Tweede publieke beta iOS 10 en macOS Sierra beschikbaar

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Twee dagen nadat ontwikkelaars de beschikking over een nieuwe betaversie van iOS 10 en macOS 10.12 Sierra kregen, is deze nu ook beschikbaar voor publieke testers. We zien een patroon ontstaan: ontwikkelaars op maandag, publieke beta’s op woensdag.

De tweede publieke beta van iOS 10 en macOS Sierra zijn waarschijnlijk technisch gelijk aan de derde beta die ontwikkelaars maandag kregen. Geinteresseerden kunnen zich bij Apple als betatester aanmelden.

Apple raadt af om de publieke beta op apparaten voor dagelijks gebruik te installeren. Naast bugs in iOS, werken apps van derden ook niet altijd even lekker. Nieuwsgierig? Lees onze hands-on met iOS 10, korte artikelen over iOS 10 en korte artikelen over macOS Sierra.
ios-macos-16x9

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Ben blij dat ik na beta 1 terug kon naar iOS9. Ik vind iOS 10 zo lelijk!

 • Profielfoto
  pruus

  Ik ben erg tevreden met deze versie, ondanks wat glitches…..

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @THX-1138 lelijk? Dat heb ik nog ooit gehoord… Ohja! iOS 7… er waren er zóveel die het lelijk vonden, en toch hoor ik nu niemand er nog wat over zeggen, integendeel!
  Is standaard bij nieuwe interfaces hoor.

  Ik moet zeggen dat ik amper nog wat problemen ondervind.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @Troll nummer 34,

  De interface van iOS is sinds iOS 7.0 ook behoorlijk verandert. Die gigantische (en ook gigantisch lelijke) knoppen in de telefoon-app zijn bijvoorbeeld weg. Control center werd in iOS 7.1 gereviseerd. De blur werd aangepast. Schaduwen verder gereduceerd. Knoppen herzien. Kan je je deze call UI nog herinneren?

  Dat zag er toch niet uit? Dat is langzaam aan geoptimaliseerd en verandert. Dat zal met iOS 10 ook wel gaan gebeuren, het heeft gewoon tijd nodig. Ze hebben nog een aantal maanden te gaan.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik vind iOS wat subtieler. De grote koppen in bijvoorbeeld de Muziek-app zijn niet echt mijn ding. En elke notificatie z’n eigen ballon zie ik niet echt meerwaarde van. Daarbij oogt het onrustiger.

 • Profielfoto
  knekkie

  Is iOS voor de iPad al wat praktischer ? of is het nogsteeds gewoon een opgeschaald telefoon OS?

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Is iOS voor de iPad al wat praktischer ? of is het nogsteeds gewoon een opgeschaald telefoon OS?

  wat denk je zelf…?

  Ik draai nog de eerste bèta op iPhone en iPad. Ik vind hem uiterst stabiel. Had ik niet verwacht. Sierra nog niet geprobeert. Die lijkt nog een stuk buggie-er.

 • Profielfoto
  pruus

  Siërra draait ook redelijk. Crashes in Safari zijn er nog wel. En nog tal van dingen. Ben wel tevreden over de tweede beta van Siërra.

 • Profielfoto
  jligtenberg

  Kun je maar voor 1 device een publieke beta ‘ophalen’? Je krijgt een code die je inwisselt en bij je 2e device zegt de App Store dat je die code al gebruikt hebt.

  Doe ik iets verkeerd?

  PS de 1e beta was voor de iPhone, de 2e zou voor een MacBook zijn

 • Profielfoto
  Rolf

  Heb de public beta nu op mijn iPhone 6 draaien. Alles gaat prima, alhoewel ik sommige dingen nog een tikkie stroperig vind. Maar het enige dat niet lijkt te werken (of gaat dat zo VRESELIJK langzaam???) is de People functie in Photos.

  Iemand een idee / suggestie ?