Office voor Mac 2016 binnenkort 64-bits

21 reacties

Microsoft legt de laatste hand aan een 64-bits versie van Office voor Mac 2016. Dit soort toepassingen zijn inmiddels zo gemeengoed geworden (sinds OS X 10.5 Leopard) dat we even waren vergeten dat het Office-pakket de sprong nog niet had gemaakt.

Office voor Windows is al enige tijd volledig 64-bits. Deelnemers aan het beta-programma van Office kunnen de 64-bits versie met versienummer 15.25 alvast proberen. Een publieke releasedatum is er nog niet.

Op dit moment bevindt de 64-bits versie zich in het ‘fast kanaal’ van het betaprogramma. Zie het als een eerste beta. Hierna gaat de update naar het ‘slow kanaal’ en tot slot krijgt iedere gebruiker deze. Microsoft is niet erg spraakzaam over de voordelen die 64-bits Office biedt en heeft het alleen over verbeterde prestaties en meer beschikbaar geheugen voor grote documenten en datasets.
office-mac-preview
Microsoft wijst erop dat plug-ins voor Office mogelijk niet compatibel zijn met de 64-bits versie en dat automatisering die in Visual Basic for Applications (VBA) is geschreven mogelijk aangepast moet worden. Al moet dit van geval tot geval bekenen worden.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Was dit serieus nog 32 bit? Das wel heel laat..

 • Profielfoto
  Jorik

  Hoewel er al een tijdje een 64-bits van Office voor Windows is, zijn er maar weinig gebruikers van. De 32-bit versie is dan ook nog steeds de default:
  https://support.office.com/en-us/article/Choose-the-64-bit-or-32-bit-version-of-Office-2016-2DEE7807-8F95-4D0C-B5FE-6C6F49B8D261?ui=en-US&rs=en-US&ad=US&fromAR=1

  Belangrijk verschil is dat het bij de Mac een stuk gemakkelijker is om een library of applicatie te maken die zowel 32-bit als 64-bit is dan onder Windows. De transitie van 32-bit OS X naar 64-bit OS X was dan ook veel minder voelbaar voor gebruikers. (Gelukkig maar want PPC naar Intel had meer voeten in de aarde)

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Was dit serieus nog 32 bit? Das wel heel laat..

  Sterker nog, Mac OS X was al lang (zo goed als volledig) over op64-bit, ruim voor Office 2011 (enkel als 32-bit) voor Mac uitkwam (rond eind 2010 geloof ik). Dus tsja, het verbaast mij niet meer dat MSFT nu pas met Office ’16, ná de initiële release met 64bit-versies voor de mac aan de slag gaat…. jammer en teleurstellend is het echter wel.. Moet MSFT overigens wel complimenteren met Office 2016 want, in ieder geval op mijn Mac, start Word 2016 sneller op dan Word 2011 (die ik ook nog steeds geïnstalleerd heb) dat doet. Ondanks dat Office 2016 gekoppeld is aan mijn MS-account en mijn OneDrive met documenten in de cloud (welke bij het opstarten ingeladen dan wel gecontacteerd worden)

 • Profielfoto
  Melle

  Wordt dat dan een gratis upgrade voor bestaande 2016 licenties?

 • Profielfoto
  macxa4

  Ik probeer al enkele dagen via het Office Insider Fast kanaal deze 15.25 versie te downloaden, maar krijg de melding dat er geen nieuwe versie beschikbaar is. Is er iemand waarbij het wel gelukt is?

 • Profielfoto
  Rauzer

  Ik hoop dat het dan wat beter wordt met office 2011 op dit moment is het bij mij huilen met de pet op.
  Een enorme delay bij het typen van tekst in tabellen, het programma start vaak niet op bij het openen van een document. Het is vaak niet mogelijk om te knippen en plakken tussen excel en word en nog meer bugs. Ik moet ermee werken maar loop per uur wel tegen gemiddeld zes problemen aan. Vaak grijp ik maar weer terug naar de vorige versie.

  Ligt dit alleen aan mijn compu of hebben meer mensen hier last van?

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Zeker nog nooit van iWork gehoord.:evil::evil::evil::evil:

 • Profielfoto
  Erijder

  Op Windows gebruikt ook bijna niemand 64-bits office omdat veel functionaliteit niet werkt in de 64-bitversie.
  Office 2016us een hele grote verbetering tov office 2012. Maar waar ik echt op zit te wachten (springen) is multi thread support. De osx versie gebruikt maximaal 1 core. De windows versie heeft al veel langer multi core support. Super frustrerend bij grote spreadsheets, wachten terwijl je processor voor 10% belast is.

 • Profielfoto
  apple-man

  IK vind dat microsoft echt wel achter de feiten aanlopen als ze nu pas met een Office versie voor de Mac komen die 64 bit is. Ik vind het echt wel raar dat dat ze hier zolang mee hebben gewacht. Daarbij heeft microsoft niet veel los gelaten wat voor voordelen die e 64-bits Office heeft alleen dat het over verbeterde prestaties beschikt. Als dat de stabiliteit verbeterd zou dat mooi mee genomen zijn aangezien ik Office qua stabiliteit nooit echt vooruitstrevend heb gevonden. Aangezien ik in een grijs verleden toen ik nog met windows werkte vaker problemen heb ondervonden met office. Zoals dat hij vast liep en ik vervolgens het document moest herstelen een bug die nog wel eens voor wilde komen. Maar ik denk dat het ook aan mijn windows versie gelegen kan hebben ik gebuikte toen windows XP en die heb ik ook nooit echt stabiel gevonden.

