Snapchat minder vluchtig met Memories

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Snapchat krijgt een nieuwe functie die je in staat stelt om je favoriete Snaps langer te bewaren. Momenteel worden Snapchat Stories al 24 uur bewaard, maar de Memories-functie moet gezien worden als persoonlijk fotoboekje binnen de app.

Een Snap kan na het maken van een foto toegevoegd worden aan Memories door op de bewaar-knop te drukken. Een collectie met al je Memories is te bekijken door vanaf het camera-scherm naar boven te vegen.

Oude Snaps opnieuw sturen

Het is ook mogelijk om oude Snaps opnieuw te delen met contacten. Foto’s en video’s die meer dan één dag geleden worden gemaakt, verschijnen me een speciaal frame in het overzicht zodat het voor de ontvanger duidelijk is dat het om een oude Snap gaat.

Snapchat categoriseert Memories automatisch, zodat beelden van bijvoorbeeld een vakantie snel terug te vinden zijn. Memories worden niet opgeslagen in de iOS-fotobibliotheek, tenzij je een nieuw verhaal maakt of een Snap verplaatst naar de categorie ‘My Eyes Only’. Memories zal de komende maanden worden uitgerold naar alle gebruikers.

Als het woordgebruik en de bediening van Snapchat je hopeloos ingewikkeld lijken, hoort dat zo. De app is oorspronkelijk gemaakt voor sexting tieners en zo ontworpen dat ouders niet weten hoe deze te gebruiken. Dit is echter aan het veranderen. Snapchat wordt langzaam gebruiksvriendelijker en ziet een toename van “oude” (35+) gebruikers.

Reacties

0 reacties