Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juli 2016

Pokémon GO: 75 miljoen downloads, 5 nieuwe features op komst

Met een App Store-record op zak mag Pokémon GO zich met recht dé smartphone-game van 2016 noemen. Er zijn naar schatting 2 miljoen Nederlandse spelers en wereldwijd is de game volgens app-analysebureau Sensortower 75 miljoen keer gedownload.

Al die spelers kunnen uitkijken naar een aantal nieuwe functies zoals ruilen van Pokémon en zogenaamde Pokécenters op de plaatsen van Pokéstops. Daar kunnen Pokémon nieuwe levenspunten krijgen.

Candy Crush verslagen

Afgelopen weekend passeerde Pokémon Go 50 miljoen downloads in de Google Play Store. Dat is precies 19 dagen na de lancering. Andere games hadden langer nodig om deze mijlpaal te passeren. Het gehypte Slither.io had 81 dagen nodig en Candy Crush Jelly Saga bereikte na 112 dagen 50 miljoen downloads op Android. Indrukwekkend, gezien Pokémon Go in slechts 32 van de 100 landen die toegang tot Google Play of de App Store hebben live is.

Data via SensorTower. Klik/tap voor groter.

Nieuwe features

Niantic CEO John Hanke gaf onlangs op Comic-Con een presentatie over Pokémon Go. Daarin lichtte hij een aantal nieuwe functies die naar de game komen toe. De CEO van het bedrijf dat technisch verantwoordelijk voor Pokémon GO is, wilde niet vertellen wanneer welke functie wordt verwacht.

  1. Opdrachten per team: Het team dat een speler kiest, wordt steeds belangrijker. Onlangs werden de teamleiders onthuld. Valor (rood) heeft Valvor als leider, terwijl Blanche aan het hoofd van team Mystic (blauw) staat. Spark is de voorman van team Instinct. Verschillende teams zullen verschillende opdrachten en advies van de leiders krijgen.
  2. Broeden: Dit zit al in de oudere Pokémon-spellen, maar nog niet in GO. Pokémon van hetzelfde soort, dezelfde evolutie-familie of ei-groep kunnen andere, unieke Pokémon fokken.
  3. Pokécenters: Bepaalde Pokéstops krijgen in de toekomst extra functies. Een aantal worden er omgezet naar Pokécenters waar Pokémon nieuwe levenspunten kunnen krijgen na een gevecht in een Gym. Spelers zullen door het inzetten van een Lure zelf ook Pokéstops uit kunnen breiden.
  4. Meer Pokémon: Momenteel zijn alleen de 151 Pokémon van de eerste generatie in de game te vinden. In totaal zijn er zes generaties met zo’n 700 virtuele beesten. Deze worden de komende tijd (“maanden tot jaren”) toegevoegd, al is niet bekend of dit per generatie of gefaseerd per Pokémon gaat.
  5. Pokémon ruilen: Trainers kunnen binnenkort onderling Pokémon ruilen.
(Via: Mashable / The Verge)
Reageer op artikel:
Pokémon GO: 75 miljoen downloads, 5 nieuwe features op komst
Sluiten