 • Profielfoto
  hnijveen

  @macxa4: Gebruik 15.25 al enige tijd (ik denk 1w – laatste update). Al sinds het begin zit ik op Insider Fast, nooit problemen mee gehad.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Zeker nog nooit van iWork gehoord.:evil::evil::evil::evil:

  Leuk voor de huis , tuin en keuken spielerei.
  Maar kan qua opties niet tegenop een office pakket.

 • Profielfoto
  joram

  Grappig hoe Office Mac 2016 nu in het “fast kanaal” zit en eigenlijk 6 jaar na dato pas 64bits wordt. “Fast” kun je Microsoft niet bepaald noemen met dingen. Ze hebben een hoop talent, maar alles moet door zoveel hoepels en marketing-laagjes, dat ze dus blijkbaar jaren verder zijn voordat er daadwerkelijk iets van de grond komt… en dan vinden ze ’t gek dat ze (héél) langzaam aan marktaandeel verliezen, en dat ze compleet uit de mobiele-OS wereld zijn geduwd.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Was dit serieus nog 32 bit? Das wel heel laat..

  Microsoft is daar sowieso laat mee. Als je een Windows installatie bekijkt en ziet hoeveel nog niet 64-bit werkt…

 • Profielfoto
  Jorik

  Het is inderdaad allemaal een beetje laat, maar als we eerlijk zijn voor 99% voor de gebruikers zal 32-bit of 64-bit echt niets uitmaken voor Office.
  Ja de x86-64 architectuur heeft extra instructies om met grotere getallen om te gaan en er zijn meer registers beschikbaar, waardoor applicaties die daardoor vertraagd werden een stuk sneller kunnen worden. Maar het grote verschil is natuurlijk dat processen een groter stuk geheugen kunnen adresseren zonder rare trucs.

  Ik weet niet met wat voor Word of Excel documenten jullie werken, maar mijn Word/Excel heeft over het algemeen niet meer dan 2GB aan geheugen nodig (dat is de typische limiet voor 32-bit applicaties). Wat dat betreft is het ook weer niet zo’n groot probleem om nog even met 32-bit Office te werken;-)

 • Profielfoto
  evlottum

  Laten we hopen dat ze met het introduceren van 64-bit voor Office ook eens de Excel feature multithreading gaan aanzetten welke al lang in de Windows versie aanwezig is.

  Excel is nu eigenlijk niet anders te gebruiken dan digitaal ruitjespapier op OSX als je meer dan 10 regels met formules probeert te filteren:-)

 • Profielfoto
  Moltie

  Een enorme delay bij het typen van tekst in tabellen, het programma start vaak niet op bij het openen van een document. Het is vaak niet mogelijk om te knippen en plakken tussen excel en word en nog meer bugs. Ik moet ermee werken maar loop per uur wel tegen gemiddeld zes problemen aan. Vaak grijp ik maar weer terug naar de vorige versie.

  Ligt dit alleen aan mijn compu of hebben meer mensen hier last van?

  Schrale troost: hier hebben meer mensen last van. Ook met Office 2016 helaas. Vooral Word maakt er een potje van.

  Office zuigt, maar helaas gebruikt iedereen die rommel.

 • Profielfoto
  goldoni

  Wat een onzin reacties weer hier. Lees je eerst eens in over 32 en 64bit voordat je die onzin gaat verkopen! Het is toch echt Apple die achteraan loopt met hardware, OS en software.
  Dat Office op de Mac achter loopt is logisch en heeft natuurlijk alles met marketing te maken. Zelfde strategie die Apple al jaren zelf toepast.

  Gebruik gewoon een VM op je Mac dan kun je Windows programma’s draaien en Office met alle toeters en bellen.

 • Profielfoto
  wensink

  Het is toch echt Apple die achteraan loopt met hardware, OS en software.

  Kun je dat onderbouwen?

 • Profielfoto
  Moltie

  Wat een onzin reacties weer hier. Lees je eerst eens in over 32 en 64bit voordat je die onzin gaat verkopen! Het is toch echt Apple die achteraan loopt met hardware, OS en software.
  Dat Office op de Mac achter loopt is logisch en heeft natuurlijk alles met marketing te maken. Zelfde strategie die Apple al jaren zelf toepast.

  Deze reactie roept meer vragen op dan antwoord te geven. Apple loopt hier en daar misschien op pure technische specs achter op bepaalde hardware van andere fabrikanten, maar ik merk er in de praktijk helemaal niks van omdat het spul gewoon pijlsnel is en nooit crasht. Ik haal makkelijk uptimes van 40 tot 60 dagen, zolang de batterij niet per ongeluk een keer opraakt. De enige uitzondering is die troep van Microsoft die wel crasht, buggy is en de ventilator laat loeien.

  En dan is het Apple die achterloopt?

 • Profielfoto
  Rokit8

  LibreOffice mensen . . . LibreOffice.

 • Profielfoto
  VxP

  MSFT office is als Android. Zoveel mogelijk functies toevoegen die vervolgens maar deels of slecht werken en waar je ook nog lang naar moet zoeken. Geen fan van ??