Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

macOS Sierra: Dark Mode in de steigers

Apple is bezig al zijn besturingssystemen te voorzien van een échte dark mode. In tvOS 10 is een volledig donkere skin al beschikbaar en aan een donkere modus voor iOS 10 wordt gewerkt. Nu blijkt dat ook macOS 10.12 Sierra een donkere skin bevat.

De Braziliaanse ontwikkelaar Guilherme Rambo heeft dark mode in macOS Sierra al deels aan de praat en deelde enkele screenshots op Twitter. Systeemvoorkeuren, Finder en Safari hebben al een donkere skin.

Systeemvoorkeuren (klik/tap voor groter).

Apple biedt in OS X wel de mogelijkheid om een donkere menubalk en dock te tonen, maar de applicaties zelf blijven een lichte skin houden. Hoe de ontwikkelaar de donkere modus binnen de applicaties heeft geactiveerd is vooralsnog onduidelijk.

Safari (klik/tap voor groter).

Dark Mode is een veelgehoorde wens, maar het is nog maar de vraag of dit in de definitieve versie van macOS Sierra geactiveerd wordt. Het is een behoorlijke klus die ook invloed op apps van derden zal hebben. De screenshots tonen in ieder geval aan dat Apple serieus aan een donkere skin werkt. Ook in iOS 10 werden al donkere apps en schermen gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Sierra: Dark Mode in de steigers
Sluiten