Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 juli 2016
Leestijd: 1 minuut

Kwartaalcijfers: daling in verkopen zet door

Apple heeft zojuist de cijfers bekend gemaakt van het 3e financiële kwartaal van 2016. De winst bedroeg ruim 7,8 miljard dollar en de omzet was 42 miljard dollar. Daarmee valt de omzet zo’n 7 miljard lager uit dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De negatieve trendbreuk die vorig kwartaal werd ingezet, zet dus door. Waar kwam de winst vandaan? In kwartaal 3 werden 4,2 miljoen Macs en ruim 40 miljoen iPhones verkocht. Vorig jaar verkocht Apple nog meer dan 47 miljoen meer iPhones. De neerwaartse spiraal van de iPad zet ook dit kwartaal door. Er werden in het afgelopen kwartaal ruim 9,9 miljoen iPads verkocht, precies 1 miljoen minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Omzetcijfers van het 3e kwartaal in de afgelopen 9 jaar

Tim Cook zei het volgende over de cijfers:

We are pleased to report third quarter results that reflect stronger customer demand and business performance than we anticipated at the start of the quarter. We had a very successful launch of iPhone SE and we’re thrilled by customers’ and developers’ response to software and services we previewed at WWDC in June.

Omzet, winst en marge
Verkopen iPhone, iPad en Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwartaalcijfers: daling in verkopen zet door
Sluiten