Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 juli 2016
Leestijd: 2 minuten

MagBoox: nieuwe all you can read-app is overzichtelijke prijsvechter

Nederland heeft er een nieuwe all you can read-dienst bij. Naast Bliyoo en Maggy is er nu ook MagBoox. Een leesapp waarmee lezers voor € 4,99 per maand onbeperkt toegang hebben tot een groeiend aanbod van boeken en tijdschriften.

MagBoox presenteert zich als prijsvechter en is met € 4,99 momenteel de voordeligste dienst op de markt. Bliyoo kost € 9,99 per maand en Maggy vraagt € 5,99 per maand, maar biedt alleen tijdschriften aan.

Groeiend aanbod, hard nodig

MagBoox is pas gelanceerd en dat is te merken. Het aanbod boeken en tijdschriften is nog erg beperkt, we tellen 20 tijdschriften en een paar honderd boeken die allemaal redelijk recent zijn uitgegeven. Evergreens en klassiekers zijn vooralsnog niet aanwezig. De makers zeggen afhankelijk van rechthebbende uitgevers te zijn en dat de catalogus voortdurend wordt aangevuld. Dat laatste is geen overbodige luxe.

Klik/tap voor groter.

App is prima in orde

Hoewel het aanbod beter kan, zijn we erg gecharmeerd van de app. Deze is overzichtelijk en past naadloos binnen iOS. De voorpagina met aanraders geef je snel iets om te lezen en bladeren kan overzichtelijk per categorie. De leesfunctie bevat al het nodige zoals de mogelijkheid om het font en de lettergrootte aan te passen, een donker thema, boekenlegger, export-mogelijkheid en een snellezer die een groot aantal woorden per minuut één voor één weergeeft. Een functie die nieuwe boeken en tijdschriften op basis van je leesgedrag suggereert, ontbreekt nog.

Reader-weergave en instellingen op iPad.

Het is mogelijk om direct vanuit de iOS-app een abonnement te nemen en dit op meerdere apparaten te gebruiken. De catalogus is ook zonder abonnement in te zien. Als MagBoox werk maakt van een groter aanbod en de prijs laag houdt, is dit een prima alternatief voor Bliyoo (van Bruna). Met de overzichtelijke app staat MagBoox in ieder geval 1-0 voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
MagBoox: nieuwe all you can read-app is overzichtelijke prijsvechter
Sluiten