Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelaars worden popcultuur in Apple’s eerste serie

Apple’s eerste eigen televisieserie gaat Planet of the Apps heten en moet volgend jaar klaar zijn. Het wordt een soort talentenjacht voor ontwikkelaars. Weer eens wat anders dan de zoektocht naar de volgende zanger, popster of sterrenkok.

Afgelopen maart bevestigde Eddy Cue dat Apple ook entertainment gaat produceren. Het idee voor Planet of the Apps kwam van Ben Silverman, hij produceerde eerder shows als Ugly Betty en Marco Polo.

Inmiddels is de website van de serie online en kunnen Amerikaanse ontwikkelaars zich opgeven. De voorrondes vinden plaats in San Francisco, Los Angeles, Austin en New York. Uiteindelijk worden 100 ontwikkelaars met een goed app-idee geselecteerd, ze dienen op 21 oktober een betaversie op te leveren. Daarna begint -zoals in iedere goede reality tv-show- de eliminatie.

Ontwikkelaars die het tot de finale halen, krijgen coaching en advies van ervaren mentoren en kunnen aanspraak maken op investeringen tot 10 miljoen dollar van venture capital-fondsen. Apple zal de app in de App Store promoten.

Wanneer en waar het programma wordt uitgezonden is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk is het exclusief op Apple TV en iTunes te bekijken. De serie wordt mede-geproduceerd door Will.i.am (oorspronkelijk bekend van The Black Eyed Peas) en producenten Ben Silverman (Marco Polo, The Office, Ugly Betty, etc.) en Howard T. Owens (onafhankelijke producer).

Naast de serie over apps, werkt Apple aan nog een serie genaamd Vital Signs, met Dr. Dre in de hoofdrol. Het leven van de rapper die als onderdeel van Beats bij Apple op de loonlijst staat, vormt het basisscenario van deze aankomende serie. (Via: CultOfMac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaars worden popcultuur in Apple’s eerste serie
Sluiten