tvOS 10: eerste blik op nieuwe Muziek-app

3 reacties

Niet alleen in iOS 10, maar ook in tvOS 10 krijgt Apple Music een make-over. De dinsdag vrijgegeven tweede beta van tvOS 10 brengt de nieuwe Muziek-app naar het grote scherm. Wat meteen opvalt is ondersteuning voor het donkere thema van tvOS 10.

Daarnaast heeft Apple de indeling een stuk overzichtelijker gemaakt. Een eerste blik op de veranderingen:

Voor jou

In de sectie ‘Voor jou’ is nu meer aandacht voor je onlangs afgespeelde artiesten, nummers en playlists. Ook worden suggesties meer in categorieën verdeeld. Zo staat wat je altijd af hebt gespeeld altijd bovenaan, gevolgd door een dagelijkse selectie playlists, grijsgedraaide muziek, een dagelijkse selectie albums en nieuwe releases. Dat zorgt voor wat meer overzicht in plaats van willekeurig op een scherm geplaatste suggesties.

tvos10b1-voor jou
tvOS 9.
tvos10b2-voor-jou
tvOS 10.

Nieuw/Browse

Het tabblad ‘Nieuw’ heeft net als op iOS plaatsgemaakt voor een tabblad ‘Browse’ dat ook een andere indeling heeft. In plaats van alles onder elkaar te plaatsen, zijn er nu bovenaan duidelijke submenu’s waar je uit nieuwe muziek, afspeellijsten, hitlijsten of genres kunt kiezen.

tvos10b1-nieuw
tvOS 9.
tvos10b2-nieuwofbrowse
tvOS 10.

Zoeken

Het zoek-scherm krijgt enkele kleine aanpassingen, zo verdwijnt het toetsenbord na een zoekopdracht automatisch uit beeld zodat er meer plaats is voor content. Ook krijgt content van Apple Music Connect meer prioriteit in zoekresultaten.

tvos10b1-zoeken
tvOS 9.
tvos10b2-zoeken
tvOS 10.

Radio

Ook bij radio wordt niet alles meer op één scherm geplaatst. Beats 1 en stations krijgen hun eigen subpagina en het is eindelijk mogelijk om de programmering van Beats 1 op het grote scherm te bekijken.

tvos10b1-radio
tvOS 9.
tvos10b2-radio
Beats 1 in tvOS 10.
tvOS 10: genre radio kiezen.
tvOS 10: genre radio kiezen.

Mijn muziek

Aan het scherm dat je bestaande muziekcollectie weergeeft is weinig veranderd, behalve dat het nu het scherm is waarmee Apple Music op de Apple TV opent. De indeling is op de toevoeging van een knop om al je playlists te bekijken verder ongewijzigd.

tvos10b1-mijnmuziek
tvOS 9.
tvos10b2-mijnmuziek
tvOS 10.

Playlist/Album

De weergave van een playlist of album is opvallend ongewijzigd. De knoppen zitten nog op dezelfde plaats en het enige dat we konden ontdekken is dat de duur van een playlist nu weergeven wordt en dat helemaal onderaan alle artiesten die in een playlist voorkomen op een rij worden gezet.

tvos10b1-playlist
tvOS 9.
tvos10b2-playlist
tvOS 10.
tvos10b2-playlist2
tvOS 10: artiesten onderaan afspeellijst.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Oeh. Dat “browse” staat wel héél krap tegen die knoppen aan. Zo te zien niet ontworpen voor de Nederlandse labels:)

 • Profielfoto
  MacRay

  Ik gebruik weer lekker spotify. Na een tijdje Apple music gebruikt te hebben.
  Spotify heeft de betere muziek en geeft mij altijd goede suggesties.
  Inplaats van die baarden hipster muziek zonder karakter muziek van Apple. O wat zijn we hip. Iemand anders een idee?:lol:

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Ik gebruik weer lekker spotify. Na een tijdje Apple music gebruikt te hebben.
  Spotify heeft de betere muziek en geeft mij altijd goede suggesties.
  Inplaats van die baarden hipster muziek zonder karakter muziek van Apple. O wat zijn we hip. Iemand anders een idee?:lol:

  Waarschijnlijk zit je nog in de ontkenningsfase en heeft Apple beter door wie je bent dan jezelf.