Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2016

Pokémon GO arriveert in de Benelux, servers worden aangevallen

Nederlandse en Belgische trainers in de dop hebben er even op moeten wachten, maar Pokémon GO is officieel in de Benelux gearriveerd. De game is in de App Store te downloaden en het is niet meer nodig om buitenlandse iTunes-accounts te gebruiken.

De game is in bijna alle Europese landen beschikbaar, met Frankrijk als opvallende uit­zon­dering. Pokémon Go had voor de officiële release naar schatting al 1,3 miljoen Nederlandse spelers.

Servers aangevallen

Hoewel de game nu beschikbaar is, blijft inloggen vaak een probleem door overbelasting van de servers. Niantic, de ontwikkelaar van het spel, had niet gerekend op de enorme populariteit van Pokémon Go, maar dat is niet de enige oorzaak. Een hackersgroep genaamd OurMine heeft Denial of Service (DDoS)-aanvallen op de servers van de game afgevuurd en claimt op zijn website: “No one will be able to play this game till Pokemon Go contact us on our website to teach them how to protect it!”

Pokémon Go is een van Nintendo’s eerste smartphone-games en wereldwijd een enorm succes. De game is gratis, maar bevat kleine in-app aankopen. Zo kunnen bijvoorbeeld Pokéballs gekocht worden om meer Pokémon te vangen. Pokémon Go werkt met augmented reality, waarbij de camera van de smartphone wordt gebruikt om de wereld te verkennen. De game is ontwikkeld door Niantic, dat eerder al een augmented-realitygame genaamd Ingress uitbracht.

Ondertussen in de App Store…
Reageer op artikel:
Pokémon GO arriveert in de Benelux, servers worden aangevallen
Sluiten