS X. Dit doet alles wat ik wil! Ik ga naar een website, en als ik wil inloggen word automatisch m’n gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld. Maak ik een nieuw gebruikers account aan, krijg ik een wachtwoord suggestie. Ik snap eigenlijk niet de toegevoegde waarde van 1Password. Behalve dat je misschien andere zaken erin kunt zetten dan je login gegevens, maar dat gebruik ik ook al niet…
  En je notities kun je tegenwoordig ook al beveiligen, én die worden gesynced via iCloud met je andere devices…

  En dan inderdaad weer het zoveelste abonnement…
  Ik heb mezelf al de policy gegeven dat als een fabrikant (waaronder adobe) hun programma’s alleen nog maar in abonnementsvorm aanbieden dat ik het programma niet meer gebruik. Ik houd het dan lekker bij de overigens nog prima te gebruiken oude versies. En anders zoek ik een alternatief.

  Zo dat is eruit! Haha! ?

 • Profielfoto
  Geux

  Als je 1Password niet gebruikt heb je in feite weinig nuttigs te melden over 1Password dus kan je beter….:roll:

  Maar ter zake:
  1Password is zoveel meer, niet alleen de wachtwoorden, al doet hij dat ook erg goed in alle browsers met de extensie. Maar ook licentiecodes van al mijn gekochte software, emails van die aankopen met alle klantnummers en invoice nummers. Scans van rijbewijs, paspoort, credit card nummers met cvc code, pin codes etc. In die App zit alles en kan ik altijd alles terugvinden op al mijn devices. Volgens mij dus flink veelzijdiger en beter beveiligd dan een ‘notitie’ bestandje in icloud en dan knippen en plakken uit een venstertje? Kom zeg, gebruiksvriendelijk?

  Kortom, 1Password is een goede App, werkt als een trein, ik vertrouw er al jaren op. En keuze tussen abonnement of de volledig App kopen moet ieder voor zich maken. Dat is zelfde als iTunes downloads of Spotify abonnement. Ieder zijn ding….

 • Profielfoto
  feek

  van de site van 1Password:

  With that said, we know that some of you have regional or corporate restrictions that require you to use a cloud-free solution. Others prefer configuring their own sync service or are simply happy with their current setup.

  This is all great and you’re free to continue doing exactly what you’ve been doing. Our standalone license is still available for purchase and will continue to be supported, along with great updates to the apps.

  Dus oude methode (zonder abonnement) blijft gewoon werken.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Geef mij ownCloud Passwords maar! Geweldige app van ownCloud. Zelf in beheer en minstens zo veilig. En gratis uiteraard.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Het is duidelijk dat veel mensen niet begrijpen wat 1Password feitelijk is, begrijpelijk, want de naam dekt allang de lading niet meer. Lees de post van Geux hierboven, die beschrijft het perfect.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Een kopie van je id-kaart in de cloud? Da’s wachten op problemen, encrypted of niet. Gewoon foto maken als je ‘m nodig hebt, watermerk er over en gelijk het origineel weg. Laat je niet kopieëren!

 • Profielfoto
  Kobes

  Vanwege het risico van Marc gebruik ik juist 1P. Niet in de cloud overigens (en geen id erin, maar wel veel andere dingen). Synchroniseren kan zelfs dan nog, via WiFi. Met andere mensen lastiger, maar als je iets meer moeite doet dan kan het én kun je zelfs selectief zijn met wat je wel/niet in de cloud zet en dus eenvoudig deelt.
  1P is echt de lifesaver en maakt je niet afhankelijk van Apple, en dat maakt behoorlijk wat uit. Keychain is 1 van de radars van het mega lock in netwerk van Apple.
  Begrijp mij niet verkeerd, ik heb daar op zich niks op tegen dat Apple dat zo doet, maar 1P is wel een platform onafhankelijke oplossing en dat is ook wat waard. Zeker voor mijn wachtwoorden.

 • Profielfoto
  koen

  Destijds heb ik 1Password eens aangeschaft voor OSX en iOS toen het in een aanbieding zat, maar ik gebruik het niet omdat het mij niet meteen duidelijk was hoe het werkt en ik niet kon uitvogelen hoe ik mijn bestaande paswoorden er in kon opslaan. O, en in iOS zat je vast aan hun ingebouwde browser, dat vond ik ook maar niets.

  Misschien moet ik er weer eens naar kijken.;!

 • Profielfoto
  feek

  @koen

  iOS zat je vast aan hun ingebouwde browser

  nee hoor, je kan de wachtwoorden gewoon in Safari laten invullen!

 • Profielfoto
  html-junky

  @koen, er zit een hele goede support pagina bij, lees die gewoon eens door inplaats ernaar te kijken en zeggen ‘ik snap het niet’

 • Profielfoto
  koen

  Ja zeg, daar heb ik geen tijd voor hoor:lol:

 • Profielfoto
  polansky

  1Password nu ook als maandelijks abonnement

  .
  Grappig… en betaal je niet meer….
  Ben je dus ook gelijk al je wachtwoorden (die je niet kon onthouden) kwijt.

  Zo houdt dit bedrijf je met deze abonnementsvorm dus mooi in de houtgreep.

  “Maar ook licentiecodes van al mijn gekochte software, emails van die aankopen met alle klantnummers en invoice nummers. Scans van rijbewijs, paspoort, credit card nummers met cvc code, pin codes etc. In die App zit alles en kan ik altijd alles terugvinden op al mijn devices. “

  .
  Een excel sheet met wachtwoord doet hetzelfde,…

 • Profielfoto
  peterdh

  wil niet lullig doen, maar een excel sheet met wachtwoord…. Schijnveiligheid… in numbers openen en die haalt keurig het wachtwoord er weer af…probeer maar

 • Profielfoto
  Ree

  @peterdh maar niet zonder eerst het wachtwoord ingevoerd te hebben.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik gebruik 1Password zelf ook. Vind het een fantastische App. Maar ik kan wel de mensen begrijpen die zeggen: Weer een abonnement. Om eerlijk te zijn was dat ook mijn eerste gedacht. Aan de andere kant: Het is idd niet verplicht en je kan ook gewoon de app los kopen:-)