Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2016

Pokémon Go verbreekt App Store-record

Pokémon Go is zo populair dat het een App Store-record heeft verbroken. Volgens Apple is de game, waarin via augmented reality Pokémon buiten gevangen moeten worden, de meest gedownloade app ooit in de eerste week na release.

Dat vertelt de iPhone-maker tegen CNET. Precieze aantallen worden niet vrijgegeven, maar volgens een schatting van App-analysebureau Sensor Tower is de game minimaal 30 miljoen keer gedownload.

Sociaal fenomeen

Pokémon GO is razendsnel een sociaal fenomeen geworden, ook in Nederland zijn vaak groepen trainers te zien die op zoek zijn naar Pokémon. Volgens een vroege schatting waren er al 1,3 miljoen Nederlandse spelers voordat de game officieel beschikbaar was. Nu Pokémon GO officieel beschikbaar is, loopt dat aantal waarschijnlijk alleen maar op.

De game is sinds kort in alle Europese landen beschikbaar. Frankrijk moest het langst wachten, maar sinds zaterdag kunnen Pokémon-trainers in de dop ook daar Pokémon GO in de App Store vinden.

In Arizona (VS) waarschuwen borden voor onverantwoord gebruik van de game.

Ondanks de gefaseerde uitrol kon Niantic -dat de game in opdracht van The Pokémon Company ontwikkelde- de grote vraag amper aan met doorlopende serverproblemen als gevolg. Inmiddels lijken de serverproblemen onder controle, al klagen spelers momenteel dat de Radar die Pokémon in de buurt toont geen afstanden meer weergeeft. Mogelijk is deze uitgeschakeld om de serverbelasting te verminderen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Pokémon Go verbreekt App Store-record
Sluiten