Razer komt met mechanisch toetsenbord voor iPad Pro

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Gamingmerk Razer heeft zijn eerste iPad-accessoire uitgebracht. Het gaat om een Mechanical Keyboard Case voor de 12,9-inch iPad Pro. De case is helemaal zwart en biedt platte toetsen met traditionele, mechanische switches voor meer typecomfort.

De toetsen zijn verlicht met 20 verschillende helderheidsniveaus en de iPad kan in de case in verschillende hoeken kantelen. Een uitklapbare metalen voet zorgt voor een stevige basis. Aan de voorkant is een polssteun.

Geen smart-connector

Een toetsaanslag vereist minimaal 70 gram aan kracht en daarmee komt het toetsenbord in de buurt van traditionele mechanische varianten. Opvallend is dat de case niet is voorzien van een Smart Connector, de poort die Apple speciaal voor iPad Pro-accessoires heeft gemaakt en die Logitech bijvoorbeeld met zijn BASE-dock wel benut. Razer gebruikt Bluetooth. Een ander detail, is er geen sleuf voor de Apple Pencil.

razer001

De case afneembare case is van polycarbonaat en de levensduur van de accu van het toetsenbord is 10 uur met de helderheid van de toetsen op maximaal. Wanneer de toetsenbordverlichting uit wordt geschakeld, gaat de accu ongeveer 600 uur mee. Razer geeft niet aan hoe het toetsenbord opgeladen moet worden, maar dat is waarschijnlijk via Micro-USB.

De Razer Mechanical Keyboard Case is nu via de website van de fabrikant te koop voor € 190 en interessant voor iedereen die het typecomfort van een meer traditioneel mechanisch toetsenbord boven compactheid prefereert.

razer002
razer003

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Als ze het scharnier nu hoger doen netzoals bij de surface pro dan kan je terwijl de iPad pro in zijn case zit druk uitoefenen op het scherm terwijl die in een hoek staat.

  bijvoorbeeld bij het tekenen of aantekeningen maken o.i.d.

  Het is niet eens gepatenteerd. MS moedigt bedrijven juist aan dit concept toe te passen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  DOA Dead On Arrival

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  DOA

 • Profielfoto
  BomC

  Echt niet. Ik schrijf voor mijn geld en geloof me, zodra er een behoorlijk mechanisch toetsenbord op de markt komt voor de iPad (Pro of anderszins) sta ik vooraan in de rij.

 • Profielfoto
  mowat

  @BomC : Ik ga zelfs vooraan in de rij staan als er eens een écht mechanisch toetsenbord uitkomt voor de iMac ipv die platte borden , met azertyklavier , met numeriek blok en de 19 F toetsen bovenaan en specifiek voor mac ( beneden ctrl-alt-cmd en bovenaan de macspecifieke poetsen). Tot nu toe geen enkel gevonden , wel als je aanpassingen van de toetsen gaan doen , of overplakken , of met beperkt aantal F-toetsen of met qwerty , maar niet hetgeen compleet is zoals ik wens.

 • Profielfoto
  mowat

  @BomC : Ik ga zelfs vooraan in de rij staan als er eens een écht mechanisch toetsenbord uitkomt voor de iMac ipv die platte borden , met azertyklavier , met numeriek blok en de 19 F toetsen bovenaan en specifiek voor mac ( beneden ctrl-alt-cmd en bovenaan de macspecifieke toetsen). Tot nu toe geen enkel gevonden , wel als je aanpassingen van de toetsen gaan doen , of overplakken , of met beperkt aantal F-toetsen of met qwerty , maar niet hetgeen compleet is zoals ik wens.Mag zelfs met kabel zijn.

 • Profielfoto
  BomC

  @mowat: niet zo’n probleem hoor, met een beetje knutselen. Dat Azertyplankje sla ik over, da’s toch een beetje een misdaad tegen de menselijkheid voor iemand die Qwerty gewend is…