Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 juli 2016

Pokémon Go: 1,3 miljoen Nederlandse spelers

Bijna anderhalf miljoen Nederlanders spelen al Pokémon Go terwijl de game nog niet officieel uit is. Dat heeft onderzoeksbureau Multiscope becijferd. Ongeveer 10 procent van de Nederlanders van 18 jaar of ouder vangt de virtuele beesten met zijn smartphone.

Pokémon Go is door serverproblemen nog niet in de Nederlandse App Store te vinden. Dat houdt trainers in de dop niet tegen om een Duits of Amerikaans iTunes-account te gebruiken om de game te kunnen spelen.

60 procent gaat de straat op om te spelen ↩︎

Pokémon trainers zijn intensief bezig met het spel; 85% speelt het dagelijks of meerdere keren per dag. Zes op de tien trainers gaat de straat op om Pokémon te vangen. Zal de hype van korte duur zijn? 40 procent van de spelers verwacht het spel nog een half jaar of langer te spelen. Daarnaast zegt 9 procent van de Nederlanders te gaan spelen als de app in de Nederlandse App Store staat.

Pokémon Go is een augmented reality game.

Panelleden gaven aan voortal te spelen omdat ze nieuwsgierig zijn naar het spel en vroeger ook Pokémon hebben gespeeld. Het roept nostalgie op om weer op jacht te gaan naar Pokémon en daarnaast vinden Nederlanders het fijn dat het aanzet tot bewegen. Die activiteit-ringen op de Apple Watch zijn zo vol na een avondje Pokémon vangen.

Multiscope ondervroeg een panel van duizend Nederlanders dat representatief is voor de Nederlandse bevolking van achttien jaar en ouder. Speel jij Pokémon Go?

Reageer op artikel:
Pokémon Go: 1,3 miljoen Nederlandse spelers
Sluiten