Pokémon GO arriveert in de Benelux, servers worden aangevallen

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Nederlandse en Belgische trainers in de dop hebben er even op moeten wachten, maar Pokémon GO is officieel in de Benelux gearriveerd. De game is in de App Store te downloaden en het is niet meer nodig om buitenlandse iTunes-accounts te gebruiken.

De game is in bijna alle Europese landen beschikbaar, met Frankrijk als opvallende uit­zon­dering. Pokémon Go had voor de officiële release naar schatting al 1,3 miljoen Nederlandse spelers.

Servers aangevallen

Hoewel de game nu beschikbaar is, blijft inloggen vaak een probleem door overbelasting van de servers. Niantic, de ontwikkelaar van het spel, had niet gerekend op de enorme populariteit van Pokémon Go, maar dat is niet de enige oorzaak. Een hackersgroep genaamd OurMine heeft Denial of Service (DDoS)-aanvallen op de servers van de game afgevuurd en claimt op zijn website: “No one will be able to play this game till Pokemon Go contact us on our website to teach them how to protect it!”
pokemongo
Pokémon Go is een van Nintendo’s eerste smartphone-games en wereldwijd een enorm succes. De game is gratis, maar bevat kleine in-app aankopen. Zo kunnen bijvoorbeeld Pokéballs gekocht worden om meer Pokémon te vangen. Pokémon Go werkt met augmented reality, waarbij de camera van de smartphone wordt gebruikt om de wereld te verkennen. De game is ontwikkeld door Niantic, dat eerder al een augmented-realitygame genaamd Ingress uitbracht.

poketrending
Ondertussen in de App Store…

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Ik vind die DDoS aanvallen maar zielig, eindelijk komen zoveel mensen buiten en dan gaan hackers de servers overbelasten. Dit heeft niks met hacken te maken, echte hackers halen ergens gegevens weg bij overheden, bedrijven of andere smerige organisaties. Maar om nou een DDoS aanval te doen op een spelletje, kom op man, welke eer is daar uit te halen? Servers platleggen heeft niks te maken met hacken. Het is meer cyberpesten dan cybercrime.

 • Profielfoto
  mctazman

  Ik vind die DDoS aanvallen maar zielig, eindelijk komen zoveel mensen buiten en dan gaan hackers de servers overbelasten. Dit heeft niks met hacken te maken, echte hackers halen ergens gegevens weg bij overheden, bedrijven of andere smerige organisaties. Maar om nou een DDoS aanval te doen op een spelletje, kom op man, welke eer is daar uit te halen? Servers platleggen heeft niks te maken met hacken. Het is meer cyberpesten dan cybercrime.

  Sterker nog, door alle inlog- & speelproblemen die deze aanval veroorzaakt, loopt Niantic het risico dat vele spelers af zullen haken. Het frustreert alleen maar als je een Pokémon mist, doordat het spel vastloopt ivm gebrekkige server communicatie, of dat je überhaupt niet eens in kan loggen.

  Het zou mij niets verbazen als mensen af gaan haken, indien dit aanhoudt.

 • Profielfoto
  Nummer 34

  @mctazman, een pokémon missen is zoals een instant tyfusaanval krijgen, zeker dan als het een zeldzame Ghastly is, en al zeker als het de laatste was die je nodig had voor je nieuwe evolutie ervan…

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Het spellingsniveau ligt hoog zeg…:lol:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Precies.. Echt slecht.

 • Profielfoto
  Sosumi

  @Shmoo, shMOO! AR YOU HAPPY NOW, (WoW Tauren jokes)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Voorlopig werkt het -met enkele haperingen af en toe- geweldig. Ik had een zwaar hoofd in de toekomst van Nintendo, maar neem nu wel mijn petje voor ze af. Uiteraard mijn Pokemon-trainer petje.