Nest onthult nieuwe buitencamera

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Ongeveer een jaar na de onthulling van de Nest Cam voor binnenshuis, heeft Nest de Nest Cam Outdoor onthuld. Een camera voor buitenshuis die voorzien is van een microfoon en speakers, waardoor het mogelijk is om tegen (ongewenste) bezoekers te spreken.

De camera heeft een groothoekstand van 130° en neemt beeld in 1080p-resolutie met 30fps op. In de nacht zorgen acht infrarood-ledlampen voor blijvend zicht. Geavanceerde bewegingsdetectie is optioneel.

Stekker en Wi-Fi

De Nest Cam Outdoor wordt geïnstalleerd op een magnetische plaat zodat deze gemakkelijk te draaien is. De camera werkt met een stroomkabel via het gewone lichtnet en niet op accu of batterijen. De camera wordt via Wi-Fi verbonden en streamt beelden met een 128-bits SSL-verbinding.

Persoonsmeldingen als abonnement

Samen met de Cam Outdoor breidt Nest zijn Aware-functie uit. Dit abonnement bewaart alle beelden voor 10 of 30 dagen in de cloud en brengt ook geavanceerde bewegingsdetectie met persoonsmeldingen. Beelden worden real-time geanalyseerd door de servers van Nest en wanneer een persoon in beeld is, volgt een alert. Door kunstmatige intelligentie kan Nest het verschil tussen een mens, hond of auto zien en worden geen onnodige meldingen verstuurd. De analyse vindt in de cloud plaats.

De Nest Cam Outdoor is later dit jaar in Nederland verkrijgbaar voor € 199. Nest Aware is met 10 of 30 dagen videogeschiedenis aan te schaffen voor respectievelijk € 10 of € 30 per maand. Persoonsmeldingen zijn onderdeel van het Nest Aware-abonnement en zijn vanaf september 2016 beschikbaar. De camera werkt niet met HomeKit.
nest-outdoor-16x9

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  jasper050

  Snap dit ding niet helemaal. Zit met een magneet vast, dus klap met een stok er tegen aan en hij ligt op de grond? Stekker uit de contactdoos halen? Snoer doorknippen?

 • Profielfoto
  Polonium-210

  Geen homekit….mmmh…voor mij een reden uit te kijken naar iets anders of te wachten.

 • Profielfoto
  App69

  Snoer doorknippen?

  Was ook mijn eerste gedacht.

 • Profielfoto
  koen

  Dan ontploft-ie. Tenzij je de rode draad eerst doorknipt.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je iemand wilt kutten met zo’n ding…

  Dan sla je met een stok dat cameraatje van het magneetje, knip je daarna de kabel door en gooi de camera twee straten verder in het riool. Na twee of drie keer haalt hij het hele systeem weg want dan kost het veel te veel geld om steeds zo’n nieuw ding te kopen bij Google.

  Succes op het politiebureau met je aangifte. “Meneer de agent deze meneer of mevrouw in een zwarte jas en bivakmuts heeft nu al 3 keer mijn camera gesloopt”.
  Voordeel is wel, een paar dagen later krijg je standaard een brief van Slachtofferhulp Nederland en kun je er over gaan paten, wat het met je doet, hoe je je nu voelt en dat je het allemaal niet begrijpt waarom jij.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Liever Netatmo dan dit Google spul. Verrassend dat Nest dit weer zo maar uit de kast tovert.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nest is een beetje het Apple in 2005. Subcultuurtje, prachtige producten, het zal vast wel perfect werken in hun eigen omgeving, niemand weet of en wanneer er iets uitkomt.. en je hebt heel veel tegenstanders en een klein handje fans die dan alles met veel passie gaan verdedigen wanneer iemand zegt dat X bedrijf dit ook kan alleen veel goedkoper.

 • Profielfoto
  Geux

  “Zeg, mijnheer de inbreker, wilt u daarmee eens snel stoppen”.:lol:

  Wat een dom idee, dat ten eerste.

  Maar ook nog reclame maken voor zoiets op OMT?

  Ik zie de nieuwswaarde steeds minder. Linkjes, hits, scoren. En vooral “nieuws” kopieren van alle andere sites. Overal hetzelfde nieuws. Zucht…

 • Profielfoto
  PowerMac

  Je kunt zoiets natuurlijk ook ergens verborgen onder een dakgoot plaatsen, in plaats van naast de voordeur bel…maar goed, het blijft inderdaad een beetje bs om er een speaker in te plaatsen: wat je daar precies mee moet???
  Zeer waarschijnlijk because we can

  Denk dat er wel betere en of goedkopere alternatieven zijn dan Nest.
  En dan ook nog 10 – 30 euro per maand betalen? Jaha, tuurlijk!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het zijn ook geen beveiligingscamera’s om de Bentley en Ferrari in de garage in de gaten mee te houden.

  Het zijn gewoon iets luxere versies van deze dingen die je vooral bij lelijke mensen naast de voordeur ziet hangen.;!

 • Profielfoto
  cwtim

  Manything, krijgt je oude iPhone weer nut! Werkt erg goed en gratis app.:)

 • Profielfoto
  Maikelw

  Mooi product, ga ik zeker aanschaffen. Over de kabel maak ik me geen zorgen, kan toch zien wie hem doorknipt mocht dat gebeuren.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Dan toch maar voor een piper gaan of zo een owl

 • Profielfoto
  polansky

  Design fail – Een losse kabel en dan ook nog apart stroom voor een camera.
  Nee dat is niet meer van deze tijd.

  Voor een (goede) beveiligingscamera hoort de kabel naar achteren weg te lopen achter de muurplaat voor de bevestiging, zodat deze niet doorgeknipt kan worden. Verder is het dan normaal gesproken zo dat de kabel wordt gevoed door de ethernetkabel die eraan bevestigd is (PoE). Daarnaast heeft een goede camera dan ook nog eens een kleine accu aan boord en Wifi.

  Dit ding van Nest is zonde van je geld.

 • Profielfoto
  NapO

  En 30 fps snachts heb je ook niks aan, de lens van zo goedkope camera kan dat niet eens verwerken.

  Dan heb je ook nog is een dikke upload nodig, want een HD stream trekt zo 10 Mbit… Op h264 codec.

  Tip, koop een synology en Axis camera’s. Vind je Axis te duur koop je hikvision.

  Succes gegarandeerd zonder domme maand geld aan nest te gaan betalen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zoals hier al aangetoond wordt. Het is geen alarmsysteem of ook maar iets dat in die buurt wat alle Conrad fans hier op OMT graag zouden willen zien.

  https://youtu.be/1QTbi1hortU