Night Shift op weg naar Mac en CarPlay?

6 reacties

Hoewel Night Shift met iOS 9.3 alleen nog op de iPhone en iPad werkt, wil Apple het blauwfilter dat voor meer comfort in het donker zorgt op meer apparaten gaan gebruiken. Onder andere de Mac, Apple Watch en ook in auto’s met Apple CarPlay.

Dat blijkt uit een nieuwe internationale merkaanvraag van de iPhone-maker die door Patently Apple werd gespot. Night Shift wordt daar specifiek in combinatie met andere platforms dan iOS genoemd.

Apple beschrijft de nachtmodus louter als “computersoftware voor het besturen van schermen” en laat een gedetailleerde functionele beschrijving weg. Dat is waarschijnlijk om het merk zo breed mogelijk te beschermen.

night-shift-ios10
Night Shift krijgt in iOS 10 een grotere knop in het bedieningspaneel.

Of Night Shift echt zijn intrede op de Mac, Apple Watch en CarPlay gaat doen is nog onduidelijk, maar het is niet onwaarschijnlijk. Zowel in de auto als op een televisie- en Mac-scherm zorgt de functie voor een prettiger beeld in het donker. tvOS kreeg ondanks al een donkere interface. (lees ook: Eerste blik op nieuwe functies tvOS 10)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik gebruik het niet. Na twee weken heb ik de automatische Night Shift uitgezet. Alles geel op m’n scherm, spuuglelijk. En ik slaap net zo goed mét als zonder Night Shift.

  Op zo’n gigantisch iMac-scherm zou ik al helemaal geen gele filter moeten hebben. Maar, uiteraard handig voor diegenen die het wel gebruiken.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik gebruik flux al op mijn Mac. Veel gedetailleerdere instellingen, getimed uitzetten en in de toekomst zelfs te koppelen aan een app (als je VLC aanzet kan flux automatisch uitgaan). Ik zou veel liever sensor ondersteuning voor witbalans zien zodat in een gelige kamer kleuren op het scherm wel natuurgetrouw reageren.

  Trouwens, afgeronde hoeken zijn in iOS 10 wel ineens weer overal he?

 • Profielfoto
  T-sec

  Heel eerlijk moet je altijd even wennen als je na 22:00 uur je iPhone/iPad er bij pakt en je in een geel scherm zit.
  Gek genoeg ben je hier in luttele seconden aan gewend en is het met weinig kunstlicht in de omgeving prettiger dan het blauw/witte licht.

  Ik kan mij voorstellen dat iemand dit gele licht niks vind, zo veel mensen zo veel smaken. Eventueel kun je de geel-kleur iets aanpassen in het menu.

  Gebruikers die ’s avonds achter hun Mac werk doen waarbij kleurechtheid belangrijk is zullen deze functie ongetwijfeld uitzetten.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik ben benieuwd op welke Macs dit dan zonder meer ondersteund gaat worden. Want niet alle iDevices ondersteunen namelijk Night Shift.

 • Profielfoto
  Rokit8

  Heb tussen 22:00 en 7:00 nightshift bijna altijd aanstaan op mijn iPhonse 5s. Vind het erg fijn. Zonder nightshift zou het, wanneer ik in het donker naar mijn iPhone zou kijken, pijn doen aan mijn ogen. Wanneer ik nightshift aan heb heb ik die pijnlijke prikkels niet. Voor degene die het te geel vinden, dat kan je instellen.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Night Shift en Car Play…..ben ik nu de enige die de ongelukken hierdoor vooruitziet? In je auto moet je rijden en niet op je nightshift scherm staren..