Sonos: Plex-integratie als beta beschikbaar

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Na Apple Music is het de beurt van Plex om te integreren met het Sonos-speakersysteem. Sonos kan praktisch alle muziekfermaten (inclusief FLAC) van een Plex-server in huis of via het internet afspelen. Ondersteuning voor Plex is vanaf nu in betafase.

De integratie beperkt zich -uiteraard- tot muziek en biedt toegang tot zowel je eigen muziekbibliotheek als die van Plex-vrienden. Plex Pass-gebruikers kunnen direct mixen starten vanuit de Sonos-app.

Eerst aanmelden voor beta

Om de Plex-ondersteuning te activeren, dien je je aan te melden voor het betaprogramma van Sonos. Dit kan vanuit de iOS-app vanuit het menu Instellingen → Geavanceerde instellingen → Betaprogramma → Meedoen aan betaprogramma. Daarna zal Plex verschijnen als beschikbare muziekdienst.

sonos-plex-001
Alle bibliotheken op een Plex-server zijn toegankelijk.

De Plex (Media Server) is gratis software die vooral gericht is op eigenaren van een NAS of een server in een thuisnetwerk. Plex maakt het mogelijk om muziek, films en tv-programma’s direct vanaf de iPhone, iPad, andere computers en Apple TV af te spelen. De dienst Plex Pass is optioneel en biedt muziekmixen op maat aan de hand van je eigen bibliotheek en categoriseert muziekbibliotheken automatisch op metadata.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  SusanUSA

  Binnen Sonos is het al mogelijk om muziek vanaf een NAS af te spelen. Wat is de extra waarde van Plex?

 • Profielfoto
  Dekion

  Binnen Sonos is het al mogelijk om muziek vanaf een NAS af te spelen. Wat is de extra waarde van Plex?

  Even if your audiophile-quality tracks aren’t supported by Sonos, don’t worry! Plex will automatically transcode the files in realtime so you can listen to them on Sonos. You can even easily stream your music collection to your friends’ Sonos speakers! So, you literally have all of your music at your fingertips, playable on any device (including Sonos), anytime, anywhere.

  Je kan dus alles screamen en uw gekende Plex mappenstructuur gaan gebruiken of van zoals hierboven vermeld, vrienden.

 • Profielfoto
  SusanUSA

  Dankjewel Dekion.

  Ik vind het totaal geen toevoeging.