Tinycards: nieuwe leer-app van Duolingo

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Je kent Duolingo ongetwijfeld als die app die je op een speelse manier talen laat leren. De ontwikkelaar achter deze app heeft iets nieuws: Tinycards. Een app die met flitskaarten (flash cards) je kennis over uiteenlopende onderwerpen bijspijkert.

Een account is niet verplicht en je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen. Alle 50 staten van de VS, alle 150 namen van Pokémon of alle delen van het menselijk skelet leren? Het kan op een speelse manier.

De werking van Tinycards is heel simpel: je kiest een onderwerp en bekijkt telkens een aantal speelkaarten met daarop een afbeelding en informatie. Na een aantal kaarten bekeken te hebben, krijg je een vraag over een van de kaarten. Bij een goed antwoord krijg je een nieuwe groep kaarten, bij een fout antwoord komt de vraag later nogmaals voorbij.

tinycards-001
Klik/tap voor groter.

Naast sets met kaarten gemaakt door Duolingo zelf, kunnen ook andere gebruikers kaarten maken. Dat zorgt voor een steeds groter wordend aanbod, maar niet alle community-kaarten zijn van even hoge kwaliteit. Desalniettemin een vermakelijke app waar je ook nog eens wat van opsteekt.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    tarun

    Erg leuke app. Veel verschillende categorie√ęn.