MagBoox: nieuwe all you can read-app is overzichtelijke prijsvechter

2 reacties

Nederland heeft er een nieuwe all you can read-dienst bij. Naast Bliyoo en Maggy is er nu ook MagBoox. Een leesapp waarmee lezers voor € 4,99 per maand onbeperkt toegang hebben tot een groeiend aanbod van boeken en tijdschriften.

MagBoox presenteert zich als prijsvechter en is met € 4,99 momenteel de voordeligste dienst op de markt. Bliyoo kost € 9,99 per maand en Maggy vraagt € 5,99 per maand, maar biedt alleen tijdschriften aan.

Groeiend aanbod, hard nodig

MagBoox is pas gelanceerd en dat is te merken. Het aanbod boeken en tijdschriften is nog erg beperkt, we tellen 20 tijdschriften en een paar honderd boeken die allemaal redelijk recent zijn uitgegeven. Evergreens en klassiekers zijn vooralsnog niet aanwezig. De makers zeggen afhankelijk van rechthebbende uitgevers te zijn en dat de catalogus voortdurend wordt aangevuld. Dat laatste is geen overbodige luxe.

magboox-001
Klik/tap voor groter.

App is prima in orde

Hoewel het aanbod beter kan, zijn we erg gecharmeerd van de app. Deze is overzichtelijk en past naadloos binnen iOS. De voorpagina met aanraders geef je snel iets om te lezen en bladeren kan overzichtelijk per categorie. De leesfunctie bevat al het nodige zoals de mogelijkheid om het font en de lettergrootte aan te passen, een donker thema, boekenlegger, export-mogelijkheid en een snellezer die een groot aantal woorden per minuut één voor één weergeeft. Een functie die nieuwe boeken en tijdschriften op basis van je leesgedrag suggereert, ontbreekt nog.

IMG_0001
Reader-weergave en instellingen op iPad.

Het is mogelijk om direct vanuit de iOS-app een abonnement te nemen en dit op meerdere apparaten te gebruiken. De catalogus is ook zonder abonnement in te zien. Als MagBoox werk maakt van een groter aanbod en de prijs laag houdt, is dit een prima alternatief voor Bliyoo (van Bruna). Met de overzichtelijke app staat MagBoox in ieder geval 1-0 voor.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Appie

  Erg handig zo’n spotify voor boeken. Kwam laatst ook een Nederlands initiatief tegen die studieboeken voor een vast bedrag per maand aanbiedt. Erg aartrekkelijk voor studenten. BUKU getbuku.com

 • Profielfoto
  Rutger

  Hoi Raymon, volgens mij zou je in je prijsvergelijking voor Bliyoo eigenlijk de 14,95 moeten gebruiken, want dat kost een abonnement voor boeken én tijdschriften. Maggy is weer een stuk voordeliger dan Bliyoo en heeft een veel vollediger aanbod.

  Groet, Rutger