Logi BASE is hét dock voor iPad Pro

8 reacties

Afgelopen oktober introduceerde Apple de iPad Pro. De iPad Pro is sneller, heeft een groter en beter scherm en met de Smart Connector staat de weg open voor nieuwe accessoires met nieuwe mogelijkheden. De Logi BASE van Logitech is er zo een.

De Smart Connector is een 3-puntige aansluiting aan de zijkant van de iPad Pro. Het Smart Keyboard van Apple maakt er gebruik van door de toetsaanslagen via deze connector naar de iPad te sturen. Maar behalve data doorsturen kan de Smart Connector nog een trucje: stroom doorsturen. En daar komt de Logi BASE om de hoek kijken!

De Logi Base maakt van je iPad pro het ideale tweede scherm
De Logi BASE maakt van je iPad Pro het ideale tweede scherm

Logi Base

De Logi BASE is een dock voor de iPad Pro 9,7” én 12,9” die gebruik maakt van de Smart Connector. Het is het eerste accessoire dat het mogelijk maakt om de iPad Pro via de Smart Connector op te laden. Aan de achterkant van het dock zit een Lightning-aansluiting waarin je je standaard iPhone kabeltje in kunt steken. Op deze manier steken er geen kabels aan de zijkant van je iPad Pro uit, wat esthetisch wel zo verantwoord is.

In de voet van het dock zitten magneten die ervoor zorgen dat je iPad Pro altijd op de juiste plaats staat en goed is aangesloten. Zoeken naar contactpuntjes, klooien met connectoren, het is verleden tijd. Plaats je iPad Pro in het dock en de magneten doen de rest.

In de praktijk

De afgelopen tijd heb ik de Logi BASE getest. Het dock is op verschillende plekken en manieren te gebruiken. De meest voor de hand liggende plek is misschien wel als tweede monitor. Naast een iMac of extern scherm op je werk. De iPad Pro in de BASE is het ideale ‘tweede scherm’ tijdens voetbalwedstrijden of formule 1 races. De hoek van 70 graden lijkt steil maar is in de praktijk precies goed.

Ook voor de Professionals is de BASE een uitkomst. Zit je regelmatig videos te monteren met Final Cut Pro? Dan gebruik je wellicht ProCutX om via je iPad te scrubben of om de shortcuts te gebruiken. Ook met deze toepassing is de BASE ideaal om zonder kabels in het zicht makkelijker en sneller te monteren.

De Smart Connector ondersteunt niet alle functies van de Lightingpoort. Dit merk je wanneer je je iPad in de Logi BASE als verlengstuk van je Mac-scherm wilt gebruiken. Duet Display, De app die dit mogelijk maakt, vereist toch echt de lightningkabel in de iPad zelf.

Tot slot doet de BASE het natuurlijk ook goed in de keuken tijdens het volgen van een recept of het gebruik van kook-apps. En niet te vergeten op het nachtkastje als veredelde wekker.

Het dock lijkt op de aluminium voet van de iMac
Het dock lijkt op de aluminium voet van de iMac

Conclusie: het zijn de kleine dingen…

Het zijn de kleine details die een product tot een succes kunnen maken. Zo ook bij de Logi BASE. Zo is de onderkant voorzien van een zogenaamd ‘antislip-kussentje’. Dit zorgt ervoor dat het dock niet onbedoeld schuift en beweegt. Dit klinkt triviaal maar het zorgt ervoor dat de iPad zo stevig in z’n dock staat dat je de home knop stevig kunt indrukken zonder dat je de iPad naar achter schuift. Hetzelfde geldt voor heftig bepotelen van je scherm tijdens spelletjes.

Een goed dock staat of valt met het gemak van het erin zetten van het apparaat. En daar scoort de BASE een 10. De magneten in de onderkant zorgen ervoor dat je de iPad Pro blind in het dock kunt zetten. De magneten zorgen ervoor dat de iPad als een rotsblok in het dock blijft zitten.

