Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 juli 2016

Office krijgt vleugje kunstmatige intelligentie

In september zien we niet alleen iOS 10 en macOS Sierra, maar ook een aantal innovaties van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond heeft een aantal nieuwe functies aangekondigd die vanaf september in Office 365 op alle platforms zullen verschijnen.

Outlook krijgt de Focused Inbox op alle platforms. Nu is de functie die automatisch belangrijke e-mail detecteert alleen op iOS beschikbaar. Word krijgt automatische schrijfondersteuning met cloud power.

Outlook: Focused Inbox

Een van de beste functies van Outlook op iOS is de Focused Inbox die standaard alleen e-mails met prioriteit toont. Volgens Microsoft gebruiken miljoenen mensen de optie die berichten met kunstmatige intelligentie (AI) herkent al op iOS en Android. Vanaf september verschijnt de inbox met prioriteit ook in Office for Mac en in de online interface van Outlook. Het algoritme dat e-mail beoordeeld kan door gebruikers worden getraind door berichten als ‘belangrijk’ of ‘overige’ te markeren.

https://www.youtube.com/watch?v=M40ha4fnKbU

Word: Research en Editor

Word krijgt een nieuwe zijbalk die de ‘researcher’ heet. Deze maakt het mogelijk om gemakkelijk externe informatie op te zoeken en met bronvermelding op te nemen in een Word-document. Researcher is in eerste instantie alleen voor Office 365-abonnees met Word 2016 op Windows beschikbaar, maar moet binnenkort ook naar iOS en Android komen. Over de Mac-versie zijn nog geen details bekend en natuurlijk wordt op de achtergrond Bing gebruikt.

De tweede functie functie is genaamd “Editor”. Bij het schrijven van teksten gaat Word automatisch suggesties voor betere formulering van zinnen tonen. Vaak herhaalde woorden worden niet alleen gemarkeerd, maar er worden ook alternatieven gesuggereerd. De Editor is een online dienst die volgens Microsoft voortdurend leert van Word-gebruikers. De functie is in eerste instantie alleen beschikbaar in het Engels en na de herfst volgen meer talen.

(Bron: Microsoft Blog)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Office krijgt vleugje kunstmatige intelligentie
Sluiten