‘MacBook Air met USB-C op komst’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Heeft de MacBook Air toch een toekomst? Hoewel steeds vaker aangenomen wordt dat Apple de compacte laptop niet meer van grote revisies zal voorzien, blijven geruchten over een vernieuwde MacBook Air met USB-C aanhouden.

Geen gek idee, want USB-C is een veelbelovende standaard die Apple momenteel alleen in de 12-inch Retina MacBook toepast. In combinatie met Thunderbolt 3 is USB-C een poort die praktisch alles kan.

Vandaag bericht de Taiwanese website DigiTimes dat een MacBook Air met USB-C in het vat zit. Vorig jaar meldde het eveneens Taiwanese Economic Daily News al dat er een nieuwe 13- en 15-inch MacBook Air komt en in juni schreef het Japanse Macotakara over de komst van nieuwe Airs met USB-C. De Aziatische pers lijkt eensgezind.

macbook usb c-16x9
De 12-inch Retina MacBook heeft slechts één USB-C-poort.

Een introductiedatum wordt niet genoemd, maar aannemelijk is dat de MacBook Air later dit jaar samen met andere MacBooks vernieuwd zal worden. We vermoeden dat Apple de aansluitingen op de MacBook Air niet zo radicaal zal verminderen als bij de 12-inch MacBook. Mogelijk wordt USB-C met een aantal traditionele USB-poorten gecombineerd.

Apple moet dit jaar sowieso nog veel aan zijn MacBooks doen. Afgezien van de in april vernieuwde 12-inch MacBook, wachten alle apparaten al erg lang op vernieuwing. Met de aanname dat de MacBook Pro dunner en geavanceerder met OLED-strip wordt en de 12-inch MacBook niet in prijs zakt, blijft er ruimte voor de MacBook Air als modern instapmodel.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Prijsverlaging.

  Zou de tegenvallende verkoop van de iPhone misschien wel eens goed kunnen doen.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  De update van de MacBook Pro blijft ook maar verder opschuiven. Ze lopen inmiddels bijna 2 generaties van processoren achter op de concurrentie maar blijven die dingen wel tegen ongerechtvaardigd hoge prijzen verkopen.

 • Profielfoto
  MrPapple

  @Lauwrence welke tegenvallende iPhone verkoop?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zolang de 12″ Retina MacBook niet verkocht kan worden aan een 999,- instap ter vervanging van de 11″ Air zal er nog wel een extra generatie MacBook Air komen.

  Ik zie Apple ook niet in één stap de 12″ Retina MacBook afprijzen van 1450,- naar 999,-. Dat zal wel minimaal twee a drie jaar duren.

  MacBook Air 13 inch prijsdaling.

  – Jan. 2008 – 1699,- ( + 99,- voor de externe DVD )
  – Okt. 2008 – 1699,-
  – Jun. 2009 – 1399,-
  – Okt. 2010 – 1299,-
  – July. 2011 – 1249,-
  – Jun. 2012 – 1249,-
  – Jun. 2013 – 1099,-
  – Apr. 2014 – ..999,-
  – Mrt. 2015 – 1099,-

  Volgens mij gaat het dus oktober 2016 worden, aankondigen in september, eerste verkopen in oktober.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Ik vind het jammer, want het wordt dan waarschijnlijk maar 1 poort. Stroom en 2 poorten + 1 audio (die straks ook al vervalt) heb ik permanent minimaal nodig en een klont verloopstekkers vind ik verschrikkelijk.

  Mijn voorstel zou zijn: alle poorten op de stroomadapter! Die heeft een power User toch altijd al en het is toch al een groot zwaar ding.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Je vergeet alleen dat wij in een tijdperk leven waar we steeds minder gaan inpluggen. Steeds meer van onze spulletjes werken via BT, WiFi of via een cloud sync-systeem.

  En de Air zal denk ik aan beide kanten 1 USB-C krijgen omdat het iets meer ruimte heeft dan de 12″ MacBook.

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  Ik ben voorstander van de MagSafe adapter… Die vind ik belangrijker dan de USB versie! Alhoewel een “ouderwetse” USB poort erg handig is voor USB sticks en andere van de vele miljoenen beschikbare randapparaten voor die poort.