Tot slot nog een klein detail. Heb je je iPad Pro in een Siliconenhoes van Apple zitten? Geen nood ook dan past hij nog gewoon in de BASE.

De Logi BASE van Logitech is te koop voor €99. Helaas moet je wel zelf voor een Lightning-kabeltje zorgen. Die had wat ons betreft voor dat bedrag best in de doos mogen zitten.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Needler

  99 euro voor een gebogen stuk aluminium met twee gelicenseerde connectors. Logitech is nog gekker dan Apple met hun premium prijzen.

 • Profielfoto
  schnhvn

  Beetje buiten proporties dit soort prijzen…
  Van Apple zouden we dit nog accepteren maar die credits heeft Logitech toch niet denk ik..

 • Profielfoto
  knekkie

  een techmatte kickstand van 13 dollar kan natuurlijk ook…. Opladen is er dan niet bij maar je krijgt er dan voor terug dat je van hoek kan veranderen net als bij de surface tablets.

 • Profielfoto
  SvS

  Of iets zwaars erachter en/of de smartcase van Apple zelf gebruiken, kost maar liefst €0. Oogt minder mooi, maar het is maar net wat je iets zelf waard vindt.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Oh ja! Deze heb ik nog niet in mijn bak met “Oh ja, deze heb ik nog niet!” liggen…

 • Profielfoto
  Arjan E.

  Ik heb er sinds een maand of twee 2 in gebruik als oplader voor onze 12.9 inch iPads, en ben het in grote lijnen eens met de auteur van dit verhaal.

  Aangezien ik mijn iPads op een tafeltje heb staan waar het erg moeilijk is om “even een stekkertje in een stopcontact” te doen, is dit de ideale Dock voor ons.

  De losse kabels vielen erg snel op de grond, en dan was het een hoop gehannes om die kabels weer te pakken te krijgen, nu zit deze verankerd in de logibase en hoef ik dus niet meer alles aan de kant te schuiven om bij mijn kabels te komen.

  Plus het feit dat ze nu meer rechtop staan is een verademing, het scheelt namelijk een hoop ruimte, zeker als het tafeltje niet al te groot is.

  De anti slip onderkant is inderdaad ook erg ideaal, hij blijft stevig op zijn plek staan.

  Het enige minpuntje wat ik kan bedenken, is dat je hem altijd met twee handen van het Dock moet los maken, aangezien de magneet voor de smart connector nog vrij sterk is.

  Een 10 zou ik het dus niet geven, maar een dikke 9 zeker!

  Tuurlijk kan je discussiëren over prijs/kwaliteit verhouding, echter als je het er voor over hebt, dan is het zijn geld gewoon waard;-)

  Voor mij was het de ideale oplossing, en heb dan ook geen spijt van mijn aankoop.

  De schrijver van dit verhaal meldt dat er voor de prijs best een lightning kabel bij had mogen zitten, echter had ik nog liever gezien dat er gewoon een A gevulkaniseerd elekticiteitssnoer aan zou zitten.

 • Profielfoto
  essiw

  Docks gebruik ik niet, neemt alleen maar extra ruimte in beslag:P

  Ik wil niet zeuren, maar omdat het in de titel staat en nog eens benadrukt wordt als “hét” zeg ik het toch maar. “het dock” klinkt in mijn oren verkeerd. Leenwoorden uit het engels moeten volgens mij met het lidwoord “de” worden gebruikt… (daarnaast is het ook “de aanlegplaats”)

 • Profielfoto
  TypeWriter

  Ik heb net bij IKEA een GRIMAR gekocht.
  € 8,99, en daarvoor heb je een verstelbare standaard, met een uitsparing voor de lighting kabel, die je met een iPad pro inclusief Smartcover zowel landscape als portrait kunt gebruiken…
  Fraai, duurzaam, mooi en milieuvriendelijk materiaal, simpel. Geen franje.

  Think different.